SCG Facadebeklædning

SCG facadebeklædning er fremstillet i materialet fibercement og kan anvendes på alle typer facader inden- og udendørs. Fibercementplader anvendes ofte på facader såsom garager, gavle og carporte, med formål at styrke facaderne mod alt slags vind og vejr. Som navnet antyder, består fibercement af 2 hovedmaterialer: fibre og cement. Fibrene i fibercement er ofte cellulosefibre eller fibre fra plast, da disse to typer fibre ikke er sundhedsskadelige. De fleste fibercementplader, som findes i kategorien herunder, fra SCG er hovedsageligt fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. Dog er SCG Cementboard fremstillet af cement og træ, hvilket giver et produkt som besidder træets modstandsdygtighed og stivheden fra cement.  Fibercementplader fra SCG som forefindes i 5 forskellige typer: Smartwood PlankSmartboard Windboard og Cementboard. Læs mere om hver enkel type under kategorierne herunder.

Læs mere

SCG facadebeklædning fibercement - Hvad er fibercement?

Selvom man har hørt om fibercement beklædning før, kan man stadig undre sig over: “Hvad er fibercement egentligt?”. De fleste vil nok gætte på, at fibercement er cement og fibre blandet sammen, og det er ikke helt ved siden af. Fibercement, tidligere kendt under navnet eternit, er et byggemateriale egnet til alle typer facadebeklædning fibercement både inden- og udendørs. Selvom anvendelsesmulighederne er tæt på uendelige, så er der en række facader, hvor man typisk anvender fibercementplader såsom tage, garager, carporte og gavlbeklædninger. Disse fibercement facader er ofte særligt udsatte for vind og vejr i alle afskygninger, og det er her fibercementpladerne tilføjer ekstra styrke til de ellers udsatte fibercementfacader. Hvad end du kalder det fibercementplader, fibercement brædder, fibercement facadeplader, facadebeklædning fibercement eller fibercement planker, så er der tale om en fibercement facadebeklædning, som består af 2 hovedmaterialer: cement og fibre. Fibrene i fibercement er typisk enten cellulosefibre eller plastfibre, da disse to typer fibrer ikke er sundhedsskadelige. Uanset om det er cellulosefibre eller plastfibre, så er fibrene med til at gøre pladerne stærkere, mere fleksible og bestandige overfor vejr, stød og slag. Udover cement og fibre, så består fibercementplader også af kalk og vand. Denne simple kombination af materialer resulterer i en fibercement facadebeklædning, som er let i vægt, men stærk i styrke. SCG har i nogle af deres fibercementplader udvidet denne kombination ved f.eks. at tilføje sand (aktuelt i SCG Smartboard) eller kombineret cement og træ (Cementboard). Fælles for alle fibercement beklædningsprodukter fra SCG, uanset kombinationen af materialer, er en facadebeklædning fibercement af særlig høj styrke og fleksibilitet.

Her er en liste over de generelle fordele ved fibercementplader fra SCG:

 • Minimum vedligeholdelse
 • Nem montering

 • Stærkt materiale

 • Let vægt

 • Fleksibilitet

 • Ubrændbar

 • Angribes ikke af råd, svamp eller insekter

 • Vejrbestandig

 • Lang holdbarhed

De mange muligheder ved SCG fibercement beklædning

Selvom en fibercement facadeplade typisk anvendes for at styrke facader, som er særligt udsatte for vind og vejr, så kan pladerne også bruges som et spændende element i indretningen af et rum. Man kan f.eks. bruge disse fibercementplader til at afdække en enkelt væg i soveværelset eller badeværelset, for at skabe en kontrast i rummet. Her kunne man f.eks. vælge at montere nogle sorte fibercementplader i et ellers lyst/hvidt rum for at give rummet en væg, som skaber struktur og kontrast til resten af rummet.

Læs om de 5 forskellige typer fibercementplader herunder: 

 1. SCG Smartwood Plank er en stærk facadebeklædning fibercement, som er fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. SCG Smartwood Plank kaldes typisk fibercement brædder eller fibercement planker. Disse fibercement planker kan anvendes på alle typer facader, hvor man ønsker en flot og moderne træ-lignende fibercement beklædning. Disse fibercement brædder fås nemlig med træstruktur, den såkaldte teak struktur i overfladen, som kan forefindes i 4 stilsikre farver:Pearl White (hvid), Onyx Black (sort), Silver Grey (grå) og Dark Anthracite (mørk grå). Om man vælger fibercementplader hvid eller fibercementplader sort, har stor betydning for udtrykket på facaden, hvor disse fibercement planker bliver monteret. Uanset om valget ender på fibercementplader hvid eller fibercementplader sort, har disse fibercement brædder denne karakteristiske træstruktur i overfladen.
 2. SCG Smartboard er en ubehandlet fibercement beklædning, der ligesom Smartwood Plank er fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. Denne ubehandlede facadebeklædning fibercement giver en rustik, glat overflade i en lysegrå cementlignende farve. Dette betyder også, at der kan være forskellighed i nuancen af pladerne, men som blot forstærker det rustikke look. Smartboard fibercementplader er 100% asbestfrie og er godkendte i henhold til de europæiske standarder for facadebeklædning fibercement. Derudover kan disse fibercementplader anvendes i Svanemærket byggeri.

 3. Windboard er en diffusionsåben vindspærreplade i fibercement, som anvendes i konstruktioner bestående af ventilerede facader eller ved skalmur. Pladen er, ligesom Smartwood Plank og Smartboard, fremstillet af naturlige cellulosefibre bundet sammen af cement og sand. Windboard pladen fås i 3 forskellige typer: Lite, Base og Extra. Den primære forskel mellem disse tre typer er tiden, pladen kan stå uafdækket i: Lite kan stå i op til 3 måneder, Base i op til 6 måneder og Extra i op til 12 måneder. Derudover er SCG Windboard Lite 4,5 mm i tykke, hvorimod Base og Extra er 9 mm. Windboard fibercementplader skal monteres i en konstruktion, inden man monterer fibercement brædder, herunder Smartwood Plank. Derudover kan disse fibercementplader anvendes i Svanemærket byggeri.

 4. Cementboard pladen er fremstillet i cement og træ, hvilket resulterer i et produkt med træets modstandsdygtighed og stivheden fra cement. Disse plader er holdbare til høj vægt (Standard Kvalifikation), hvilket gør pladerne anvendelige til indendørs gulve. Derudover kan disse plader også anvendes på facader både inden- og udendørs. Pladerne har et råt betonudseende, men hvis man ikke ønsker dette rustikke look, kan man male pladerne med den farve man ønsker.

Se denne video, som viser den nemme montering af Smartwood Plank, samt monteringen af Windboard pladerne

Køb SCG fibercement beklædning til dine facader hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af fibercementplader, fibercementbrædder, fibercement facadeplade fra SCG, samt alt tilbehør dertil! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her - så er du altid opdateret på aktuelle tilbud på fibercementplader fra SCG til dit næste fibercement facade projekt, f.eks. montering af gavlbeklædning fibercement! BygMax - alt til dit byggeri!