Akustikprodukter

Diverse akustikprodukter til lofter, vægge og større rum, hvor formålet er akustikforbedring. Du finder bl.a. akustikpaneler fra forskellige producenter, træbetonplader og akustiklofter, der alt sammen bidrager til at skabe en bedre akustik. Hvis design også er vigtigt for dig, kan du tage et kig på de kreative EcoSund akustikplader, der fås som opslagstavler, paneler med visuelle 3D-effekter eller endda planteholdere! 

Akustikprodukter er særligt velegnede til nybyggerier, hvor der ofte er problemer med akustikken grundet den minimalistiske indretning, køkken/alrum og de større loft- og gulvflader. Læs om de forskellige produkter, og hvordan de bidrager til bedre akustik i boligen under hver kategori.

Læs mere

Akustikprodukter – gør indeklimaet bedre uden at gå på kompromis med design

I moderne boligtrends ser vi oftere og oftere, at folk vælger store vinduespartier, betongulve og -vægge og højt til loftet. Det ser også knaldgodt ud, men desværre vil man ofte opdage, at lige netop disse designvalg har en tendens til at ødelægge akustikken. Og dårlig akustik gør hjemmet mere støjende, samtaler bliver sværere at følge med i, og generelt bliver indeklimaet ikke særlig behageligt.

Til at bekæmpe den dårlige akustik har vi her samlet vores sortiment inden for akustikforbedrende produkter. Alle disse produkter udmærker sig ikke kun i at gøre akustikken bedre, de ser også æstetisk godt ud.

De mest populære produkter, som mange bruger til at forbedre akustikken, må hovedsageligt siges at være træbeton og akustikpaneler. Hvor træbeton udmærker sig bedst til lofter, så er akustikpaneler mere alsidige, eftersom de også kan monteres på væggene, og derved tilbyder de flere designmæssige muligheder.

Fordele ved god akustik

90% af vores tid bruger vi indendørs, og derfor er god akustik vigtigere end nogensinde før. På samme måde som for lidt sol eller for meget fugt i luften kan gøre os syge, på samme måde kan larm og støj gøre vores stressniveauer højere og derved negativt påvirke vores helbred. Selv på arbejdspladsen har man med effektive akustikløsninger reduceret forstyrrelser med 50%, øget koncentrationen med 50%, sænket antal af fejl med 10% og reduceret stressniveauer med 25%.

En god akustik er vigtig, når vi skal koncentrere os eller slappe af, og det kan være svært, hvis vi er omgivet af dårlig akustik. Med Fibrotech paneler, Troldtekt akustikplader eller en af vores andre akustikløsninger, forbedrer du støjdæmpningen og skaber derved et mere afslappende hjem eller et mere produktivt kontormiljø.

Akustikpaneler eller træbeton? Hvad kan de forskellige akustik produkter?

For at lave et overblik over de forskellige akustikløsninger har vi her samlet en kort oversigt over de forskellige muligheder, du har for at forbedre akustikken i din bolig. Her finder du blandt andet de designrige akustikpaneler, det robuste træbeton, de praktiske gips akustiklofter og meget mere.

Akustikpaneler

Den klart mest populære vinder til at bekæmpe dårlig akustik må siges at være akustikpaneler. Her kan vi tilbyde akustikpaneler fra FibroTech, Denwood, BMC eller i-Wood. Akustikpanelerne er alle opbygget på en træplade (ofte en MDF-plade), klædt i en sort, lyddæmpende akustikdug og med flotte trælameller i forskellige træsorter og farver ovenpå, der hjælper med at give det endelige, personlige præg.

Udover at akustikpanelerne er designet til at se rigtigt godt ud, så er de også fremstillet til at forbedre akustikken. Akustikduggen er selvfølgelig en af de primære hjælpemidler til at forbedre akustikken, men mellemrummet i mellem trælamellerne hjælper faktisk også med akustikken.

Endnu en fordel ved akustikpanelerne er, at de er nemme at sætte op. Med FibroTech akustikpanelerne skal du bare punktlime og skrue akustikpanelerne fast med de indfarvede skruer, som du skruer gennem dugen mellem trælamellerne, så indskruningen er skjult så meget som muligt.

black_oak_2
Træbeton

Hvis du hellere vil have et mere rustikt akustikloft, så kan vi tilbyde træbetonprodukter fra tre forskellige producenter: FibroTech, Fibrolith og Troldtekt.

