Om I-Wood

I-Wood er en vestjysk producent i Ørnhøj, der fremstiller kvalitetsrige listebeklædninger til lofter og vægge. I-Woods mål for deres listebeklædninger er god akustik, smukt design og nem montering, og tager man et kig på listebeklædningerne, ser man hurtigt, at deres mål længe er nået.

Listelofterne fra I-Wood er inspireret af de klassiske, nordiske designtraditioner, der har fået sine indflydelser fra rene linjer og naturlige materialer.

Alle I-Woods produkter fremstilles fra deres danske fabrik i Vestjylland. Materialerne, der anvendes i produktionen, er udvalgt på grundlag af deres genbrugelighed. Akustikfilten bag på listerne er lavet af genanvendeligt plast, hvor store dele er plastik opsamlet fra verdenshavene. Træet, som selve stavene er lavet af, er selvfølgelig også fra certificeret skovbrug, så det lokale plante- og dyreliv ikke tager skade.

I-wood_f_rdig_lang

Hvordan er I-Wood listebeklædninger opbygget?

Som tidligere nævnt, så er I-Woods listelofter og listebeklædninger fremstillet af træ fra certificeret skovbrug og akustikfilten fra grenbrugsplast.

Alle panelerne er selvfølgelig gennemtestede, og de har derfor officielle certificeringer på, at akustikfilten er brandhæmmende og fugtbestandig. Listebeklædningerne Basic, Medio+ og Pro+ tilhører anvendelsesklasse 2, som tillader lejlighedsvist højere fugt, som man blandt andet møder i garager.

Iwood_loft

MDF

Alt afhængig af listelofterne kvaliteter er de fremstillet af almindelige MDF-plader eller fugtbestandige MDF-plader. Den almindelige MDF-plade er standardmaterialet til listebeklædninger, der anvendes indenfor til både væg- og loftpaneler. Den fugtbestandige MDF er behandlet med en special olie, så listebeklædningen er mere afvisende over for skimmel og råd, så den kan anvendes udenfor, så længe den ikke står direkte ude i regnen, men i garagen, carporten eller under et udhæng.

Tre forskellige kvaliteter

I-Wood tilbyder deres listebeklædninger i tre forskellige modeller:

I-Wood Basic listebeklædning

Basic listebeklædningen bruges primært til at forbedre akustikken og til udsmykning af vægge, pejse, diske, sengegavle og skabe. Basic listebeklædningerne er brandcertificerede og kan bruges i anvendelsesklasse 2 (lettere fugtige rum). Denne model kan ikke fås med I-Woods smarte fingersamlinger, målene er 16x300x2400/2780 mm, og så er det også den billigste model.

iwood_basic

I-Wood Medio+ listebeklædning

Medio+ listebeklædningen anvendes ofte til vægge og lofter, og ligesom Basic+ modellen forbedrer den både akustikken og udsmykningen. På bagsiden af listebeklædningen har den udfræsede akustikfelter, der gør det muligt for lyden at gå op igennem. Ønsker man en særlig god akustik, kan man kombinere Medio+ modellen med et lag mineraluld bagpå for at opnå den mest ideelle lyd.

Også denne model er uden findersamling, og dens dækmål strækker sig fra 16x300x2400/2780 mm.

iwood_medio

I-Wood Pro+ listebeklædning

Med I-Wood pro+ får du de samme kvaliteter som ved Medio+ listebeklædningen med den tilføjelse, at listebeklædningerne også har fingersamlinger. Fingersamlingerne anvendes oftest til loftbeklædninger, og hvor der er høje vægge. De samme akustikforbedrende kvaliteter gælder ved Pro+, som der gør ved Medio+.

Blandt I-Wood listebeklædningerne er Pro+ den dyreste, og dens dækmål fås udelukkende i størrelsen 16x300x2400 mm.

iwood_pro

Montering af I-Woods listebeklædning

I-Wood listelofter og listebeklædninger er nogle af branchens nemmeste at opsætte. Her får du et flot panel med perfekt finish og samlinger, der inviterer den nordiske natur ind i dit hjem i et rigtigt flot design. Med I-Woods listelofter er det lige meget om du er professionel håndværker eller gør-det-selv-entusiast; listelofterne og listebeklædningerne er nemme at montere. Det er bare at smøge ærmerne op, tage arbejdshandskerne på og gå i gang.

