Gulve

Find lige netop det trægulv der passer til dit hjem og husk gulvunderlaget.
Alt gulv med organiske materialer som træ skal akklimatiseres før anvendelse læs mere her.

Læs mere

Stort udvalg af billige gulve!

Der er noget særligt ved et trægulv. Følelsen af træet under fødderne og det naturlige spil i farverne og materialet. Et gulv i træ kan noget helt særligt, og derfor har det været den foretrukne type gulv for rigtig mange mennesker gennem flere hundrede år. Omkring 1960’erne blev trægulve for en stund udskiftet med præfabrikerede parketgulve, vinyl-gulve, væg-til-væg gulvtæpper og andre gulvtyper, som krævede mindre vedligeholdelse. Siden er trægulvet dog kommet tilbage på mode, og er igen blevet et populært valg, når der skal lægges gulv.

Laminatgulve – billig prisklasse

Laminatgulve vil ofte være den mest prisvenlige gulvtype på markedet. Mange laminatgulv er opbygget omkring en kerne af fibre fra genbrugstræ, for at gøre dem mere pris- og miljøvenlige. Her bliver træfibrene presset sammen med flere lag af forskellige materialer for at skabe en stærk overflade.

Men selvom laminatgulvene typisk er i den lave prisklasse, betyder det bestemt ikke, at det også er det ringeste. Laminatgulve har nemlig en meget slidstærk overflade, der hverken får ridser eller mærker fra møblerne lige så nemt som andre gængse gulvtyper. Det betyder også at laminatgulve er særlig velegnede til kæledyrsejere, der ikke vil bøvle med kradsemærker. De fleste laminatgulve fås i forskellige designs og udtryk, der ligner til forveksling naturligt trægulve eller betongulve.

Ulempen ved laminatgulve er at det kan være koldere end naturlige trægulve, og så kan de selvfølgelig heller ikke slippes, hvis de nu imod alt forventning skulle få ridser eller andre mærker.

Laminatgulve

LVT klikgulve

LVT er en ny type af gulve, der står for "Luxury Vinyl Tile klikgulv". Disse gulve fremstilles som ”vinylplanker”, altså ligesom et plankegulv lavet af vinyl. Det betyder, at LVT klikgulvene nemt kan tilpasses og kan monteres med eller uden lim.

LVT klikgulve fås i et stort sortiment af designs og kan derfor bruges i stort set alle af huset rum. De er fugtbestandige, modstandsdygtige over for ridser og pletter, men samtidigt har den en blødhed, der gør gulvene behagelige at træde på.

vinylgulve_seo

Vinylgulve – nem montering

Vinylgulve minder på mange måder om laminatgulve, men der er faktisk en del forskelle.

Vinyl kendes også som PVC, som man måske kender mest fra VVS-rør. Det er en blød plastiktype, der er holdbar, slidstærk og nem at rengøre – en kvalitet som vinylgulvet selvfølgelig også besidder. Derudover er vinylgulve en rigtig nem gør-det-selv løsning, eftersom det kan monteres ovenpå de fleste eksisterende gulvtyper.

Vinylgulve fungerer rigtigt godt til rum med stor aktivitet som køkkener, hvor man også forventer fedtpletter fra madlavning, der er nemme at rengøre på vinylgulve.

Ligesom ved laminatgulve tilbyder vinylgulve heller ikke store muligheder for renovering og reparationer. Hvis der skulle forekomme ridser eller huller i gulvet, har man ingen mulighed for at slibe det, som man til gengæld har ved ægte træ- og plankegulve.

Plankegulve og parketgulve

Parketgulve er en smuk og tidløs gulvløsning, der kommer i naturlige og unikke mønstre og farver. Parketgulvene er fremstillet af ”stave”, der er sammensat på plankegulvets bredde. Typisk fås parketgulvene med 1, 2 eller 3 stave, og når et parketgulv har en enkelt stav, eller ”planke”, kaldes den også for et plankegulv. Denne gulvtype har ofte fer og not, der gør den nem og hurtig at montering, hvor man blot lægger dem løst på et fast underlag, hvor de så kan sømmes eller limes til undergulvet.

Den største ulempe ved planke- og parketgulve er faktisk også dens største fordel, og det er nemlig, at gulvene er fremstillet af ægte træ. Træ er et naturligt materiale, og derfor ”arbejder” det under fugt og temperaturforskelle, hvor man ofte vil opleve at det udvider sig, når det bliver fugtigt, og svinde ind, når fugten fordamper.

Til gengæld er et parketgulv af ægte træ også noget af det smukkeste gulv på markedet. Når det får ridser og pletter, kan de slibes væk, og så har du selvfølgelig også muligheder for at bruge et utal af forskellige træolier til at give det et lysere eller mørkere udtryk, alt efter hvad du foretrækker.

Plankegulv
fyrretr_sgulv

Fyrretræsgulve

Fyrretræsgulve er massive trægulve i naturlige, tidløse farver og designs, der giver et fantastisk varmt udtryk til hjemmet. Med et fyrretræsgulv bringer du naturen med ind i boligen, og med dets organiske materiale får du varierende knastbilleder, så ikke to brædder er ens.

Fyrretræsgulvene har naturligvis mange af de samme fordele og ulemper som planke- og parketgulvene. Fyrretræ er en blød træsort, og det betyder, at akustikken vil være bedre, og gulvet vil være mere behageligt at gå på. Ulempen ved et fyrretræsgulv er dog, at det også ridser nemmere end andre træsorter.

Fyrretræsgulvene her fra BygMax kan fås enten allerede hvidolieret eller ubehandlet, så du på den måde har mulighed for selv at give dit gulv den behandling, du ønsker.

Gulvvarme

Hvis du allerede er i gang med at udskifte gulvet, kan det være det også er tid til at installere gulvvarme? Mange tror, at det er et meget omfattende projekt, hvor man skal omstøbe hele fundamentet, men det kan faktisk gøres meget nemmere.

Med gulvvarmeplader installerer du blot en plade under gulvet, så du på intet tidspunkt behøver at finde betonstøberen frem. Det er nemt at installere, og ofte er det endda en mere energibesparende løsning end de traditionelle vandrør der nedstøbes i beton.

Pleje og vedligeholdelse af trægulve

Det er vigtigt, når man ser på nye gulve, at man er opmærksom på, at alle trægulve skal vedligeholdes, hvis man ønsker det bedste udseende og længste holdbarhed. Her er der ikke altid at vaske trægulvene med sæbevand, men vigtigt at man bruger de korrekte træplejeprodukter, som de forskellige gulvtyper kræver. Trægulve ældes med ynde, så selv efter mange år vil de se flotte og naturlige ud, og mange gang vil gulvet efter et par år faktisk kun udstråle mere karakter. 

Hos BygMax finder du et stort sortiment af træpleje, så du er sikker på at finde den helt rigtige. Her finder du alt mellem gulvmaling, gulvplejeprodukter og træolier, der kan anvendes til både rengøring og til at forbedre holdbarheden på dit trægulv.

tr_pleje

Køb et nyt flot gulv hos BygMax

Uanset hvilken type gulv, som passer til dit behov og falder i din smag, så finder du det med sikkerhed hos BygMax. Her finder du alt mellem laminatgulve, vinylgulve, parketgulve, tæpper, og mange, mange flere gulvtyper.

Drømmer du også om gulvvarme, finder du også gulvvarmeplader fra flere leverandører som Nordic, Jackon, Sundolitt, Novopan og flere.

BygMax- alt til dit byggeri!