SCG Facadebeklædning

SCG facadebeklædning er fremstillet i materialet fibercement og kan anvendes på alle typer facader inden- og udendørs. Fibercementplader anvendes ofte på facader såsom garager, gavle og carporte, med formål at styrke facaderne mod alt slags vind og vejr. Som navnet antyder, består fibercement af 2 hovedmaterialer: fibre og cement. Fibret i fibercementet er ofte cellulosefibre eller fibre fra plast, da disse to typer fibre ikke er sundshedsskadelige. De fleste fibercementplader, som findes i kategorien herunder, fra SCG er hovedsageligt fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. Dog er SCG Cementboard fremstillet af cement og træ, hvilket giver et produkt som besidder træets modstandsdygtighed og stivheden fra cement. 

I denne kategori finder du fibercementplader fra SCG som forefindes i 5 forskellige typer: Smartwood PlankSmartboardZmartbuild DecorWindboard og Cementboard. Læs mere om hver enkel type under kategorierne herunder. 

SCG facadebeklædning fibercement - Hvad er fibercement?

Selvom man har eventuelt har hørt om fibercement beklædning før, kan man stadig undre sig over: “Hvad er fibercement?”. De fleste vil nok gætte på, at fibercement er cement og fibre blandet sammen, og det er ikke helt ved siden af. Fibercement, tidligere kendt under navnet eternit, er et byggemateriale egnet til alle typer facadebeklædning fibercement både inden- og udendørs. Selvom anvendelsesmulighederne er tæt på uendelige, så er der en række facader hvor man typisk anvender fibercementplader såsom tage, garager, carporte og gavlbeklædning fibercement. Disse fibercement facade er ofte særligt udsat for vind og vejr i alle afskygninger, og det er her fibercementplader tilfører ekstra styrke til de ellers udsatte facader. Hvad end du kalder det fibercementplader, fibercement brædder, fibercement facadeplade, facadebeklædning fibercement eller fibercement planker, så er der tale om et fibercement facade beklædning produkt som består af 2 hovedmaterialer: cement og fibre. Fibret i fibercementet er typisk enten cellulosefibre eller plastfibre, da disse to typer fibre ikke er sundhedsskadelige. Uanset om det er cellulosefibre eller plastfibre, så er fibrene med til at gøre pladerne stærkere, mere fleksible, bestandige overfor vejr, stød og slag. Udover cement og fibre, så består fibercementplader også af kalk og vand. Denne simple kombination af materialer resulterer i en fibercement facade beklædning, som er let i vægt men stærk i styrke. SCG har i nogle af deres fibercementplader udvidet denne kombination ved f.eks. at tilføje sand (aktuelt i SCG Smartboard) eller kombinere cement og træ (Cementboard). Fælles for alle fibercement beklædning produkter fra SCG, uanset kombinationen af materialer, er en facadebeklædning fibercement af særlig høj styrke og fleksibilitet.

Her er en liste over de generelle fordele ved fibercementplader fra SCG:

 • Minimum vedligeholdelse

 • Nem montering

 • Stærkt materiale

 • Let vægt

 • Fleksibilitet

 • Ubrændbar

 • Angribes ikke af råd, svamp eller insekter

 • Vejrbestandig

 • Lang holdbarhed

De mange muligheder ved SCG fibercement beklædning

Selvom en fibercement facadeplade typisk anvendes for at styrke facader som er særligt udsat for vind og vejr, f.eks. gavlbeklædning fibercement, så kan pladerne også blot bruges som et spændende element i indretningen af et rum. Man kan f.eks. bruge disse fibercementplader til at afdække en enkelt væg i soveværelset eller badeværelset, for at skabe en kontrast i rummet. Her kunne man f.eks. vælge at montere nogle fibercementplader sort i et ellers lyst/hvidt rum, for at give rummet en væg som skaber struktur og kontrast til resten af rummet.

