Hvis det trækker gennem væggene, og al varmen siver ud, kan det være, du har brug for at efterisolere din bolig. Mange kender gulv- og loftisolering, men det er altså lige så muligt at isolere væggene. Her er bl.a. facade- og hulmursisoleringer populære løsninger til at redde varmeregningen. Dette blogindlæg vil primært omhandle hulmursisolering med træfiberisolering, men hvis du er interesseret i at lære mere om facadeisoleringsløsninger, så har vi også et blogindlæg om dette lige her.

I de seneste år er træfiberisolering bruset frem på markedet. Som en af de større producenter på markedet, kan vi især tilbyde Steicos træfiberisolering. Steico er kendt for deres isoleringsprodukter, og efter kun 30 år på markedet har de allerede fået en plads som totalleverandør af byggeprodukter til renoveringer, husbyggerier og efterisoleringer.

Steico-3

Isolering – Hvad er træfiberisolering?

Træfiberisolering fra Steico fremstilles typisk af friske nåletræer, eftersom de har længere fibre end andre træsorter - og netop dette hjælper med isoleringsevnen. Ud over træfibre fra flis, spåner og andre restprodukter, indeholder træfiberisoleringen stort set ikke andre materialer, med undtagelse af lim til at holde battsene sammen.

Når man sammenligner træfiberisolering med andre naturisoleringsmaterialer, har det den laveste varmeledningsevne, hvilket giver en både højere og bedre isoleringseffektivitet. Træfiber granulat er nemlig ikke kun en rigtigt effektiv isoleringsløsning, der giver en kvalitetsrig varmeisolering om vinteren, træfiberisoleringen beskytter nemlig også mod overophedning om sommeren. På grund af træfiberisoleringens diffusionsåbenhed er den særlig åndbar, så den både kan optage og afgive fugt, hvilket mindsker risikoen for fugtskader og hjælper med at holde træfiber granulatet tørt.


Træfiber batts eller granulat – hvad er forskellen på de to?

Steico træfiberisolering egner sig særligt til hulmursisoleringer, hvor det kan fås i form af batts eller granulat til indblæsning. Både battsene og granulatet er begge fremstillet af træfiberisolering, så der vil ikke være stor forskel på kvaliteten af produktet, om du så vælger den ene isoleringsløsning frem for det andet.

  • Steico Zell - Steico Zell er navnet på Steicos træfiber granulat til indblæsning. Det anvendes primært til hulrum, men det har mange andre anvendelsesmuligheder, som du kan læse om lige her.
  • Anvendelsesområder - Steico Zell anvendes primært til hulmursisoleringer, om det så er til præfabrikerede tage- eller vægelementer. Steico Zell træfiberisolering anvendes til alt mellem vægge, tage, lofter og ombygninger.
  • Fylder hele hulmuren ud - Under indblæsningen bliver træfiberisoleringen blæst ind med så højt tryk, at det selv tilpasser sig eventuelt begrænsede byggeelementer. Målene på hulmuren har derfor ingen betydning, og installationsdelene, der opbevares inde i hulmuren vil også blive perfekt isoleret uden yderligere tilpasning.
  • Steico Zell træfibrene griber fast i hinanden under indblæsningen, hvilket sikrer en tredimensionel forankring, den bedst mulige elasticitet og sikkerhed mod sætning.
  • Diffusionsåben – Steico Zell absorberer og optager fugt, og så er det en diffusionsåben isoleringsløsning, hvilket betyder, at vanddamp kan trænge gennem materialet.
  • Kvalitetssikret - Før produktionen bliver de friske, ubehandlede nåletræfibre rensorteret, og kun træfibre fra miljø-certificeret skovbrug anvendes til produktionen. Al træfiberisoleringen kommer fra Steicos egen højtkvalificerede produktionsanlæg, så du altid sikrer den højeste kvalitet inden for isoleringsmaterialer. 
  • Steico Flex - Hvis man ikke vil isolere hulrum med en speciel blæsemaskine, så tilbyder Steico også træfiberisolering i form af isoleringsbatts. Der er ingen større forskel på Steico Zell, altså den granulerede træfiberisolering, og Steico Flex. Selve materialet er nemlig det samme. Battsne har de samme kvalitetsrige egenskaber, der beskytter mod sommervarmen, er diffusionsåben og tilpasser sig til snævre områder.

Hulmursisolering med træfiber granulat – hvordan foregår det?

Som tidligere nævnt er hulmursisolering en populær løsning til at få boligen bedre isoleret – desværre er der bare mange ældre boliger, der ikke har mulighed for dette. Skulle du derimod være en af de heldige med en bolig, der har en hulmur, der er tyk nok til at blive hulmursisoleret, får du lige her en kort gennemgang af, hvad der sker under hulmursisoleringen.  

Når du modtager Steico træfiberisolering kommer de i helt kompakte pakker med vandresistente indpakninger, der er både lette og nemme at arbejde med.

Efter indpakningen er blevet brudt placeres træfiberisoleringen i indblæsningsmaskinen. Når maskinens slange går ind i hulmuren, er det vigtigt, at slangen starter med at ligge helt nede i bunden af hulmuren, hvorefter man løfter slangen op i takt med at træfiberisoleringen bliver fyldt op. Indblæsningsmaskinen har så meget tryk på, at granulatet spredes jævnt ud, indtil hele hulmuren er kompakt fyldt ud. 

Steico-4

I nedenstående video kan du se, hvordan granulatet sætter sig, når man fylder en glaskasse ud med træfiberisolering, og hvordan hele hulmursisoleringen ser ud.


Steico Zell har et lavt materialeforbrug og stort set intet spild, så man kun betaler for den egentlige kvadratmeterpris, man skal have isoleret. Vi anbefaler dog, at kun virksomedder med licens og uddannede partnere udlægger Steico Zell.


Træfiberisolering- andre muligheder

Udover at træfiberisolering kan anvendes til hulmursisolering, så kan det også sagtens bruges til at varmeisolere loftet.

For andre isoleringsløsninger kan vi også anbefale træfiberisolering fra Hunton, hvis træfiber granulat fungerer ud fra samme princip som Steicos træfiberisolering.

Hos BygMax finder du en billig pris på hulmursisolering og andre isoleringsløsninger. Om du leder efter flamingoisolering, lecanødder, mineraluld, papiruld, eller selvfølgelig træfiberisolering, så finder du det hele lige her på BygMax!

Vi håber dette blogindlæg har lært dig lidt om træfiberisolering og hulmursisolering, samt hvilke andre muligheder man har for en bedre isoleret bolig. God arbejdslyst!