Dolle pladsbesparende trapper

Pladsbesparende trapper fra Dolle er, som navnet indikerer, trapper der optager mindre plads end almindelige trapper. Dette er særligt egnet til små rum, hvor det er essentielt, at trappen fylder så lidt som muligt. Denne type trappe kan også være egnet i større rum, hvor man foretrækker at bruge pladsen på andet end trappen. Pladsbesparende trapper er kortere og har en mindre udladning, hvilket er grunden til, at trappen fylder mindre.

Herunder finder du de mange modeller af Dolles pladsbesparende trapper.

Læs mere

Pladsbesparende trapper fra Dolle

Dolle startede deres virksomhed helt tilbage i 1951, og lige siden er de blevet til en af de førende producenter af lofttrapper på verdensplan, hvor de blandt andet også har besteget toppen af markedet inden for trappegelændere til trapper og terrasser. Den tyskejede virksomhed producerer nu over 300.000 trapper om året af træ, der kommer fra fornyelige trækilder og miljøvenligt skovbrug fra de skandinaviske skove. Men Dolle har ikke kun miljøet for øje, for Dolle trapperne kommer også i høj kvalitet med en bred vifte af farver og et klassisk skandinavisk design.

Endnu en af Dolles værdier er sikkerhed. Alle Dolle trapperne er nemlig fremstillet ud fra, at de skal være sikre at færdes på, og derfor er alle komponenter udvalgt med fokus på, at de lever op til krav om holdbarhed, kvalitet, funktion, og, selvfølgelig, sikkerhed. Alle Dolles produkter er fremstillet i overensstemmelse med samtlige love, standarder, kodekser, og så er de også certificerede inden for relevante myndigheder.

Hos BygMax sælger vi et stort udvalg af de pladsbesparende trapper fra Dolle, som du finder ovenfor. Inde på hver kategori finder du en kort tekst om, hvordan trapperne skiller sig ud og samtlige tilbehørsprodukter, som ekstra trappegelænder til trappen og til reposen.

 

Spar på pladsen med pladsbesparende trapper fra Dolle

Målet med de pladsbesparende trapper fra Dolle er selvfølgelig, at de skal optage så lidt plads som muligt, så hvis pladsen i forvejen er trang, så fylder trappen ikke mere end højst nødvendigt. Hertil findes der mange forskellige trappetyper, som er designet til netop dette.

Pladsbesparende trapper kendetegnes ofte på, at de er kortere og har en mindre udladning, altså afstanden fra toppen af trappen til dens bund. Med andre ord så er vinklen på trappen tilpasset, så den fylder mindre end almindelige trapper, uden den bliver for stejl.

 

Hvad gør Dolles pladsbesparende trapper komfortable?

Der er tre størrelsesforhold, der er med til at gøre en trappe mere eller mindre komfortabel at gå på.

 

Trindybde

På håndværkerfagsprog kaldes det ofte trappens grund, og det er den trædeflade, man anvender, når man nedstiger trappen. En tommelfingerregel siger, at så længe et trin har en grund over 18 cm, så har trappen god komfort. I mange hjem med en hovedtrappe vil man ofte se, at trappetrinene har en større trædeflade end 25 cm.    

 

Trinstigning

Trinstigningen indikerer højdeforskellen mellem hvert trin, og Dolle foreskriver, at den ideelle stigningshøjde ligger mellem 18-21 cm. Dog giver en lavere stigning på 18 cm en bedre komfort, end når den er på 21 cm.

 

Trappens bredde

Det sidste størrelsesforhold er trappens bredde. Den ideelle trappe er 80-100 cm bred, som er nok til at to personer kan passere hinanden, når den ene person går op og den anden ned.

 

Søger man netop en pladsbesparende trappe, kan det være nødvendigt at gå på kompromis med komforten, eftersom det netop er størrelsesforholdene, der ofte er med i beregningen om, hvor komfortabel trappen er at gå på. Dolle trapperne er dog lavet med udgangspunkt i, at trapperne skal være så komfortable, som pladsen naturligvis tillader det.

