Stål plader

BygMax har et stort udvalg af stålplader i mange forskellige typer og formater. Vælg zinkplader, aluplader, aluzinkplader og kobberplader i forskellige tykkelser, størrelser og med forskellige overflader, fx mønstrede eller hullede.

Anvendelsesmulighederne med stålplader af diverser slags er uanede - kun fantasien sætter grænser. Brug dem i byggeri eller med dekorativt formål for de mere specielle typer.

Læs mere

Metalplader til alle formål på BygMax.dk

Hos BygMax finder du alt i byggematerialer, værktøj og derudover et stort udvalg af metalplader i stål, kobber, aluminium og zink til en stærk pris. Vi har et kæmpe stort udvalg, ikke bare af størrelser, men også af forskellige typer metalplader. Uanset hvad du skal bruge en metalplade til, så har vi den med sikkerhed her på BygMax. Udvalget i størrelser og tykkelser spænder helt fra tykke og tonstunge metalplader til helt tynde blikplader. Blik er jernplader i tykkelser fra 0,3 mm til 2 mm og var især i forrige århundrede populært til udformning af mange og vidt produkter fra kagedåser til legetøj. Det er da også stadig de tynde blikplader, der er de mest populære, da de er nemme at skære med en vinkelsliber og tilpasse til mange formål. Herunder kan du læse lidt om forskellige anvendelser af metalplader og få inspiration til dit næste projekt.

Metalplader til indendørs brug

Metalplader kan bruges til utrolig mange formål, og har ofte en både praktisk og æstetisk funktion. Har du problemer med at hunden kradser på en dør og ødelægger træoverfladen? Montér en stålplade på døren, dér hvor hunden har det med at kradse, og du har nu en flot sikring mod kradsemærker fra hundens poter. Samtidig med at en metalplade på døren kan spare dig for en ny dør eller jævnligt at skulle male den, så kan metalpladen også være med til at dæmpe lyden fra hundens poter på døren.

Skal du installere brændeovn på et trægulv? Undgå at gløder og aske misfarver gulvet under ovnen. Med en varmebestandig metalplade på gulvet under brændeovnen, får du et flot og brandsikkert underlag og undgår brandmærker og misfarvninger fra aske. BygMax har et stort udvalg af varmebestandige plader i tykkelser fra 1,5 til 10 mm. De varmebestandige metalplader vil passe flot til ovnen, og er nemme at rengøre.

Andre anvendelser af metalplader kan være som stænkplade over komfuret i køkkenet, hvor fedt og sovs kan sprøjte op på væggen. Her giver vores store udvalg af metalplader dig mulighed for at vælge en plade, som både vil pynte og bidrage til køkkenets stemning. Vi har eksempelvis billige varmtvalsede galvaniserede finplader i tykkelser fra 0,5 mm til 5 mm og i flere forskellige størrelser. Skal det være mere specielt, har vi også et stort udvalg af flotte kobberplader eller rengøringsvenlige og holdbare rustfrie stålplader til en god pris.

Her finder du også et stort udvalg af perforerede stålplader, som er stålplader med huller i forskellige mønstre. Pladerne kan anvendes til rigtig mange formål. En af de mange måder, som man kan anvende perforerede stålplader på, er som front i en radiatorskjuler. Metalpladernes perforeringer tillader varmen fra radiatoren at passere og komme ud i rummet, men skjuler radiatoren. Vores store udvalg giver masser af muligheder for at lave en radiatorskjuler, som får dit helt personlige præg. Det kan være mere moderne med aflange huller, simpelt med runde huller eller den klassiske udgave med kløverblad huller. Metalpladen monteres omkring radiatoren i en ramme af træ, og det er vigtigt, at der både er en luftspalte foroven og forneden i radiatorskjuleren. Radiatorer fungerer nemlig ved, at luften bag radiatoren varmes op og passerer ud over radiatorer til rummet, og derved trækkes ny kold luft fra gulvet under radiatoren op bag radiatoren. Denne cirkulation afbryders, hvis man monterer en for tæt radiatorskjuler uden luftspalter foroven og forneden, og så kan radiatorerne fås svært ved at varme rummet tilstrækkeligt op. Du finder alt hvad du skal bruge af træ, skruer og spraymaling til at bygge en radiatorskjuler her på BygMax.dk.

