Når frosten og sneen sætter ind, er det nødvendigt at sprede salt på fortove og i indkørsler, men de store mængder salt er hårdt for både beplantning og dyrepoter. Derfor bør du undgå at bruge rent vejsalt, når du salter, men i stedet bruge sandsalt. Det er der flere fordele ved.

Brug sandsalt i stedet for rent salt, når du salter

Når vinteren for alvor sætter ind, skal mange af os salte fortove og indkørsler, så de er farbare og sikre. Mange spreder almindeligt vejsalt, men der er faktisk en mere miljøvenlig måde at salte på: sandsalt.

Sandsalt er en blanding af salt og kvartssand, som anvendes til glatførebekæmpelse, når sneen falder og temperaturerne kommer under frysepunktet.

Rent salt er dog hårdt for både belægning og for omkringliggende beplantning. Det høje saltindhold gør jorden syrlig og hæmmer væksten af planter og træer, der i værste fald kan gå helt ud.

Sandsalt indeholder lige nøjagtig den mængde salt, der skal til at smelte is og små mængder sne, men består derudover af vasket sand, som ikke skader planter og træer i samme grad som rent salt.

Samtidig er det en fordel med sandsalt ved meget lave temperaturer, da almindeligt salt mister meget af sin effekt ved temperaturer under 7 minusgrader. Da sandet ikke smelter giver det en øget skridsikkerhed, selv ved hård frost.

Sandsalt er desuden mere skønsomt mod hunde og andre dyrs poter end almindeligt vejsalt.

sandsalt

Hvorfor bruge sandsalt?

  • Miljøvenligt alternativ til rent salt.
  • Øget skridsikkerhed selv ved lave temperaturer.
  • Mild mod dyrepoter.

Du kan enten købe sandsalt, der er færdigblandet i det helt rigtige blandingsforhold, der både kan smelte sne og is, og give øget skridsikkerhed ved meget lave temperaturer. Alternativt kan du selv blande dit sandsalt ved at blande 1/4 vejsalt med 3/4 kvartssand. Uanset hvad du vælger, så er det nemt at bestille både vejsalt, sandsalt og alt hvad du ellers skal bruge vintersikring af dit hus og din grund her på BygMax.dk