Armering

Armering, også kaldet armeringsnet, armeringsjern eller rionet, anvendes som forstærkning i betonkonstruktioner og armering af betongulve og vægge. Armeringsnettet forstærker på den måde, at det er med til at hindre betonen i at knække under og efter byggeriet. Er der tale om støbning af betongulv med gulvvarme, kan armeringsnettet også bruges til at binde gulvvarmeslanger fast til.

I denne kategori finder du armeringsnet i flere forskellige maskestørrelser. Du kan vælge mellem 5x5 cm, 10x10 cm, 15x15 cm eller 20x20 cm masker. Du finder blandt andet også tilbehør til armering, herunder stålbindere, afstandsholder og kamstål.

Læs mere

Armering - et af de vigtigste byggematerialer

Armering, som også kaldes armeringsnet, armeringsjern og rionet, er blevet brugt i byggeri i mange år. Det var især i det 19. århundrede, at armering i beton blev anerkendt som en byggeteknik. Armering i beton gør beton stærkere, hvilket gør armering til et af de vigtigste og mest anvendte byggematerialer. Udover at have en styrkende effekt på beton, så styrker armeringen også lydisoleringen og brandsikkerheden. Et rionet er et byggemateriale som har mange fordele og kan bruges til mange forskellige projekter, herunder forstærkning af fundamenter, underlag til gulve, havehegn og espalier. 

HuskAfstandsholdere til at holde afstand mellem armering og blødt underlag, og stålbindere for at sørge for tæt kontakt mellem armeringsnettene.

Design_uden_navn_54_

Maskestørrelser - hvad betyder det egentligt?

Et armeringsnet fås i forskellige maskestørrelser, også kaldet tråd størrelser, som er størrelsen på hullet i armeringsnettet. Det er ikke lige meget hvilken maskestørrelse du vælger. Skal du f.eks. bruge armeringsnettet til et havehegn, er det vigtigt at overveje om hegnet skal kunne holde noget inde/ude.

Har man f.eks. et husdyr, som man gerne vil have hegnet inde, er det vigtigt at maskestørrelsen er lille nok til at gøre netop dette. Ligeså er det relevant at kigge på tykkelsen på armeringsnettet.

Som udgangspunkt er tykkere stål stærkere end tyndere stål, hvilket er vigtigt at have med i sine overvejelser i forhold til det specifikke formål.

Rionet - forskellige typer til forskellige formål

Hos BygMax finder du både rionet i de tre følgende kategorier: armeringsnet/rionetgalvaniseret rionet/armeringsnet og stødzonenet/-rionet. Ens for alle tre af disse kategorier af armeringsnet er, at de bl.a. kan anvendes til forstærkning af betonkonstruktioner og armering i betongulve, vægge og meget andet. 

I kategorien Armeringsnet / Rionet finder du de “almindelige” armeringsnet, som er at finde i maskestørrelserne: rionet 5x5 cmrionet 10x10 cmrionet 15x15 cm og rionet 20x20 cm.

Når man har valgt maskestørrelsen på sit rionet, skal man også tage stilling til størrelsen på godstykkelserne. Du kan eksempelvis vælge mellem godstykkelser fra 5 mm til 12 mm ved rionet 10x10 cm, og 4 mm eller 5 mm ved rionet 5x5 cm.

Skal der monteres gulvvarmeslanger på rionet, er det vigtigt at godstykkelsen på rionettet er minimum 6 mm.

Armering_6
Armeringsnet_2

Galvaniserede armeringsnet anvendes typisk til udendørs brug, da denne type rionet tager betydelige flere år om at ruste. Derfor ser vi også mange tage galvaniserede rionet i brug til at udføre udendørsprojekter som fx havehegn og/eller espalier, da de galvanisere rionet både er en praktisk og dekorativ løsning til udendørsarealet.

Hos BygMax tilbyder vi galvaniserede rionet i maskestørrelserne: 10x10 cm og 15x15 cm i størrelse 1500x2500 mm, eller 15x15 cm i størrelse 900x1800 mm

Et stødzonenet, også kaldet stødzonerionet, er, ligesom de almindelige rionet/armeringsnet, beregnet til armering af betongulve og fastgørelse af slanger til gulvvarme.

Et stødzonenet, i modsætning til et “almindelig” armeringsnet, er lavet så der undgås overlap og der ikke opstår mellemrum mellem to rionet.

Hos BygMax tilbyder vi stødzone rionet i maskestørrelser: rionet 10x10 cm15x15 cm og 20x20 cm

fingerskarvnat-zoom
Armering_5_1_

Støbning af betongulv med gulvvarme

Hvis du skal i gang med at støbe gulv, om det er med eller uden gulvvarme, så er det vigtigt, at man gør sig nogle afgørende forberedelser. Det er nemlig vigtigt, at man starter ud med et underlag som er solidt og klart til at støbe betongulvet. Her kan man blandt andet bruge grus eller leca nødder

Er der tale om støbning af betongulve med gulvvarme, har rionet to funktioner. Først og fremmest er rionettet med til at forstærke betongulvet, og derudover anvender man rionettet til at fastgøre vandslangerne

Beton er et holdbart og solidt materiale – men er du ikke til det rå udtryk som beton har, så er der heldigvis andre løsninger. Du kan nemlig sagtens lægge både fliser, klinker og trægulv ovenpå.

Når man lægger rionet ud over hele gulvet er det vigtigt, at der er overlap med mindst én maske i nettet. Hvis dette ikke bliver gjort, og der derfor opstår et mellemrum mellem nettene, så har armeringsnettet ikke sin fulde effekt, og man risikerer at der dannes revner. Alternativt kan man anvende et stødzonenet, hvor man undgår overlap og mellemrum, da denne type rionet er lavet, så nettene kan ligge helt op af hinanden.

Bemærk: Hvis du skal støbe betongulv indenfor, anbefales det at grave 60 cm ud. Er det derimod støbning af betongulv i garage (uopvarmet) eller helt udenfor, så kan man nøjes med at grave omkring 25 cm ud.

Køb billigt rionet til armering i beton eller andet hos BygMax!

Hos BygMax finder du et bredt udvalg af rionet til armering i beton eller til dit nye gør-det-selv projekt. Armeringsnet har mange fordele og kan anvendes til mange forskellige projekter. Husk at køb afstandsholdere til at holde afstand mellem armering og blødt underlag, og stålbindere for at sørge for tæt kontakt mellem armeringsnettene. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen.