Fladstål

Fladstål fås i flere størrelser og varianter - herunder både sort, galvaniseret og rustfrit. Stålet fås både som klippet og valset.

Læs mere

Fladstål til skarpe priser på BygMax

Hos BygMax finder du et stort udvalg af fladstål i mange dimensioner og materialer. Betegnelsen fladstål er meget retvisende for hvad det er. Fladstål fås i forskellige bredder og tykkelser og i forskellige typer stål og ved nogle typer enten som valset eller klippet stål, hvilket hentyder til måden fladstålet er forarbejdet til den flade form. Fladstål kan anvendes til mange formål og bruges ofte til at producere forskellige rammer og lignende konstruktioner. Vendes fladstålet, så den brede flade står vandret får det en utrolig stor styrke og kan derfor anvendes som bærende konstruktion ved trapper, platforme eller gangbroer. Fladstål kan også bøjes og bruges til produktion af kraftige beslag, bordben eller noget helt andet.

Fladstål findes i mange dimensioner og flere typer stål. Sort stål er almindeligt ubehandlet stål, der enten kun bør bruges indendørs eller behandles med maling eller anden rustbeskyttelse for at forhindre korrosion. Galvaniseret fladstål er behandlet med varmgalvanisering, hvor stålet nedsænkes i smeltet zink, som har en temperatur på 460 grader. Derved påføres stålet et tyndt lag zink, som beskytter stålet. Galvaniseret fladstål kan anvendes udendørs. Rustfrit stål kan ligeledes anvendes udendørs, men modstandsdygtigheden mod rust kommer ikke fra en overfladebehandling, men i stedet af selve stålets sammensætning. Rustfrit stål er tilsat mindst 12 % chrom, som gør at stålet ikke ruster, når det udsættes for vand. Skal du skære i fladstålet, vil du ved galvaniseret stål bryde overfladebehandlingen, men med rustfrit fladstål er stålet modstandsdygtigtig mod rust hele vejen igennem, og kan derfor skæres og bearbejdes uden risiko for at det efterfølgende ruster, der hvor der er skåret. Rustfrit stål kan dog godt ruste hvis det udsættes for syreholdige væsker.

Køb dit fladstål billigt på BygMax og få hurtig levering direkte til din adresse.