Dolle udendørs trapper og gelænder

Et gelænder gør det muligt, og ikke mindst nemt, at opgradere både sikkerheden og stilen i hjemmet eller andetsteds. Det anvendes i særdeleshed til trapper og terrasser, men anvendelsesmulighederne er ikke begrænset hertil. Hvor end du ønsker afskærmning, både indendørs og udendørs, er et gelændersystem det oplagte valg.

Herunder finder du 5 forskellige varianter af gelændere fra Dolle: Harmony, Nordic, Prova, Pure og Swing Copenhagen. Dyk ned i vores brede vifte af gelændersystemer fra Dolle i de separate kategorier herunder.

Læs mere

Dolle - trappegelænder og rækværk siden 1951

Dolle er en producent af trapper, facadebeklædning, terrasser, gelændere og meget andet. Virksomheden blev grundlagt i 1951 af Carl Dolle, og har siden været præget af det stærke familiære bånd som er etableret på baggrund af at Dolle er familieejet. Sidenhen har Dolle fået skabt en virksomhed som er verdensførende af lofttrapper med meget indflydelse på det marked de befinder sig på. Denne udvikling har også været præget af et konstant fokus på sikkerhed og kvalitet og høje krav til både leverandørerne og Dolle’s egen produktion. Dolle er ISO 9001 certificeret, hvilket betyder, at virksomheden lever op til kvalitetskravene som er til stede i standarden i ISO 9001. Derudover er Dolle CE-mærket og har en lean-produktions-filosofi. Lofttrapper, som Dolle er verdensførende producenter af, produceres og testes baseret på EN 14975, som er den europæiske standard for loftstrapper på nuværende tidspunkt. 

 

Gelænder til trappe og rækværk til mange formål

Et trappegelænder eller terrassegelænder, eller et gelænder til noget helt tredje, er med til at opgradere både sikkerheden og stilen i hjemmet eller andetsteds. Det primære formål med et trappegelænder er selvfølgelig sikkerheden ved at have noget at holde ved når man benytter trappen. Uanset om det er en trappe mellem etager eller en trappe med 2 trin fra terrassen, så er det altid en god ide at have et gelænder. Der kan opstå situationer hvor man har brug for hjælp til støtte, f.eks. hvis bærer på noget tungt, eller man er dårligt gående i en kort eller længere periode. Et gelænder har også en stilmæssig betydning, og man kan blandt andet vælge imellem stål (i en vandret eller lodret retning), glas i forskellige nuancer, anodiseret aluminium i sort eller titanium. 

Ønsker man et rækværk omkring sin hævet terrasse eller altan, kan det være for at afskærme området fra omgivelserne omkring, skabe hygge, privatliv og læ. Vælger man et glasgelænder i klart glas, kan gelænderet komme til at fremstå nærmest usynlig samtidig med at lyset kommer igennem og der bliver skabt læ. For at opnå et lidt mere privat rækværk, kan man med fordel vælge et gelænder med røgfarvet glasudfyldning.

 

 

BygMax tilbyder disse 5 typer af gelænder fra Dolle

1. Dolle Harmony er fremstillet i rustfri stål, som er et særligt modstandsdygtigt materiale uden nødvendigheden for vedligeholdelse. Hos BygMax tilbyder vi 4 forskellige gelændersæt som indeholder: et gelænder (enten vægmonteret eller gulvmonteret) i længden 1,5 meter eller 2,5 meter, skruer til montering i træ, håndliste og håndliste forbinder. Du finder disse gelændersæt og tilbehør her.

2. Dolle Prova Alu gelændersystem er fremstillet i anodiseret aluminium, hvilket gør denne type gelænder for langtidsholdbar og modstandsdygtig. Dette betyder også, at denne type gelænder er særligt egnet til udendørs montering. Men, er man vild med det klassiske og minimalistiske design, kan den ligeså vel monteres indendørs. Prova Alu er både egnet til gulv- og vægmontering.  Her finder du Dolle Prova Alu og alt tilbehør til montering.

3. Dolle Pure gelændersystem er, som Prova Alu, fremstillet af anodiseret aluminium, og har derfor samme kvaliteter som nævnt. I Pure-serien findes gelænderet i enten sort eller titanium, som gør det muligt at gå med det gelænder som har det helt rigtige udtryk. Dette gelænder er også egnet til både gulv og vægmontering. Se udvalget her af Dolle Pure gelænder, tilhørende håndliste og andet.

4. Dolle Swing Copenhagen gelænder består af 2 materialer: håndlisten er af hevea træ og stolperne af grålakeret metal. Dette gelænder anvendes som afskærmning på repos og trapper, og passer til denne Swing Copenhagen centertrappe.

5. Et gelænder fra serien Nordic har et neutralt og klassisk design, som stemmer overens med den nordiske stil, deraf navnet. Derudover er det lavet i galvaniseret CE-mærket stål. Det betyder også, at det er et vedligeholdelsesfrit gelænder, uanset om det monteres indendørs eller udendørs. Dog er der kun mulighed for gulvmontering. Dolle Nordic fås enten med ståfyldning eller glasfyldning i klar, mat eller røg-farvet.

 

 

Videoen herunder viser monteringen af Dolle Nordic med stålfyldning 

 

Køb gelænder til trappe og terrasse fra Dolle hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af trappegelænder, terrassegelænder, rækværk og afskærmning andetsteds. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her - så er du altid opdateret på aktuelle loftmaling tilbud! BygMax - levering lige til døren!