Plexiglas plader på mål

Akryl- og plexiglas plader kan anvendes til utallige formål som for eksempel vinduer i legehuse, forsatsvinduer eller til afskærmning.

Læs mere
pr. side

12 Varer

Faldende orden
 1. PLEXIGLAS XT klar akrylPLEXIGLAS XT klar akryl
  PLEXIGLAS XT klar akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  507,00 DKK
 2. PLEXIGLAS GS støbt klar akrylPLEXIGLAS GS støbt klar akryl
  PLEXIGLAS GS støbt klar akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  1.487,00 DKK
 3. PLEXIGLAS textures iskrystal akrylPLEXIGLAS textures iskrystal akryl
  PLEXIGLAS textures iskrystal akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  1.525,00 DKK
 4. PLEXIGLAS textures kruset AkrylPLEXIGLAS textures kruset Akryl
  PLEXIGLAS textures kruset Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  5.999,00 DKK
 5. PLEXIGLAS XT opal akryl 1-3% lystransmissionPLEXIGLAS XT opal akryl 1-3% lystransmission
  PLEXIGLAS XT opal akryl 1-3% lystransmission
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  989,00 DKK
 6. PLEXIGLAS XT opal akryl 45% lystransmissionPLEXIGLAS XT opal akryl 45% lystransmission
  PLEXIGLAS XT opal akryl 45% lystransmission
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  1.033,00 DKK
 7. PLEXIGLAS XT opal akryl 78% lystransmissionPLEXIGLAS XT opal akryl 78% lystransmission
  PLEXIGLAS XT opal akryl 78% lystransmission
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  1.035,00 DKK
 8. OROGLAS Fluorescerende Blå AkrylOROGLAS Fluorescerende Blå Akryl
  OROGLAS Fluorescerende Blå Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  2.353,00 DKK
 9. OROGLAS Fluorescerende Grøn AkrylOROGLAS Fluorescerende Grøn Akryl
  OROGLAS Fluorescerende Grøn Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  2.353,00 DKK
 10. OROGLAS Fluorescerende Gul AkrylOROGLAS Fluorescerende Gul Akryl
  OROGLAS Fluorescerende Gul Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  2.353,00 DKK
 11. OROGLAS Fluorescerende Orange AkrylOROGLAS Fluorescerende Orange Akryl
  OROGLAS Fluorescerende Orange Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  2.353,00 DKK
 12. OROGLAS Fluorescerende Pink AkrylOROGLAS Fluorescerende Pink Akryl
  OROGLAS Fluorescerende Pink Akryl
  Lev. omk. tillægges
  Vælg tykkelse/længde/bredde
  2.353,00 DKK
pr. side

12 Varer

Faldende orden

Plexiglas – akryl og plastplader på mål

Plexiglas er plader af akryl, som kan være både farvet eller gennemsigtig. De fleste forbinder nok plexiglas med en klar akrylplade, der anvendes i stedet for en almindelig rude i glas på steder, hvor der er en risiko for at en almindelig rude i glas ville gå i stykker. Plexiglas plader fås dog i mange forskellige varianter udover den gennemsigtige og måske meste kendte udgave. Om du vil kalde det plexiglas, acrylplader eller plastplader blander vi os ikke i.

Hos BygMax kan du købe Plexiglas plader billigt, og du finder et stort udvalg af både klar og farvet plexiglas. Du kan bestille dine acrylplader på mål, så de leveres pænt skåret til på lige netop de mål, som du skal bruge pladerne i. Du får en god pris på plexiglas på BygMax.dk. Vælg mellem flere tykkelser og indtast din ønskede længde og bredde. De viste priser under produkterne er for den mindste størrelse acrylplade, som det er muligt at bestille. Du kan dog også vælge at købe plexiglas plader i standard størrelser, hvis du endnu ikke er klar over hvor store plexiglas pladerne skal være eller hvis du af en anden grund selv vil skære pladerne til.

Plexiglas plader har mange gode egenskaber, og derfor egner de sig godt til mange formål. Blandt de mange gode egenskaber kan nævnes:

 • Høj stivhed og styrke
 • Unik lystransmission og gennemsigtighed
 • UV-bestandigt – nedbrydes ikke af solen
 • Dimensions- og formstabil
 • Lav vandoptagelse – velegnet til blandt andet akvarier
 • Lav vægt – vejer kun halvt så meget som almindelig glas
 • 11 gange mere brudsikkert end glas
 • Gode poleringsegenskaber
 • Nemt at forarbejde med almindelig værktøj
 • 100% genanvendeligt materiale
 • Brænder uden røgudvikling

 

Plexiglas plader i forskellige typer

Her på siden finder du et stort udvalg af plexiglas plader. Vi har en bredt sortiment af forskellige typer, farver og størrelser. De forskellige typer plexiglas og deres anvendelsesmuligheder kan du læse om herunder.

