• Julegaver byttes helt indtil 1. februar 2019

20 Nov 2018

Trænger dit hus til en flot, solid tagrende?

Få styr på, hvad du skal bruge og få en komplet materialelisteGår du og overvejer at få skiftet din gamle tagrende ud og investere i noget solidt og langtidsholdbart?

Så læs med og få inspiration og viden om tagrendetyper, tagrendestørrelser m.m.

Du kan også prøve vores beregner og se, hvilke materialer passer bedst til dit hus.

Kan din nuværende tagrende holde et par år endnu?

Så tag et kig på vores guide om tagrenderensning og vedligeholdelse her


De 4 tagerendetyper – hvilken skal du vælge?

De 4 tagrender varierer både i kvalitet, pris, og hvor nemme de er at arbejde med.

Tagrender er lavet af plast, stål, zink eller kobber og fås i forskellige bredder. Er du i tvivl om, hvilken type der passer bedst til dit hus? Kontakt os eller prøv vores materialeberegner.

Hos BygMax samarbejder vi med Lindab, Plastmo, Rheinzink og VM Zinc m.m. som er absolut førende leverandører på området i Danmark med enestående, langvarige garantier på op til 25 år.

Men husk at tjekke om dine rendejern er originale – ellers gælder garantien muligvis ikke.

Læs mere om leverandørerne og deres produkter


Få en komplet materialeliste til din tagrendeinstallation på BygMax.dk

Selvom du sikkert er en haj til gør-det-selv projekter, så ved du måske – enten fra erfaring eller fra ligesindede – at der er mange materialer, man skal have styr på, når tagrenden skal skiftes: Heriblandt tudstykker, samlestykker, endebunde, rørmuffer, og vi kunne blive ved... Derfor har vi en guide, der beregner, hvilke og hvor mange materialer din husstand skal bruge for at få en ny og forbedret tagrende til benyttelse, uanset om du udskifter din tagrende alene eller får professionel hjælp.

Den er meget let og ligetil. Alt, du skal gøre er at indtaste nogle informationer om din tagbeklædning, hustype- og mål, så skræddersyer beregneren en liste af materialer til dig.

Prøv vores beregner og få en komplet materialeliste – det er gratis


Den rigtige tagrendestørrelse til dit hus

Vi anbefaler en stor og bred tagrende, der kan beskytte dit hus, når uvejret er ude, men det kommer selvfølgelig an på dit hus’ størrelse og nedløbsrørets placering. En grundregel er; hellere for stort end for småt, så er du på den sikre side.

Inden du fortsætter med at læse:

Mål bredden af din nuværende tagrende (hvis du ikke allerede ved det) og se, hvilken størrelse der passer.

Tagrender fås nemlig i 3 størrelser:

  • Størrelse 10, tagrendens bredde: 102 mm
  • Størrelse 11, tagrendens bredde: 120 mm
  • Størrelse 12, tagrendens bredde: 144 mm

Såfremt dine nedløbsrør er placeret mellem to tagrender, og du har et mindre hus, kan du sandsynligvis nøjes med en størrelse 10 eller 11. Dog anbefaler vi næsten alle at anskaffe sig minimum størrelse 11, da den beskytter huset væsentligt bedre end størrelse 10.

Har du et større hus, og er nedløbsrørene placeret for enden af tagrenden, bør du overveje en størrelse 12 samt et nedløbsrør med en stor diameter, da større mængder vand når at samle sig inden det ryger ned i kloakken.

Nedløbsrør fås i forskellige diametre, fx Ø75 mm og Ø90 mm, og i de samme materialer som tagrenderne, og vores råd er det samme som før:

Hellere vælg noget, der er for stort end for småt.

Se vores nedløbsrør her.


Spørg til råds

Til slut vil vi minde dig om, at der er mange gode leverandører og fagfolk derude, som kan guide dig på rette vej.

Hvis du har spørgsmål om tagrendetyper, nedløbsrør, størrelser, vores materialelisteberegner eller andet, står vi klar ved telefonen på 74 55 10 20 indenfor vores åbningstid.

Read 0 Times
Kategori Tagrender