 

Den pladsbesparende trappes forløb – Ligeløbstrappe, kvartsvingstrappe eller halvsvingstrappe

En ligeløbstrappe har, som navnet indikerer, et forløb, som løber lige ned fra toppen af trappen til bunden. Ligeløbstrappen er den mest simple trappeform, da der hverken er knæk eller sving.

Har man ikke plads til en ligeløbstrappe, er kvartsvingstrappen en rigtig god trappeløsning. Kvartsvingstrapper har nemlig, til forskel fra ligeløbstrapperne, enten et kvæk eller et sving på 90 grader, der selvfølgelig hænger sammen med navnet ”kvartsvingstrappe”. Alle trinene ved en ligeløbstrappe er typisk i samme størrelse, hvorimod kvartsvingstrappernes trin er kileformede. Dette betyder, at trinene er smallest ud mod rummet og bredest ind mod væggen, som skaber det organiske 90 graders sving til kvartsvingstrappen.

Endeligt har vi halvsvingstrappen, der snor sig i en 180 graders cirkel. Halvsvingstrappen er nok mest kendt fra ældre etageboliger, og som den store trappe man ser i villaentreen. Denne type trappe kræver lidt mere plads end andre typer trapper og egner sig rigtig godt til et firkantet trappehul.  

 

Tre forskellige typer af pladsbesparende trapper

De flotte pladsbesparende trapper fra Dolle er alle opkaldt efter ikoniske storbyer fra hele verden og kommer i tre forskellige typer:

 

Modultrapper

Den første type er modultrapper, eller ”modulære trapper”. På disse trapper er det første og sidste trin fastgjort til loftet eller gulvet, hvor de påtager sig størstedelen af bærebyrden. Imellem disse to trin er der en stærk stålramme, hvorpå man monterer de resterende trappetrin. Fordelen med modultrapper er, hvor nemme de er at ”skræddersy” til dine behov, som fx hvor stor afstanden skal være mellem trin, og hvor mange, der skal være.

Alle modultrapper fra Dolle fås som ligeløbstrapper, kvartsvingstrapper eller halvsvingstrapper og samtlige modeller er: Dallas, Dublin, Frankfurt, Hamburg, Cork og Boston.

 

Kotelettrinstrapper

Den anden type får dens navn ”kotelettrinstrappe” fra trappetrinenes spøjse udseende, som ligner lidt en kotelet. Denne type er den mest pladsbesparende af trapperne, og på grund af de ”koteletformede” trin kan man producere trappen, så den er smallere, og samtidigt tilbyder et bedre fodrum. Ulempen er, at man er nødt til at bestige trappen på den samme måde hver gang. Ser man på billedet af ”kotelettrinet”, er det tydeligt, at trinet er væsentligt bredere i den ene ende, hvilket betyder, man er nødt til at sætte foden i dén ende af trinet.

Samtlige modeller er kotelettrinstrapper: Atlanta, Basel og Berlin.

 

Trætrapper 

Endeligt har vi trætrapperne. Både modultrapperne og kotelettrintrapperne består af et stålskelet, hvorpå man installerer trappetrinene. Trætrappen har ikke dette ”skelet”, men kommer i en mere ”kasseformet” opsætning, som man kender fra det mere klassiske og stilfulde look.

Selvom ”trækasse-looket” kan se lidt klodset ud i forhold til de andre typer af trapper, kan trætrapperne også sagtens være pladsbesparende. Og så fås de også som kvartsvingstrapper og ligeløbstrapper.

Trætrapperne fås i følgende modeller: Paris og Lyon.

 

Køb pladsbesparende trapper hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af pladsbesparende trapper, heriblandt kvartsvingstrapper og ligeløbstrapper. De pladsbesparende trapper fra Dolle fås i de mange modeller, som vi har stående øverst på siden her. Alle trapperne er fremstillet af bæredygtige materialer og ud fra sikkerhedsoptimerende principper, der også gør trappen både praktisk og holdbar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her - så er du altid opdateret på aktuelle produkter og kampagner! BygMax – alt til dit byggeprojekt!