Til at montere listebeklædningerne kan man bruge én af to metoder: med montagelim eller dykkersøm. Til listelofterne anbefaler vi dog kun at bruge dykkersøm til monteringen. Men det vil vi vise nærmere om her:

Opsætning af listelofter

Til at opsætte dit listeloft anbefaler vi at bruge Pro+ akustikpanelerne, eftersom deres fingersamlinger er designet til, at man næsten ikke kan se samlingerne mellem panelerne. Derudover skal du kun bruge en smule montagelim, dykkersøm og selvfølgelig akustikpanelerne.

  1. Start med at mål op og skær panelerne til.
  2. Ved huller til lamper eller lignende kan man anvende et kopbor eller en boremaske og derefter en stiksav.
  3. Hæft skyggekanten fast til forskallingen, som allerede sidder i loftet.
  4. Opsæt panelerne fra den ene side og skyd dem fast med dykkesømmene over forskallingerne. Skyd dykkersømmene i mellem hver anden liste og for hver 60 cm.
  5. Ved fingersamlingerne anbefaler vi, at man først punktlimer pladerne ved samlingerne og derefter skyder dykkersømmene i.

Og så er dit listeloft færdigt! I 5 nemme trin er listeloftet sat pænt og flot op, og er klar til at gøre akustikken suveræn.

Hvis du hellere vil se en monteringsvideo, hvor listeloftet bliver sat op, så tag et kig nedenunder. Her kan du se en video fra I-Wood selv, hvor de viser, hvor nemt det er at sætte et listeloft op:

Opsætning af listebeklædninger

Til at opsætte listebeklædninger til væggene kan man både bruge dykkersøm som ved listeloftet, men også montagelim.

Hvis du vælger metoden, hvor man anvender montagelim, skal du ikke bruge et hav af produkter. Det eneste, du skal bruge, er selvfølgelig montagelim og fugepistol, og denne metode er mindst lige så nem, som hvis du bruger dykkersøm.

Sådan her gør du:

  1. Placerer montagelimen i en bane tværs over pladens bagside hver 60 cm.
  2. Pres derefter panelet op mod væggen, så montagelimen bliver fordelt bag på panelet.
  3. Slut af med en afslutningsliste med samme fremgangsmåde som panelerne.

Og det var dét! Panelerne er monteret og hænger flot og solidt på væggen. Hvis du hellere vil anvende dykkersøm til at montere dine listebeklædninger til væggene, så er fremgangsmåden den samme som ved listelofterne. Til væggene er forskallingerne dog ikke nødvendige.

Hvis du godt kunne tænke dig en mere visuel guide til opsætningen af listebeklædninger, så tag et kig på I-Woods egen monterings guide herunder, hvor de viser, hvor nemt det egentligt er:

Tips og gode råd til monteringen af listebeklædninger

Du kan nemt tilpasse længden af listebeklædningerne med en kapsav, hvor du først bryder gennem panelerne og derefter skærer selve MDF-pladen over.

Panelernes bredde tilpasses nemmest med en bordrundsav, og til at lave huller i listebeklædningen til fx stikkontakter, kan du nemt bruge en boremaskine til at bore for, og så færdiggøre udskæringen med en stiksav.

Hvis du bruger dykkersøm, kan du male hovedet af sømmene sorte, inden du sætter dem i dykkerpistolen, så når de bliver skudt i listebeklædningen bliver de helt gemt væk af den sorte akustiskfilt.

iwood_slut

Billige gør-det-selv listelofter og akustikplader

Hos BygMax finder du et stort udvalg af akustikløsninger, hvor I-Woods listelofter kun er en lille del af vores kæmpe sortiment. Vi kan nemlig også tilbyde træbeton, linoleums akustikpaneler, FibroTech akustikpaneler, akustiklofter af gips fra Knauf, og billeder og tavler af akustiskforbedrende materialer. Med I-Wood får du det bedste i akustik og design.

Står du og skal i gang med et større projekt, som en renovering eller nybyg, så kan du sende os en prisforespørgsel med din materialeliste, og så vil vores superdygtige sælgere gå på jagt efter dine varer og vende tilbage til dig med et skarpt tilbud.

God arbejdslyst!