Som navnet træbeton indikerer, så er disse akustikplader fremstillet af træ og cement for at skabe det perfekte blandingsprodukt, der både giver en god akustik og holdbarhed. Med cement som en af hovedingredienserne i træbetonpladerne skaber du også en effektiv brandsikring. Træ er rigtigt nok brandbart, men når man fremstiller træbeton, dækkes hver eneste træfiber med beton, som selvfølgelig er et ikke-brandbart materiale. Derfor vil træbeton heller ikke antænde i form af brand, men kun afgive svag varme og næsten ikke udvikle røg.

Hvis miljøet er vigtigt for dig, så kan vi hertil anbefale Troldtekt. Her er træet nemlig fra certificeret skovbrug, der udmærker sig ved at skåne skovene så meget som muligt. Ligeledes får Troldtekt deres cement fra Aalborg Portland, som udvinder deres råvarer fra den danske undergrund med henblik på at skåne miljøet mest muligt.

Alle træbetonpladerne har åbne strukturer, der hjælper med at absorbere larm og forbedrer akustikken. Men denne åbne struktur betyder også, at støv kan sætte sig i pladen, og dertil kan træbetonpladerne nemt rengøres med bløde børster eller støvsugeren.

Unavngivet22
Akustiske ophæng

Hvis dine akustikløsninger ikke kun skal lyde godt, men også se godt ud, så kan vi anbefale akustiske billeder, opslagstavler og andre ophængsprodukter.

Vores akustikbilleder kommer fra FibroTech og hedder henholdsvis ”Ægget”, ”Koglen” og ”Svanen”. Lærredet er en almindelig træbetonplade med print på, der giver hjemmet en dekorativ opgradering, samtidigt med at det forbedrer akustikken.

Hvis du hellere vil væk fra træbeton, har vi også EcoSund akustikplader. EcoSund er et akustikfeltsmateriale, der er fremstillet af genbrugsplastik fra flasker, der fås i et enten blødt eller hårdt materiale. EcoSund akustikpladerne fås i kubemønstre med 3D visuelle effekter. Eftersom de også laves i er hårdere materiale, kan de endda fremstilles som planteholdere, storyboards og opslagstavler!

Knauf akustikloft

En anden mulighed, som vi kan tilbyde som akustikloft, er det kvalitetsrige Knauf akustikloft. Knauf akustiklofter er fremstillet af gips, hvilket mange måske ikke forbinder med god akustik. Og en almindelig uperforeret gipsplade gør også sjældent noget positivt for akustikken. Men Knauf akustiklofter er alt andet end almindelige!

Gipsakustiklofterne er perforerede, så når lydbølgerne rammer akustikloftet, vibrerer akustikpladen, så lydbølgens energiniveau falder og absorberes af akustikloftet. Yderligere har mange Knauf akustiklofter en lyddug siddende bagpå, så når lydbølgerne bevæger sig gennem akustikpladernes perforeringer, absorberes de yderligere af lyddugen.

Akustikpladerne fra Knauf fås i forskellige perforeringer, der passer godt ind i stort set alle de nordiske designs. Men akustikpladerne fra Knauf er ikke kun med til at forbedre akustikken! Disse akustiklofter kan nemlig også anvendes som ventilationslofter. Ved de nedsænkede gipslofter kan der installeres armaturer over loftet, men selv uden dette, vil Knauf akustiklofterne forbedre ventilationen. Akustiklofterne giver nemlig ikke træk, men en jævn luftstrøm fordelt over hele akustikloftet.  

knauf_billede
Akustikpaneler, akustiklofter og træbeton hos BygMax

En god akustik er nødvendig for et afslappende indemiljø, hvor lyden ikke runger og generer, og hos BygMax tilbyder vi et stort sortiment af akustikforbedrende produkter. Udover at akustikprodukterne hjælper med støjdæmpning, så ser de også kanongodt ud, og du finder stensikkert nogle akustikprodukter, der passer perfekt ind i din indretningsstil.

Hvis du ikke fandt noget, der fristede i ovenstående tekst, vil vi her på falderebet introducere et yderligere akustikprodukt: linoleums akustikpaneler. Linoleum akustikpanelerne fra DenWood skiller sig ud ved, at de tilbyder et meget større farvevalg i forhold til fx akustikpanelerne fra FibroTech. Her har du altså rig mulighed for at introducere nogle sprælske farver ind i hjemmet med dine akustikpaneler. 

BygMax – alt til dit byggeri!