Stålbjælker

Stålbjælkerne i HEB, IPE, HEA og UPE anvendes til at forstærke bjælkelag eller som overligger til døre og vinduer, både indendørs og udendørs. Stålbjælker er et stærkt men smalt produkt, som typisk bruges for maksimal støtte hvor pladsen er minimal. Herunder finder du et bredt udvalg af de forskellige typer for stålbjælker, HEB, IPE, HEA og UPE.

For beregning af bjælkers størrelser og bæreevne, skal du kontakte en ingeniør eller bygningskonstruktør.

Læs mere

Stålbjælker - kvalitetsprodukt med lang levetid

Stålbjælker bruges ofte til konstruktionsmæssige formål, både til indendørs og udendørs montering. De anvendes typisk som stolper eller som overligger til døre og vinduer eller til at forstærke bjælkelag. Stålbjælker er et meget stærkt produkt og ofte slankere end f.eks. en træbjælke. Derfor vælger man ofte en stålbjælke, når pladsen er begrænset men der stadig er brug for meget støtte. Stålbjælker har meget lang levetid, hvilket gør det muligt at montere bjælken steder, hvor den ikke behøver være lettilgængelig for en efterfølgende udskiftning. Stål er som sagt et stærkt materiale, hvilket også betyder at det er et tungt materiale. Det kan derfor være en besværlig, men ikke umulig, opgave at håndtere disse tunge stålbjælker. Ønsker du nogle bjælker, som vejer mindre og dermed gør opsætningen nemmere, så er træbjælker en mulighed for dig. Limtræsbjælker, som er et særligt forstærket produkt i træ, finder du her på BygMax.

St_l_1

BygMax har et stort udvalg indenfor stålbjælker, og du kan vælge mellem fire typer:

  • En HEB bjælke, også kaldet en H-bjælke, har en kvadratisk H-form. Det vil sige, at siderne (flangerne) er lige så lange som midterstykket (profildybden). Dette er særligt hvordan H-bjælken adskiller sig fra andre bjælker. Dette giver større styrke, så denne type bjælke kan anvendes til høj belastning. HEB-bjælken fås ubehandletgalvaniseret eller i rustfri stål
  • En HEA bjælke minder meget om en HEB bjælke, da de begge har den kvadratiske form og kaldes H-bjælker. En HEA er dog den svageste af H-bjælkerne, og anvendes til lettere konstruktioner. HEA-bjælken fås ubehandlet.
  • En IPE bjælke, også kaldet en I-bjælke, ligner et I idet siderne (flangerne) er kortere end midterstykket (profildybden). Denne form resulterer i en bjælke som vejer væsentlig mindre og har 50-70% lavere bæreevne end f.eks. en HEB-bjælke. Det betyder, at en IPE bjælke kan anvendes i lettere konstruktioner. IPE-bjælken fås ubehandlet, i syrefast stål eller rustfri stål.
  • UPE bjælken er “u-formede” og fylder væsentlig mindre end både HEB, HEA og IPE bjælkerne. En UPE bjælke anvendes ofte som et supplement til de andre bjælker, eller til mindre konstruktioner. UPE-bjælken fås ubehandlet.
i_bj_lker

Køb billige stålbjælker her hos BygMax

Hos BygMax finder du et bredt udvalg af stålbjælker, heriblandt HEB, IPE, HEA og UPE. Derudover kan alt tilbehør til monteringen af alle typer stålbjælker findes hos BygMax, heriblandt et bjælkeankerTilmeld dig vores nyhedsbrev her for gode tilbud. BygMax - dit online byggemarked siden 2002.