Metalplader til udendørs brug 

Metalplader kan også anvendes som udendørsmetalplader til eksempelvis beklædning eller facader, gavle eller som tagplader. Her er metalplader i aluzink et godt alternativ til zinkbeklædning, da den har en lavere pris, men de samme gode egenskaber. Aluzink er en overfladebehandling, som udføres på stålværket. Legeringen består af 55% aluminium, 43% zink og knap 2% kisel. Det giver aluzink en selvhelende evne og dobbelt beskyttelse. Den første beskyttelse kommer af, at der dannes et galvanisk lag, der beskytter metalpladen, når den udsættes for fugt. Den næste kommer af zinkionernes evne til at ”vandre” over pladen og hele den ved ridser og klippede kanter. Aluzink egner sig derfor godt i skrappe miljøer, hvor den dobbelte beskyttelse giver metalplader i aluzink en fordel over andre typer metalplader.

Rustfri stålplader kan også anvendes som tagplader eller facadebeklædning til vægge. Rustfrie ståplader bevarer den blanke overflade og skinnende udseende uden at ire eller falme, som zinkbeklædning eller kobber. Vi har også et udvalg af ståltagplader, som vi ofte har tilbud på. Vores tilbud kan du være sikker på aldrig at gå glip af, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, som udkommer ugentlig med gode tilbud og spændene nye produkter.

Du finder flotte kobberplader i tykkelser fra under 1 mm og helt op til 10 mm, der bruges til alt fra tagplader, stænkplader eller andre dekorative formål. Et kobbertag er svært ikke at sætte pris på, og kobber har været anvendt til tagbeklædning i næsten 2000 år, og blev især udbredt i Skandinavien fra 1200-tallet, hvor det stadig i dag ses på kirker, klostre og andre gamle bygninger. Et kobbertag bliver med tiden iret og grønt, hvilket for mange kun øger dets skønhed. Udover den særlige grønne farve, så bidrager iren faktisk til at beskytte kobberet, da det danner et tæt lag ovenpå pladerne, som beskytter metallet nedenunder. Det giver tage af kobberplader en utrolig lang levetid. Prisen på et kobbertag er måske i den høje ende, men det er kvalitet, skønhed og holdbarhed også.

Skal du bruge et skridsikkert underlag, der kan holde til lidt af hvert, så har vi både rustfri dørkplader, riffelplader og tåreplader, der med forskellige mønstre i stålet giver skridsikkerhed. De skridsikre plader kan bruges til ramper, platforme og andre underlag, hvor de skridsikre mønstre i stålpladerne gør arbejde og færdsel på pladerne mere sikkert.

BygMax.dk – Danmark største udvalg af metalplader til lave priser

De fleste af vores stålplader leveres i hele plader på standardmål. Det er dog ofte muligt at få pladerne skåret til på særlige længer og leveret i lige netop den størrelse, som du skal bruge. Skal du eksempelvis bruge en rustfri stålplade efter mål, så forsøger vi gerne at skaffe det til dig. Det koster et tilskæringsgebyr og vil medføre en lidt længere leveringstid. Opret en prisforespørgsel med hvilken type metalplade du skal bruge, hvor mange og hvilke mål du skal bruge den eller dem i. Så tager vi kontakt til dig med en pris og leveringstid inden for få dage. Vi kan dog ikke garantere at alle metalplader kan leveres tilskåret efter mål.

Køb dine metalplader i stål, kobber og mange andre materialer på BygMax.dk. Vi har Danmarks største udvalg af metalplader til lave priser og leverer direkte til din dør på kun få dage.