Facadebeklædning

Facadebeklædning og profiler fra markedets førende producenter, som Nordic, Lindab, SCG og flere andre kendte mærker. Facadebeklædning bruges som en æstetisk, robust og vedligeholdelsesfri klimaskærm på lette vægkonstruktioner, og den store variation i materialer, farver og størrelser gør det muligt at skabe en facade med et helt særligt udtryk.

Læs mere

Facadebeklædning

facade_1

En let facadekonstruktion kan laves på flere måder. Du kan lave en traditionel facadebeklædning med beklædningsbrædder i træ, eller du kan vælge en af de mange andre spændene former for facadebeklædning. Facadebeklædning omfatter alt fra aluminiumspladerkobberpladerstålplader fra Lindab.

Løsningerne er mange, og du kan frit vælge på baggrund af det udtryk du ønsker din facade skal have. Der findes både planker i kompositmateriale med træstruktur, rå fibercementplader med flotte nuancer eller mere moderne, glatte og ensfarvede beklædningsplader.

Facadebeklædning kan både bruges ved nybyggeri af huse, skure, garager og andet med lette ydervægge, men kan også monteres på gamle vægge i forbindelse med renovering og energioptimering af ældre huse. Udvendig efterisolering med facadebeklædning udføres i stigende grad ved renovering af parcelhuse fra 60'erne og 70'erne, der er velegnede til montering af facadebeklædningen med deres store, flade facader.

Vedligeholdelsesfri facadebeklædning i komposit eller fibercement

En af de største fordele ved disse typer facadebeklædning i kompositmateriale eller fibercement er, at de er stort set vedligeholdelsesfri. ”Stort set” betyder at der kan komme mindre vedligehold som rengøring af beklædningen med kold vand for at fjern alger og lignende snavs. Men modsat beklædningsbrædder i træ skal denne type facadebeklædning ikke males med få års mellemrum.

Ligesom brædder, mursten og alle andre materialer får patina efter nogle års udsættelse for vejr og vind, så gælder det også facadebeklædning i fibercement og kompositmateriale.

facade_2
facade_4

Renovering med facadebeklædning i træ, komposit eller fibercement

stolper af trykimprægneret træ eller stålprofiler monteres på den eksisterende facade med skruer til facadebefæstelse.

Mellem stolperne opsættes isolering i et eller flere lag, afhængig af den samlede tykkelse, Der kan være en fordel i at krydser to lag lægter eller stolper og isolering for at minimere kuldebroer.

Uden på isoleringen monteres et vindtæt lag i form af vindpap eller vindgips. Facadebeklædningen monteres herefter på afstandslister, der sikrer, at facaden ventileres tilstrækkeligt bagved beklædningen. Ventilationsspalten skal sikres imod skadedyr som mus og rotter med musestop eller mårsikring forneden.

Overstiger laget af isolering og facadebeklædning 50 mm, vil det ofte være en god idé at flytte vinduerne med ud. Den typisk brugte isoleringstykkelse er 100 mm, men man kan vælge alt fra 50 mm op til 200 mm. Overstiger isolering og facadebeklædningen 250 mm, kræver det byggetilladelse fra kommunen. Hvis bygningen ligger 2,5 meter op til skel, skal der også søges om dispensation hos kommunen, før der må efterisoleres udvendigt.

Uanset hvor tykt et lag, du isolerer med, skal det indberettes til BBR-registeret. Udvendig facadeisolering bliver, uagtet reglerne i bygningsreglementet, anset for at være en udvidelse af etagearealet, og skal regnes med i ejendomsværdiskatten.

 

 

Køb facadebeklædning plader på BygMax.dk

Her på BygMax.dk finder du et stort udvalg af facadebeklædning fra forskellige, kendte leverandører. Du finder desuden alt i træisolering og andre byggematerialer, som du skal bruge for at bygge nyt eller udføre en gennemgribende renovation af din facade. Vi leverer det hele til din adresse inden for få dage, og så er du i gang med dit byggeprojekt.