Fibercementbrædder og facadeplader

Nordic Fibercement plank og facadeplader er nemme løsninger til en vedligeholdelsesfri facade. Plankerne og pladerne fås i farverne hvid, sort, antrazit. Alle produkterne er fri for asbest, magnesiumoxid samt fremstillet af brandsikret materiale.
Læs mere
pr. side

5 Varer

Faldende orden
  1. Nordic Fibercement clips inkl.skruer, 5 stkNordic Fibercement clips inkl.skruer, 5 stk
    Nordic Fibercement clips inkl. skrue 60x36x9 mm, 5 stk/pk
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/pk 79,00 DKK
  2. Fibercementskrue, blank rustfri A2, 4,2x45 mm TX 20, 250 stk/pkFibercementskrue, blank rustfri A2, 4,2x45 mm TX 20, 250 stk/pk
    Fibercementskrue, blank rustfri A2, 4,2x45 mm TX 20, 250 stk/pk
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/pk 239,00 DKK
  3. Facadeskrue A2, Hvid RAL 9010, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pkFacadeskrue A2, Hvid RAL 9010, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Facadeskrue A2, Hvid RAL 9010, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/pk 137,00 DKK
  4. Skrue A2 nordic, Sort RAL 9005, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pkSkrue A2 nordic, Sort RAL 9005, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Skrue A2 nordic, Sort RAL 9005, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/pk 237,00 DKK
  5. Facadeskrue A2, Antrazit RAL 7016, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pkFacadeskrue A2, Antrazit RAL 7016, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Facadeskrue A2, Antrazit RAL 7016, 4,8x33 mm TX 20, 100 stk/pk
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/pk 155,00 DKK
pr. side

5 Varer

Faldende orden

Nordicfibercement Fibercement beklædning

Nordic Fibercement er en dansk ejet virksomhed, som leverer fibercementbrædder til hele Norden. Som navnet antyder er fibercementbrædder lavet af fibercement, og dette er ikke nogen tilfældighed. Fibercement er et stærkt materiale, som kan støbes i alle former og længder. Fibercementbrædder havde tidligere et dårligt ry, grundet at brædderne indeholdte asbestfibre, som senere viste sig for at være giftigt. Da man gjorde den opdagelse tilbage i 80’erne, blev asbestfibre straks gjort ulovligt. I dag fremstilles fibercement og fibercementbrædder af cellulose- og plastfibre, som begge er gennemtestet for at sikre, at historien ikke gentager sig. Men heldigvis er der i dag langt flere fordele ved fibercementbrædder end ulemper.

Fordele og ulemper ved fibercementbrædder

Der findes mange meninger om brugen af Fibercement. Der er nogen der synes at fibercement er genialt, fordi det ikke skal males og kræver meget lidt vedligeholdelse. Andre har stadig dårlige minder om materialets fortid, og forbinder fibercement med kontor- og industribygninger.

Fordele

  • Vedligeholdelsesfrit materiale – Fibercementbrædder er fuldkommen vedligeholdelsesfrie, dvs. du ikke skal bekymre dig om imprægnere eller oliere. Det eneste du kan gøre er, at vaske brædderne hvis de skulle blive beskidte.
  • Nemt at arbejde med – Fibercementbrædder er nemme at arbejde, da opsætningen af din facadebeklædning aldrig har været nemmere end med fibercementbrædder.
  • Rådner ikke – Da brædderne er støbt af fibercement, er det intet organisk der kan gå i gang med at forrådne.
  • Nemt at tilpasse – Grundet fibercementbræddernes tykkelse, så er brædderne nemme at skære til og tilpasse til din facade.
  • Robust materiale – Fibercementbrædder er utrolig stærke og robust, ift. tykkelsen på brædderne. Det betyder også at materiale kan tåle de varmeste somre, og de koldeste vintre.
  • Fremstillet af brandsikret materiale – Fibercementbrædder er designet til at være brandsikret, dvs. at brædderne ikke kan antænde.
  • Genanvendelse – Fibercement kan genanvendes og blive lavet om til nye brædder eller lignende, når du er færdige med at bruge dem.
  • 10 års garanti – Du får hos Nordic Fibercement 10 garanti.

Ulemper

  • Kan ikke repareres – Hvis heldet skulle være ude, og en eller flere af dine fibercementbrædder skulle knække kan de ikke repareres. Derfor vil det kræve en udskiftning af hele brættet, hvis det skulle gå i stykker. Hvis dine andre fibercementbrædder er ældre og medtaget over tid, så vil der sandsynligvis være en farve forskel på dine gamle og nye brædder.
  • Patinerer ikke – Flere materialer som fx træ patinerer over tid, dvs. at de materialer bliver pænere overtid grundet kemiske processer og generel brug. Fibercementbrædder ændrer sig ikke over tid, og har over tid derfor samme udseende, som da du satte dem op. Om dette er en fordel eller en ulempe er op til én selv.

Fibercement er utrolig robust materiale, samtidig med at fibercementbrædder er meget stilrene. Derfor bruges de oftest som facadebeklædning. Derudover er de tilgængelige farver for fibercementbrædder også meget typiske, som gør at en ny tilbygning med fibercement facadebeklædning, falder godt i kontrast med den nuværende bygning. Så du kan sagtens have dele af boligen der har fibercementbrædder, og resten fx har facadesten.

Fibercement brædder bliver brugt i kombination med aluprofiler, for at fuldende beklædningen. Aluprofilerne fungere som finish, før, imellem og efter dine fibercementbrædder. Aluprofilerne er derfor meget vigtige, ift. til at fuldende din Fibercement beklædning. Aluprofilerne giver altså en flot afslutning på dine fibercement brædder, som i det store hele giver din beklædning et bedre samlet udseende. Udover at bidrage til udseendet, har nogen af aluprofilerne mere noble anvendelsesområder, såsom at holde skadedyr ude, eller sikre en effektiv bortledning af vand. Aluprofilerne er tilgængelige i sort, hvid og antrazit, hvilket er de tre samme farver som brædder / pladerne fra Nordic Fibercement er tilgængelig i.

Opsætningen af fibercementbrædder er ret så nemt. Først skal du have opsat lægter / lister som brædderne skal sættes op på. Grunden til at man ikke må sætte brædderne direkte op på en trævæg fx er, at det er vigtigt at der er et ventileret hulrum bag brædderne. Dette hulrum er til for at skabe et godt miljø bag brædderne, så der ikke opstår fugt og bakterier. Når lægter / lister er opsat, skal fibercementbrædderne sættes op og skrues direkte ind i lægten / listen. Her anbefaler vi at du bruger fibercementskruer eller facadeskruer, hvilket du også kan finde hos os. Herefter er du færdig, så simpelt er det!