 

Læs om de 5 forskellige typer fibercementplader herunder: 

 1. SCG Smartwood Plank er en stærk facadebeklædning fibercement som er fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. SCG Smartwood Plank kaldes typisk fibercement brædder eller fibercement planker. Disse fibercement planker kan anvendes på alle typer facader, hvor man ønsker en flot og moderne træ-lignende fibercement beklædning. Disse fibercement brædder fås nemlig med træstruktur, den såkaldte teak struktur, i overfladen som kan forefindes i 4 stilsikre farver: Pearl White (hvid), Onyx Black (sort), Silver Grey (grå) og Dark Anthracite (mørk grå). F.eks. om man vælger fibercementplader hvid eller fibercementplader sort har stor betydning for udtrykket på facaden, hvor disse fibercement planker bliver monteret. Uanset om valget ender på fibercementplader hvid eller fibercementplader sort, har disse fibercement brædder denne karakteristiske træstruktur i overflade.

 1. SCG Smartboard er en ubehandlet fibercement beklædning som, ligesom Smartwood Plank, er fremstillet af naturlige cellulosefibre, cement og sand. Denne ubehandlede facadebeklædning fibercement giver en rustik glat overflade i en lysegrå cementlignende farve. Dette betyder også, at der kan være forskellighed i nuancen af pladerne, som blot tilfører til det rustikke look. Smartboard fibercementplader er 100% asbestfri og er godkendt i henhold til de europæiske standarder for facadebeklædning fibercement. Derudover kan disse fibercementplader anvendes i Svanemærket byggeri.

 

 1. Zmartbuild Decor, tidligere kendt under navnet Montania, er fremstillet af et cementkompositmateriale bestående af cement, cellulose og mineraler. Zmartbuild Decor fås med nogle tredimensionelle spor som skaber dette spændende, rustikke samt unikke design. Nogle tænker måske: “Kan man male fibercementplader?”, og hvad angår disse fibercementplader, så er svaret ja. Pladerne har oprindeligt et meget rå og naturligt udseende, og hvis man ikke ønsker dette, er det muligt at male fibercementplader i lige netop den farve man ønsker. Det kan evt. være fibercementplader hvid eller fibercement sort, som er 2 populære farver til facadebeklædning fibercement.

 

 1. Windboard er en diffusionsåben vindspærreplade i fibercement som anvendes i konstruktioner bestående af ventilerede facader eller ved skalmur. Pladen er, ligesom Smartwood Plank og Smartboard, fremstillet af naturlige cellulosefibre bundet sammen af cement og sand. Windboard pladen fås i 3 forskellige typer: Lite, Base og Extra. Den primære forskel mellem disse tre typer er tiden pladen kan stå uafdækket i: Lite kan stå i op til 3 måneder, Base i op til 6 måneder og Extra i op til 12 måneder. Derudover er SCG Windboard Lite 4,5 mm i tykkelse, hvorimod Base og Extra er 9 mm. Windboard fibercementplader skal monteres i en konstruktion inden man monterer fibercement brædder, herunder Smartwood Plank. Derudover kan disse fibercementplader anvendes i Svanemærket byggeri.

 

 1. Cementboard pladen er fremstillet i cement og træ, hvilket resulterer i et produkt med træets modstandsdygtighed og stivheden fra cement. Disse plader er holdbare til høj vægt (Standard Kvalifikation), hvilket gør pladerne anvendelige til indendørs gulve. Derudover kan disse plader også anvendes på facader både inden- og udendørs. Pladerne har et råt beton udseende, men hvis man ikke ønsker dette rustikke look, kan man male pladerne med den farve man ønsker. Bemærk: Det anbefales at bruge en 100% akrylmaling, f.eks. denne Dyrup Robust væg maling.

Se denne video, som viser den nemme montering (vandret) af Smartwood Plank, samt monteringen af Windboard pladerne

 

Køb SCG fibercement beklædning til dine facader hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af fibercementplader, fibercementbrædder, fibercement facadeplade fra SCG, samt alt tilbehør dertil! Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og hold øje under Ugens hammerslag’ hos BygMax - så er du altid opdateret på aktuelle tilbud på fibercementplader fra SCG til dit næste fibercement facade projekt, f.eks. montering af gavlbeklædning fibercement! BygMax - alt til dit byggeri!