 

Klar plexiglas

Plexiglas fås i en klar udgave, der enten kan være støbt eller ekstruderet. Forskellen på de to ligger i materialets bestandighed over for eksempelvis varme, hvor Anvendelsestemperaturen er -20 C til +80 C for støbt akryl og -20 C til +70 C for ekstruderet akryl. De klare plexiglasplader bruges typisk til erstatning for glasruder på steder, hvor en almindelig glasrude ville blive udsat for stød eller slag, som ville ødelægge glasset. Det kan være vindskærme, beskyttelsesskjold, displays, ruder til akvarier eller lignende. Klare plexiglas plader kan selvfølgelig også bruges til andre og mere dekorative formål som dørskilte, bogholder og meget andet.

 

Plexiglas Textures

Udover de almindelige gennemsigtige plexiglas plader, finder du blandt andet også Textures serien. Plexiglas Textures er en serie af klare acrylplader med flot overfladestruktur. Pladerne skærmer effektivt af uden at lukke lyset ude. Pladerne kan eksempelvis bruges til afskærmning på badeværelser, omklædningsrum og andre steder, hvor der ønskes lysindfald men ikke fuld gennemsigtighed. De klare acrylplader i Textures serien fås ligesom de resterende produkter på mål efter dine ønsker.

 

Farvet plexiglas plader

Plexiglas plader fås i flere flotte farver og i spændende fluorescerende varianter. Akryl er meget UV-stabilt, hvilket betyder, at akrylen vil bevare sin farvestyrke i rigtig mange år, og ikke bleges af solens UV stråler, så let som andre materialer.
Plexiglas kan samles og limes på mange måder, og så kan det formes ved opvarmning, hvilket giver mulighed for at lave emner med runde former. Det store udvalg i farver og muligheder for forarbejdning giver et væld af muligheder. Det kan være alt fra pyntegenstande, bogholdere, beskyttelsesskærme, hegn, terrassetag eller noget helt andet og meget mere fantasifuldt.

BygMax har et stort udvalg af Plexiglas plader fra danske RIAS, der er en af landets største leverandører af produkter i plast og acryl. Uanset om det skal være klare acrylplader, plexiglas med tekstur eller farvet plexiglas, så finder du plexiglas plader til en god pris her på siden.

Bearbejdning af plexiglas plader

Plexiglas plader kan bearbejdes på mange måder og er meget nemme at bearbejde til lige netop den form eller størrelse, som du ønsker. Under opvarmning med eksempelvis en  varmepistol kan de bøjes til næsten enhver form man kan forestille sig. Vær dog forsigtig og hold varmepistolen i god afstand af emnet og varm forsigtigt i begyndelse. Pladen kan blive meget blød under opvarmning. Derfor kan det være en god idé at have en form klar til den bløde plade kan bøjes og ligge på, indtil den er kølet af og igen har opnået sin stivhed. Plexiglas plader kan også saves med en helt almindelig fintandet håndsavrundsav eller en stiksav med en fintandet klinge. Skal pladen skrues fast er det en god idé at bore hul i pladen, enten for at undgå revner ved brug af tykke skruer eller for at kunne få bolte igennem. Det kan gøres med et almindeligt bor til metal og en bore- eller skuremaskine. Sæt et stykke malertape over pladen, der hvor du skal bore - det kan være med til at give en pænere kant på det borede hul.

Vi forhandler ikke bare plexiglasplader, men også tilbehør til limning og rengøring af acrylplader. Med en special fiberklud og antistatisk rengøringsmiddel kan du holde dine plexiglas plader støvfrie. Bliver acrylen med tiden slidt eller ridset, kan mindre ridser poleres op med en særlig polérpasta til acryl og plexiglas. Skal du samle plader af akryl eller plexiglas, finder du også flere typer klæber, som pladerne kan limes med.

Du behøver altså ikke lede andre steder end lige her på BygMax for at finde alt hvad du skal bruge til at arbejde med plexiglas plader. Du finder både plexiglasplader billigt og alt hvad du skal bruge til dit projekt.

God arbejdslyst