Hvad kan du bruge Alfix's produkter til? Og hvordan udregner du hvor meget du skal bestille, så du hverken køber for meget eller for lidt? Det kan du læse om i denne guide til de mange forskellige produkter fra Alfix. 

Alfix – alt til bad, bryggers og facaderenovering

Alfix er en dansk virksomhed, som fremstiller fliselim, specialmørtler og mange andre byggematerialer med helt unikke egenskaber. Alfix er et kendt og afholdt mærke for alle murere, men er du ikke bekendt med det store udvalg af produkter fra Alfix, så giver BygMax dig her en guide til hvordan du anvender produkterne fra Alfix i dit byggeprojekt.

om-alfix

Fliseklæber fra Alfix

Fliseklæb fra Alfix er det, som virksomheden blev grundlagt på i 1963. Inden Alfix’s fliseklæb kom på markedet, blandede murerne selv klæberen, og derfor varierede både mørtel og holdbarhed af flisearbejdet en del. Alfix har et stort udvalg af fliseklæb i grå eller hvid og med særlige egenskaber som hurtig hærdetid, mindre støvdannelse under blanding. Alfix Letfix er dog den almindelige fleksible klæber til brug ved fliseopsætning over køkkenbordet, på badeværelset, i bryggerset eller på trappestenen og andre steder udendørs.

Har du brug for hjælp til at beregne hvor meget fliseklæber du skal bruge, så prøv Alfix’s egen beregner her.

d35210f2ed9985003afc7dc66e8aca436d4ab176b7a640de4285422f771e9185

Alfix M-Silicone fugemasse

Hjørner og overgange mellem gulv/væg samt andre steder, hvor der kan opstå små bevægelser mellem de underliggende bygningselementer, skal der bruge en fleksibel silicone fuge i stedet for Cerafill fugemasse. Alfix M-Silicone er en højelastisk gummifuge, som matcher de cementbaserede Cerafill fugemasser, er mug- og svampafvisende, og sikrer dig mod revner i hjørner og overgange.

Brug Alfix forbrugsberegner til silikonefuge til at se hvor meget fuge, du skal bruge til dit projekt.

fugning

Alfix Vådrumssikring

Vådrumssikring er en væsentlig del af ethvert badeværelse eller bryggers. Vådrumssikring er et vandtæt lag under flisegulve- og vægge, som udfører med en vådrumsmembran. Vådrumssikringen forhindrer fugt i at trænge ned i gulvet eller ud i væggene, hvorfra den kan sprede sig til resten af huset og give råd og svamp i konstruktionen. Alfix vådrumssikring fås som 1-komponent der rulles eller pensles på, og som kræver flere behandlinger for at blive helt tæt, eller som 2-komponent, der iblandes cement, trækkes på med en fintandet tandspartel i ét lag.

Brug forbrugsberegneren til at udregne hvor meget 1-komponent eller 2-komponent tætningsmasse og primer du skal bruge. Husk dog også at købe armeringsbånd eller tætningsbånd til hjørner og rørgennemføringer. Du kan også købe en pakkeløsning, der indeholder alt hvad du skal bruge til vådrumssikring af 6-8 m2 væg og gulv.

5-2

Alfix Gulvspartelmasse

Alfix Planemix er Alfix’s serie af gulvspartelmasse, der bruges til opretning af gulve eller til at give et groft betongulv en fin og glat overflade. Gulvspartlerne egner sig til forskellige lagtykkelser, hvilket angives i det nummer, som står efter ”Planemix” i produkternes navn. Spartelmassernes fås i flere varianter, som er tilpasset forskellige formål. Det kan være brug inden- eller udendørs, hurtig hærdetid eller lavere udvikling af støv under opblanding.

Brug Aflix’s forbrugsberegner til at finde ud af hvor mange poser gulvspartelmasse, du skal bruge.

Alfix Durapuds facadepuds

DuraPuds er Alfix’s serie af mørtler til pudsning og vandskuring. Alfix DuraPuds egner sig både til puds af teglsten på nye og ældre facader, og som puds på isolering ved udvendig efterisolering, hvor det puds på et armeringsnet. Durapuds fås i mange farver, så du har rig mulighed for at sætte et personlig præg på dit hus med disse pudsmørtler. Du kan købe det komplette Duratherm system indeholdende både isolering, Alfix Durapuds og alt hvad du ellers skal bruge til udføring af facadeisoleringen her.

Læs mere om Duratherm systemet her og prøv enten beregneren til komplet facadeisolering med puds eller kun til facapuds og vandskuring

Alfix DuraDec maling

Alfix DuraDec er en helmat facademaling baseret på silikoneharpiksemulsion, der er vand- og smudsafvisende. Alfix DureDec kan anvendes både inden- og udendørs og har en høj dækkeevne og fås i et væld af forskellige farver.

Se hvor mange liter Alfix DuraDec du skal bruge med forbrugsberegneren.

Rense- og plejemidler

Udover produkter til opsætning af fliser, spartling af gulve samt pudsning og maling af facader, producerer Alfix også plejeprodukter og rensemidler til fliser og andre overflader. Rensemidler bruges enten inden arbejdet påbegyndes eller efter det er afsluttet. Inden bruges eksempelvis grundrens til fjernes af fedt, snavs og andet organisk materiale, så vedhæftningen øges. Efter arbejdet bruges Alfix Syr a’ til afrensning af fugeslam fra fugninger, så resultatet bliver skinnende.

Brug produktberegneren til at finde ud af hvor meget grundrens, rensevæske, syre eller gulvpleje du skal bruge.

Alt fra Alfix til lave priser hos BygMax

Her på BygMax kan du købe alt fra Alfix til for eksempel renovering af badeværelset eller til at efterisolere huset og give facaden et løft. Når du har brugt forbrugsberegnerne og lavet din materialeliste, så er det nemt at tilføje det hele til kurven og bestille med et klik.

God arbejdslyst!