Hunton træfiberisolering – opdag fordelene ved at isolere med træfiber

Hvis varmeregningen bliver større hvert år, og hvis vil man gerne gøre noget godt for miljøet, så kan det være du skal efterisolere din bolig med træfiberisolering fra Hunton. Spar både energi og penge!

Hvorfor isolere med træfiberisolering?

I de sidste par år har byggeindustrien haft mere fokus på, hvordan man gør byggeprocessen mere klimavenlig og energibesparende. En af processerne, der kan være særligt belastende for miljøet, er, når man taler isolering. Både den tabte varme ved husstande, der ikke er ordentligt isoleret, og ved selve fremstillingen af isoleringsmaterialet, er der en masse energi at spare.

Hunton træfiberisolering er et særligt godt produkt hertil, eftersom det både isolerer dine bygninger effektivt, og samtidigt er selve træfiberisoleringen super miljøskånende at fremstille og producere.

Tr_fiberisolering_blog_4

Hvad er træfiberisolering? Hvordan fremstilles det?

Træfiberisolering er fremstillet fra skandinavisk skovbrug, hver der spares en masse energi på transport, når man køber og anvender træfiberisoleringen i Norden. Når man har fældet træerne i de nordiske skove, tilsætter man et kemikalie, der skiller træfibrene fra hinanden. Denne proces foregår uden, at man blander kemikalier med træfibre. I stedet tilføjer man en brandhæmmende blanding, der er både pH-neutral og ikke påvirker miljøet negativt.

Fremstillingsprocessen af Hunton træfiberisolering foregår også af træfibre fra norske skove, der er den vigtigste ingrediens i hele produktionen. Al træflis kommer selvfølgelig fra certificeret skovbrug, hvor man har stor fokus på at genplante skoven, så man ikke reducerer de naturlige resurser.

Tr_fiberisolering_blog_3

Hvordan sammenlignes Hunton træfiberisolering mod andre isoleringstyper?

Der er en masse fordele at høste ved at anvende Hunton træfiberisolering frem for at anvende traditionelle isoleringsløsninger. Vi vil her gennemgå nogle af disse fordele, så du kan danne dig et overblik over, hvorfor Hunton træfiberisolering kun bliver mere og mere populært.

Mineraluld

Ifølge målinger fra USA og Canada, er træfiberisolering faktisk op til 25-30% mere varmeeffektivt end mineraluld. Træfibre er hule, hvorimod glas- og stenfibre er mere solide, og de har derfor en bedre varmeledningsevne, der giver mineraluld en ringere isolering sammenlignet med træfiberisolering.

Yderligere er mineraluld klassificeret som et farligt produkt, eftersom det er irriterende for huden. Dette er ikke tilfældet med Hunton træfiberisolering – alligevel anbefaler vi, at man anvender en maske, så man ikke får støv i lungerne.

Som vi har været inde over tidligere, så er træfiberisolering et mere miljøvenligt produkt. Træfiberisolering er fremstillet af træ, der er et regenererbart materiale. Derudover oplagrer træ også CO2, der først kommer ud i atmosfæren igen, når det bliver brændt af, og eftersom træfiberisolering kan genbruges, kan der gå rigtigt mange år, før det har en negativ effekt på miljøet.

ursa-kategori

Papiruld

Papiruldsisolering er et produkt, mange forbinder med træfiberisolering, men der er konkrete forskelle på de to isoleringsløsninger.

Papiruld er fremstillet af genbrugspapir, der er behandlet med brandhæmmende midler. Det har også gode isoleringsegenskaber og er økonomisk overkommeligt ligesom træfiberisolering, men papiruld har dog en tendens til at miste noget af sin isoleringsevne over tid og kan blive komprimeret, hvilket mindsker dens effektivitet.

iso-let-1

Flamingoisolering

En af de klart mest populære isoleringstyper er flamingoisolering (eller EPS, som det også kaldes). Flamingo er et supergodt materiale at isolere med, men der er nogle områder, hvor træfiberisolering bare er det overlegen.
Flamingo er for eksempel fremstillet af olie, der er et fossilt brændstof, som kan være skadende for miljøet, hvorimod træfiberisolering er fremstillet af genanvendeligt træmateriale.

Hunton træfiberisolering har en varmeisolering, der ikke kun kan måle sig med flamingo, men faktisk mange gange overgår det.  Lydisoleringen er god, og så forhindrer træfiberisolering også overophedning om sommeren, hvorimod flamingoisolering har en mere konstant isoleringsydelse, der ikke fluktuerer, når det bliver varmere.

Flamingoisolering kan bruges til stort set alle isoleringsopgaver, men den bruges hovedsageligt til gulvisolering. Hvis flamingoisoleringen anvendes til vægge, er det vigtigt at det brandsikres først.

Flamingo

Hvordan efterisolerer man med træfiberisolering?

Et af de områder, hvor vi særligt ser træfiberisolering blive anvendt, er ved efterisolering.

Efterisolering kan ske på flere forskellige måder, både via løst træfibergranulat og ved solide træfiberbatts. Det løse granulat kan anvendes til efterisolering af både hulmur eller loft, hvor det sprøjtes ind med en slange, hvilket du kan læse mere om her.

Hunton træfiberisolering batts kan anvendes til vægge, tage eller gulve, eftersom de er både formstabile og dimensionale. Det vil sige, at træfiberisolering fra Hunton kan bruges til skunkrum, etageadskillelser, lofter, skillevægge og tagkonstruktioner.

Særligt er Hunton træfiberisolering ofte brugt til isolering af skillevægge, og monteringen er supernem. Battsene skæres til, så de kommer i spænd mellem træskelettet, hvorefter man fylder isoleringsstrimler rundt om vinduer og døre. Herefter lukker man helt af med en diffusionsåben dampbremsetape. Når alle samlingerne er dækket med dampbremsetape, lukker man også af for træk ved gulvet.

Vil du hellere have en visuel gennemgang af processen, så kan du se Huntons egen video, de selv har produceret her:

Hunton træfiberisolering – Et væld af isoleringsløsninger

Når det kommer til at isolere dit hjem, er træfiberisolering det bedre valg i forhold til flamingoisolering. Det er miljøvenligt, sundt, brandsikkert, har god isoleringsydelse og kan genbruges eller genanvendes. Ved at vælge træfiberisolering skaber du et mere komfortabelt hjem, samtidig med at du tager hensyn til miljøet.

Træfiberisolering fra Hunton er et utroligt alsidigt produkt, der kan anvendes til mange forskellige projekter.

Ud over det klimavenlige træfiberisolering forhandler vi også mange andre isoleringsmaterialer, som letklinker, flamingo, mineraluld og papiruldsisolering. Står du og skal i gang med et større bygge- eller renoveringsprojekt, så kan du sende os din materialeliste i form af en prisforespørgsel, hvorefter vores skarpe sælgere vil prøve at sammensætte et skarpt tilbud til dig.

God arbejdslyst!