Bjælkebærere

Bjælkebærere anvendes til skjulte samlinger af bjælker i træ eller skjulte bjælke/søjlesamlinger. Der kan udføres samlinger med lodret hældning på op til 45°grader. Endetræsbeslag anvendes til skjulte samlinger ved både bjælke-bjælkesamlinger og til søjle bjælkesamlinger. Der kan laves samlinger med en hældning på op til 90° grader og ved skrå tilslutning må vinklen være fra 15° til 165° grader. Vekseljern benyttes ved mindre udvekslinger. Der anvendes altid to beslag (et højre og et venstre beslag) pr. samling. Den øverste del af beslaget skal altid fastgøres til den bærende bjælke.

Læs mere

Bjælkebærere anvendes til skjulte samlinger af bjælker i træ eller skjulte bjælke/søjlesamlinger. Der kan udføres samlinger med lodret hældning på op til 45°grader. Til en aktuel tømmerhøjde vælges beslaghøjde ca. 40 mm mindre end denne. 
Ved montage på hovedbjælken/søjlen anvendes kamsøm eller beslagskruer. I sekundær-bjælken skæres en slids i endetræet på 7-8 mm samt forbores for dorne Ø8 eller Ø12. Afstand fra øverste dornhul til overkant bjælke skal være min 50 mm.

Endetræsbeslag anvendes til skjulte samlinger ved både bjælke-bjælkesamlinger og til søjle bjælkesamlinger. Der kan laves samlinger med en hældning på op til 90° grader og ved skrå tilslutning må vinklen være fra 15° til 165° grader. Til fastgørelse på hovedbjælken/søjlen anvendes kamsøm eller beslagskruer. Til fastgørelse på sekundærbjælken anvendes fuldgevind træskruer, i længde fra 60-120 mm, iskruet ende under 45° grader nedad.

Vekseljern benyttes ved mindre udvekslinger. Der anvendes altid to beslag (et højre og et venstre beslag) pr. samling. Den øverste del af beslaget skal altid fastgøres til den bærende bjælke. Til fastgørelse anvendes kamsøm eller beslagskruer.