Swedoor karmsæt

En god dør gør det ikke alene. Dørkarmen (den del der sidder i murhullet, og som døren monteres på) er også et meget vigtigt element i at få den bedste dørløsning. Jo bedre karm og dør passer sammen, des bedre bliver det endelige resultat. Swedoors dørkarme er derfor det perfekte match til Swedoors døre.
Vælg mellem flere slags karm fra Swedoor: Standard Snap-In karme, +Karme, Flex+Karme, Karme til tungt beslået døre eller Indbygningskarme

Læs mere

Swedoor Karmsæt – Den rigtige ramme om kvalitetsdøre fra Swedoor

Skal du skifte dine indvendige døre, og har du, ligesom mange andre, fået øjnene op for den høje kvalitet og smukke finish, som Swedoors døre har, så bør du også skifte dine karme ud med Swedoor karme. Herunder kan du læse om forskellige typer Swedoor karme.

Standard Snap-In karme

Skal du købe Swedoor indvendige døre med karm og leder du efter de økonomiske og enkle standard karm i god kvalitet, så er Swedoor standard snap-In karmsæt det rigtige valg. Snap-In hængslerne gør monteringen let og karmene fås i mange størrelse, så uanset murtykkelse og dørhul, så finder du en Swedoor karm, som passer ind. Karmene fås enten i ubehandlet træ eller med hvidmalet finish.

+Karme

Swedoor +Karm er en karm i ekstra god kvalitet. Her er træet nøje udvalgt, så der ikke er synlige knaster på karmens malede og synlige overflader. Derudover har Swedoor +Karmene gennemgået en ekstra malerbehandling, hvor karmene har fået en flot lakfinish, som giver en glat overflade, der er nem at rengøre. Karmene leveres også med bundstykke – klar til montering. Swedoor giver 5 års garanti på +Karmen.

Flex+Karme

Swedoor Flex+ karme er netop kendetegnet ved at være fleksible. Standard karme skal ofte tilpasses forskellige murtykkelser og skæve vægge med lister eller fuge mellem karm og gerigter. Flex+ karmsæt er en af Swedoors mange innovative produkter. Her er karmen fleksibelt og kan trækkes ud og ind og dermed tilpasses væggen, som karmen skal monteres i. Flex+ karmsættene har gennemgået en ekstra malerbehandling, som giver en flot og rengøringsvenlig finish og leveres med integreret tætningsliste, der giver bedre lydisolering. Swedoor yder 5 års garanti på Flex+ karmsættene.

Karme til tungt beslået døre

Swedoor producerer også karmsæt til tungt beslåede døre og branddøre, som er klassificeret BD30. Tungt beslåede døre og branddøre er ikke vendbare, og derfor skal du sikre dig, at din karm passer til dør og omvendt. Når du skal afgøre om døren er højre eller venstrehængt, skal du stille dig på den side af døren, hvor hængslerne er synlige, når døren er lukket. Sidder hængslerne til højre, er døren højrehængslet og sidder de til venstre er døren venstrehængslet. Du kan vælge mellem enten standard karme eller Flex+ karme til tungt beslåede døre samt om karmsættet skal være i ubehandlet fyr eller med hvidmalet finish.

Swedoor indbygningskarme

Med en indbygget skydedør kan du både spare den gulvplads, som almindelige døre ellers ville have brug for til at åbne på mens du udnytter hele dørhullets bredde. Swedoor karmsæt til indbygningsdøre gør det muligt at indbygge skydedøren i en væg af gips eller lignende plader, så den er helt skjult, når den står åben. Ved massive vægge skal skydedøren monteres uden på væggen - her kan du få alt hvad du skal bruge af skinner, dækkappesæt og tilbehør fra Svalk. Swedoor karmene til indbygningsdøre fås i 70 mm bredde (til vægge med færdig vægtykkelse på 96/122 mm ved 1/2 lag gips på hver side) eller 95 mm bredde (til færdig vægtykkelse på 121/147 mm ved 1/2 lag gips på hver side). Karmsættene fås til både enkelt og dobbeltdøre og i enten ubehandlet fyrretræ eller med en plat hvidmalet finish.