Gulvfliser og klinker

Klinker, fliser og mosaik i italiensk design i mange forskellige farver, størrelser og designs til både indendørs og udendørs brug fra bl.a. HL Keramik. Da fliser, klinker og mosaikfliser er både holdbare, rengøringsvenlige og kræver minimal vedligholdelse, er de velegnet til rum og arealer, hvor der er ekstra høje krav til slidstyrke og rengøring såsom badeværelset, køkkenet eller gangarealer. Derudover er mange af vores fliser, klinker og mosaikfliser velegnet til montering på både gulv og væg, og det er derfor muligt at skabe et personligt udtryk grundet de mange kombinationsmuligheder -kun fantasien sætter grænser. 

Lad din inspirere og se det brede udvalg af klinker, fliser og mosaikfliser til facader, gør-det-selv projekter og gulv- og vægbelægning under de forskellige kategorier. 

Husk fliseklæb og tandspartel til opsætning af dine fliser, klinker eller mosaikker for at opnå et flot finish.

Læs mere

Gulvfliser, klinker og fliser til gulv og vægge

Mange bruger begreberne fliser og klinker om det samme, men der er alligevel forskel på de to begreber. Den største forskel på fliser og klinker er deres styrke og fremstillingsmetode. Generelt er klinker væsentlig hårdere end fliser, da klinker er lavet af kalkfattigt, jernholdigt ler og brændt ved højere temperature, hvilket gør dem nemme at rengøre og vedligholde. Fliser er derimod lavet sten, beton og brædt ler og er ofte en overordnet fællesbetegnelse for alle typer af klinker og fliser. Dog skal man være opmærksom på, at nogle klinker og fliser kun egnet til at bruge på væggen, mens nogle fliser og klinker kan anvendes begge steder. Derfor er det aldrig en god idé at lægge vægfliser på et gulv, da de ofte har en glaseret overflade, der ikke gør den specielt stærk over for slag og tryk, men det er derimod muligt at opsætte klinker på en væg, hvis den udsættes for slag eller anden form for belastning.

 

Vælg fliser med den rigtige slidstyrke

Gulvfliser og klinker inddeles i fem forskellige slidstyrker, som beskriver deres hårdhed og holdbarhed i forhold til slid. De fleste gulvfliser er slidstyrke to eller slidstyrke 4. Klinker i slidstyrke 2 er kun beregnet til gulve og vægge uden særligt meget slid. Slidstyrke 4 kan man trygt lægge selv meget udsatte steder og ofte også udvendigt på eksempelvis trappesten. Slidstyrke fem er næsten udelukkende anvendt i industri, hvor gulve og vægge belastes af maskiner, palleløfter og lignende, som ville slå glasuren på normale væg- eller gulvfliser i stykker.

Vil du have et flisegulv, som er både smuk og holdbart, så er gulvfliser en oplagt mulighed. I entréen, hvor gulvet udsættes for beskidte støvler og vådt, dryppende overtøj, er fliser på gulvet en god idé og sikrer dig et gulv, som holder i mange år, uden at tage skade af hverken mudder, vand eller sko. Det samme gælder i et bryggers, hvor de måske stiller de beskidte gummistøvler til tørre efter en dag i haven, eller har vasketøjskurve og andre ting, som sættes og flyttes rundt på gulvet, og som ville slide et trægulv. Med gulvfliser er du sikret, at gulvet kan holde til belastningen, og at flisegulvet vil fremstå pænt i mange år fremover, uden at kræve større vedligeholdelse.

 

Vælg gulvfliser i en passende farve

Vores fliser fås i mange farver og strukturer fra den stilrene og tidløse grå, sorte eller beigefarvede til flerfarvede eller rustfarvet. Uanset din stil, så har vi helt sikkert en gulvflise, som vil passe perfekt på dit gulv. Inden du køber, synes vi dog, at du skal gøre dig flere overvejelser omkring farve og størrelse.

Du bør nemlig overveje om gulvfliserne har en farve, som er passende til det sted, hvor de skal ligge. På badeværelsesgulvet er det eksempelvis ikke en god idé at lægge en matte sorte fliser på badeværelset, da kalken fra vandet vil kunne ses tydeligt på gulvklinkerne, især i brusenichen. Matte sorte gulvfliser vil derfor kræve meget vedligeholdelse, mens kalken vil være meget sværere at se på lyse eller grå fliser. Sorte gulvfliser med mørke fuger kan til gengæld være en god idé at lægge i din entré, hvor de vil blive udsat for jord og smuds fra sko, som nemt vil få lyse gulvfliser med lyse fuger til at se beskidte ud. Grå gulvfliser passer til de fleste formål og derfor er det en farve, som de fleste foretrækker, og som vi har flest billige gulvfliser i her på BygMax.

Det er også værd at overveje hvilken størrelse fliserne skal have og hvordan de skal lægges. Her skal man finde en klinke, som passer til rummets størrelse. Små gulvfliser passer bedst til små rum og store gulvfliser til store rum. Rektangulære fliser passer godt til rektangulære eller aflange rum, hvor de med fordel lægges i forbandt samme retning som rummet.

 

Tip til flotte fuger mellem dine gulvfliser

Det er ofte fugerne, som først kommer til at se slidte ud, da den ru overflade er svær at holde ren for snavs. Derfor er det en god idé at imprægnere fugerne med en fugeforsegler, når du har lagt og fuget gulvfliserne.