Lofttrapper

Her finder du vores udvalg af loftstrapper. Se specifikationerne for hver enkelt trappe ved at klikke på mere info ud for det enkelte produkt. Alle trapperne leveres inklusiv karm og er klar til montering. Lofttrapperne er alle med 3- eller 4-delt stige.

Læs mere

Lofttrapper og loftstiger til lave priser

En lofttrappe eller loftstige giver dig bekvem adgang til loftrummet. Alle lofttrapperne er udstyret med en stige som gemmes på loftet når lemmen er lukket. Lofttrapperne findes i flere forskellige mål og med forskellig isoleringstykkelse/værdi.

En god lofttrappe med stige kan gøre det muligt for dig at udnytte dit loftrum bedre, og her er ofte mange kvadratmeter, som kan bruges til opbevaring, hvis dit tag er tæt og dit luftrum er tørt. Med en moderne lofttrappe kan du også reducere det varmetab, der ofte er ved ældre lofttrapper, som enten ikke er isolerede eller som er dårligt isolerede.

Efterisolerer du dit loft, så bør du også overveje om du ikke samtidig skal udskifte den gamle lofttrappe med en nyere og bedre isoleret model. Du kan læse mere om efterisolering af loft i dette blogindlæg.

 

God råd til køb og montering af lofttrappe

Når du skal købe ny loftlem, så er det en stor fordel at købe en loftlem med indbygget stige. Med en lofttrappe, hvor stigen er indbygget, er stigen altid ved hånden, når du skal op på loftet. Og efter du har været på loftet, pakker du nemt stigen væk samtidig med, at du lukker loftlemmen.

Hvor godt isoleret din nye lofttrappe skal være, afhænger af, hvor godt isoleret resten af dit loft er. Er dit loft ikke specielt velisoleret og har du ikke planer om at efterisolere lige foreløbig, så er der ingen grund til at vælge en lofttrappe med særlig høj isoleringsevne, da det vil have minimal betydning hvad den isolerer i forhold til resten af loftet. Har du derimod et moderne, velisoleret loft, eller har du efterisoleret, så der er 300 eller 350 mm isolering på loftet, så bør din nye lofttrappe også være godt isoleret, så den ikke kommer til at udgøre en kuldebro i dit ellers velisolerede loft. Isoleringsevnen er opgjort i den såkaldte U-værdi, der fortæller hvor meget varme, der kan passere i løbet af en time. Dermed betegner en lavere U-værdi en trappe med høj isoleringsevne.

Du kan også overveje om du skal have en brandsikker lofttrappe, der yder op til 60 minutters brandmodstand fra begge sider. Er uheldet ude, så er en brandgodkendt lofttrappe med til at sænke farten, som branden spreder sig med. Lofttrappen medvirker derved til at forhindre branden i hurtigt at sprede sig til tagkonstruktionen, hvorved spær og tag kan kollapse ned i huset og forværre skaderne fra branden betydeligt.

 

Kvalitets lofttrapper fra Dolle, Woodstep og Fakro

Her på BygMax finder du et stort udvalg af trapper og skunklemme, herunder spindeltrapper, centertrapper og lofttrapper. Woodstep producerer lofttrapper i høj kvalitets og med op til 160 mm isolering. Dolle er en dansk producent af hegn, trapper og meget mere. Deres udvalg af lofttrapper spænder over mange forskellige typer lofttrapper med saksestige eller almindelig stige i en robust og holdbar kvalitet. Fakro er især kendt som leverandør af ovenlysvinduer, men producerer også et stort udvalg af forskellige lofttrapper til en fornuftig pris.