Armeringsnet og stål

Alt i stål til dit byggeri: Armeringsnet / rionet, stålbjælker, stålplader og meget mere.

Læs mere

Stål til stærke priser

BygMax har alt til dit byggeri - også inden for stål og andre slags jern og metaller.

Stål er en legering af jern tilsat kulstof, hvilket giver stål sin karakteristiske høje styrke, som gør det brugbart i mange sammenhænge inde for byggeri. Andre grundstoffer tilsættes ofte for at åbne forskellige egenskaber ved stålet, eksempelvis tilsættes chrom for at producere rustfast stål. Stål opdeles på baggrund af mængden af legeringsstoffer i tre kategorier:

  • Ulegeret stål med mindre end 1,5% legeringsgrundstoffer
  • Lavtlegeret stål med op til 5% legeringsgrundstoffer
  • Højlegeret stål med over 5% legeringsgrundstoffer

Stål bruges blandt andet til rionet, som er store net af sammensvejsede ribbede stålstænger, som anvendes til armering af gulve. Her på BygMax.dk finder du alle former for stål til armering blandet andet rionet, kamstål, tentorstål, murarmering og meget andet.

Skal du bygge store åbne konstruktioner eller fjerne bærende vægge, så er bjælker i stål det oplagte valg. Stålbjælker er kompakte og kan bære mere vægt på mindre plads end eksempelvis bjælker i limtræ. Hos BygMax finder du flere typer stålbjælker.

Du finder også et stort udvalg af U-stål, båndstål, fladstål, fjederstål, skærstål, slidstål samt mange typer rør som hulprofiler, C-profiler, fladovale rør samt sømløse og svejste rør.

T-stål og vinkelstål anvendes ofte til opbygning af rammer og konstruktioner, hvor stålets udformning giver en god bæreevne.

Her på siden finder du også det største udvalg af plader i stål, aluminium, kobber og messing. Vores udvalg af stålplader indeholder både glatte plader i stål, plader i rustfri stål, perforerede stålplader, tåreplader i stål, dørkplader i aluminium og meget mere.

Vi har også et stort udvalg af produkter i aluminium, kobber og messing, herunder skinner, runde stænger, firkantstænger og rør.

Når du skal vælge stål, skal du typisk også vælge ståltype og/eller overfladebehandling. Og det er vigtigt at vælge rigtigt, for vælger du en højlegeret ståltype uden at have brug for egenskaberne ved denne type, er det spild af penge, og vælger du ulegeret og ubehandlet stål til brug på et udsat sted, så ender du med rust og en konstruktion, som ikke holder i længden.

Den typiske valg vil stå mellem fire forskellige typer stål: sort stål, galvaniseret stål, rustfri stål og syrefast stål.

Sort stål er ubehandlet stål, der vil have - eller hurtigt få - et tyndt lag rust, da stålets overflade ikke er beskyttet med en behandling ligesom galvaniseret stål er. Sort stål anvendes derfor kun indendørs eller steder, hvor det er beskyttet mod fugt og nedbør.

Galvaniseret stål er belagt med et tyndt lag zink. Zinken reagerer med ilt og vand i luften og danner et hårdt lag på stålets overflade, som modvirker dannelsen af rust. Derfor anvendes galvaniseret stål udendørs.

Rustfast stål er en legering af stål, hvor der er tilsat mindst 12% chrom. Det gør stålet rustfrit hele vejen igennem, modsat galvaniseret stål, som blot har en rustfri overflade. Rustfri stål er derfor velegnet til brug, når stålet skal skæres eller forarbejdes på anden måde, som vil bryde den overfladebehandling som galvaniseret stål har.

Rustfri stål ruster ikke, når det udsættes for almindelig fugt og vand, men vil dog ikke være rustfri ved udsættelse for syre og syreholdige væsker, eksempelvis saltvand. Vil du undgå rust i hårde miljøer, så skal du i stedet anvende syrefast stål.

Uanset dit behov, så finder du alt i stål her på siden. Vi har også et kæmpe udvalg af værktøj og maling til forarbejdning og behandling af stål. På BygMax.dk kan du bestille det hele samlet, og få leveret til din adresse på kun nogle få dage.

Vores stålprodukter leveres som udgangspunkt i forskellige længder af 3, 5 eller 6 meter. Det er dog muligt at få skåret stålet efter mål ved mange produkter, også selv om det ikke umiddelbart fremgår ved produktet. Ønsker du stål skåret på mål, så ud udfyld en prisforespørgselmed hvilke produkter og hvilke mål de skal skæres på. Når du har sendt forespørgslen, vil du i løbet af et par modtaget et tilbud på det ønskede, som inkluderer et mindre skæringstillæg.