Har du svært ved at høre, hvad personen overfor dig siger? Oplever du genklang i lokalet? Det skyldes højst sandsynlig dårlig rumakustik, hvilket hænger sammen med flere ting såsom valg af materialer, indretningen og overflader på vægge, lofter og gulve. Læs her hvordan man kan forbedre akustikken i et rum med akustikpaneler.

akustik3
forskellige_akustikpaneler

Opnå bedre akustik med akustikpaneler

Lyde omkring os har stor betydning for vores trivsel, da uønsket støj og lyde virker irriterende og trættende på os. Dårlig akustik forekommer ofte i store, åbne rum, hvor der fx er højt til loftet eller mange hårde, glatte og tomme overflader som ved nutidens nybyggede boliger og minimalistiske indretning, da lyden ikke kan absorberes. Så hvis man ikke ønsker at indrette sig med væg til væg tæpper og bløde, polstrede møbler for at absorbere lyden og skabe en bedre akustik, kan akustikken forbedres på andre måder. 

En populær læsning er akustikpaneler, som både virker lydregulerende og samtidig giver et flot udtryk. Ved at montere akustikpaneler på enten vægge eller lofter absorberes lyden, nedbringer støj, fjerner rumklang og bidrager dermed til et bedre indeklima. Fibrotech og Denwood akustikpaneler er opbygget af lange stave på en tyk akustik filtdug, som kan monteres på både lofter og vægge.

Montering af akustikpaneler - sådan gør du

Montering af akustikpaneler tager udgangspunkt i DenWood akustikpanel i røget eg. Dog er der andre muligheder hvad angår træsort og udseende. Akustikpanelerne fås i træsorterne eg, ask og valnød, men hvis du ønsker mere farve til hjemmet, så kan du også vælge farvede linoleumslameller.

Du skal bruge følgende materialer: 

Alle materialerne til montering af akustikpanelerne kan du finde her på BygMax 


  1. Find alle akustikpanelerne, materialerne og værktøjet frem, inden du påbegynder montering af akustikpanelerne. 
  2. Akklimatisér akustikpanelerne i op til 2 uger inden montering af akustikpanelerne. 
  3. Montér akustikpanelerne direkte på underlaget ved at punktlime akustikpanelerne. For optimal akustikforbedring kan man også montere akustikpanelerne direkte på lægterne, så der derved skabes et hulrum bagved akustikpanelerne.   
  4. Akustikpanelerne skrues fast med indfarvede, sorte skruer, som skrues igennem dugen, så pladerne dermed skjules. Der bruges cirka 15 skruer per akustikpanel. 

Husk: Behandl akustikpanelerne medplejeolie, når de trænger til at blive opfrisket, så akustikpanelerne dermed holder sig flotte og velholdte i mange år frem.

Akustikpaneler - mange forskellige typer af akustikpaneler

Der findes også andre løsninger til loft- og vægbeklædning end akustikpaneler, hvis man ønsker at mindske støjgener og skabe bedre akustik såsom troldtekt og Rockfon loftplader. Tøv derfor endelig ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende akustikforbedrende løsninger eller dit køb af akustikpaneler.  

Vi håber, at denne guide har været behjælpelig i forbindelse med montering af akustikpaneler samt hvordan du kan skabe et bedre indeklima med akustikpaneler. Send gerne et billede af dit færdige resultat, som vi kan dele på vores sociale medier.  

God arbejdslyst!