Plankegulv

Massive plankegulve i udvalgte træsorter hentet fra skove i Skandinavien eller Nordamerika.
Plankegulvene kommer i forskellige træsorter og sorteringer. Plankegulve er levende at se på med spredte knaster, nogle sorteringer har flere knaster. Der kan også forekomme farvespil fra planke til planke.
Alt gulv med organiske materialer som træ skal akklimatiseres før anvendelse læs mere her.

Læs mere
pr. side

5 Varer

Faldende orden
  • Gratis fragt
  Stigma plankegulv ubehandlet fyr 30x142 mm (30x132 mm) A-sortering m/skarp kant (kun Sjælland)Stigma plankegulv ubehandlet fyr 30x142 mm (30x132 mm) A-sortering m/skarp kant (kun Sjælland)
  Køb 50 for 629,00 DKK/m2
  • Gratis fragt
  Stigma plankegulv ubehandlet fyr 30x119 mm (30x109 mm) A-sortering m/skarp kant (kun sjælland)Stigma plankegulv ubehandlet fyr 30x119 mm (30x109 mm) A-sortering m/skarp kant (kun sjælland)
  Køb 50 for 565,00 DKK/m2
 1. Stigma plankegulv ubehandlet fyr 32x190 mm (32x180 mm) A-sortering m/faskant (kun Sjælland)Stigma plankegulv ubehandlet fyr 32x190 mm (32x180 mm) A-sortering m/faskant (kun Sjælland)
  Stigma plankegulv ubehandlet fyr 32x190 mm (32x180 mm) A-sortering m/faskant (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/m2 603,00 DKK
  Fra kun
  577,00 kr/m2
  Køb 120 for 577,00 DKK/m2
 2. Ubehandlet fyrretræsgulv A+B mix kvalitet 30x135 mm 32 stk/pkUbehandlet fyrretræsgulv A+B mix kvalitet 30x135 mm 32 stk/pk
  Ubehandlet fyrretræsgulv A+B mix kvalitet 30x135 mm 32 stk/pk
  Lev. omk. tillægges
  Vælg længde
  7.399,00 DKK
 3. Fyrretræsgulv A kvalitet 24 stk/pkFyrretræsgulv A kvalitet 24 stk/pk
  Fyrretræsgulv A kvalitet 24 stk/pk
  Lev. omk. tillægges
  Vælg farve, størrelse og længde
  8.999,00 DKK
pr. side

5 Varer

Faldende orden

Plankegulve fra PA Savværk 

Plankegulve i massive planker fra PA Savværk, som er en familieejet virksomhed med en historie helt tilbage til 1885. I dag producerer savværket forskellige træprodukter, herunder massive plankegulve i eg, ask, Douglas gran og fyr, som omhyggeligt er udvalgt fra skove rundt omkring i Danmark, Nordamerika og Europa. 

Med et plankegulv fra PA Savværk får du et kvalitetsgulv, som både er utrolig holdbart og smukt. Modsat andre gulvbelægninger såsom laminat eller parketgulve, så kan et plankegulv kan slibes og behandles mange gange, så det fremstår som nyt. Dog skal man være klar over, at der kan forekomme små forskelle eller variationer mellem de enkelte planker, da et plankegulv er et naturmateriale, som fra naturens side har variationer. 

Alle PA gulve kan monteres på gulvvarme, dog må gulvets overfaldetemperatur ikke overstige 27 grader, da en højere temperatur vil ødelægge gulvet. 

 

Gulvplanker i forskellige træsorter og sorteringer

PA Savværk producerer massive plankegulve i bl.a. eg, ask, douglas og fyr, som kommer i sorteringerne: Natur og Select. Natur er kendetegnede ved at have et mere naturligt, organisk udseende med knaster, farvespil og variationer, som der findes i træet fra naturens side. Select har modsat få eller ingen knaster, hvilket giver et mere ensartet udseende og roligere struktur uden det samme spil som i naturplankerne. Det vil sige at sorteringerne har ingen betydning for træet kvalitet, men det er blot udseendet på gulvbelægningen. 

Plankegulv Eg: Eg er et almindeligt forekommende træ i de danske skove, og det er en træsort, som er elsket af mange for dets varme farve og smukke, ensartede struktur. Med et trægulv i massiv eg får du en slidstærk gulvbelægning, som du ikke går helt galt i byen med. Vælg mellem disse typer af eg: 

 • Dansk Eg: Mere levende i strukturen sammenlignet med Amerikansk eg. 

 • Amerikansk hvid-eg: Lyst plankegulv med få knaster.  

 • Amerikansk Pennsylvania- eg: Mørkere, rødligt plankegulv med få knaster. 

Plankegulv Ask: Ask forekommer ligeledes naturligt i de danske skove og er en solid træsort. Dansk ask har en lysere farve, som kan have meget spil med en blanding af mørkt og lyst træ i årringene fra asketræerne. Farvespillet kan man vælge at bibeholde, men man kan få en mere ensartet overflade ved at overfladebehandle gulvet med hvid lud, olie eller lak. Derudover er ask hårdere end egetræ, hvilket gør ask til en slidstærk gulvbelægning, som er velegnet til rum med meget trafik, eller hvor der stilles krav til holdbarhed. 

Plankegulv Douglas: Da Douglas er et stort træ, er det muligt at få brede planker med få knaster. Et douglas plankegulv er derfor velegnet til større gulvarealer, hvor man ønsker et ensartet udseende.  

Du kan vælge mellem Dansk Douglas og Amerikansk Douglas plankegulv, som minder meget om hinanden.  

Plankegulv fyr: Fyr er et af de mest anvendte træsorter til gulvbelægning, da det er behageligt at gå på og har en lyddæmpende effekt. Et fyrretræsgulv er lyst og kan slibes gang på gang og overfladebehandles efter dit ønske. Vælg mellem disse to fyrtyper: 

 • Amerikansk Pitch Pine: Fuldstændig knastfri og fås i forholdsvis store brædder.  

 • Europæisk fyr: Da træet til plankegulvet er fra den nordlige del af Rusland eller Tyskland, hvilket giver en langsom vækst, så giver det en stærk gulvbelægning. 

Alle massive gulve uanset træsort og sortering leveres ubehandlet. Overfladebehandlingen skal gøres efter lægning, så du har derfor selv mulighed for at bestemme det færdige udseende. For yderlig information kan du læse PA Savværks behandlingsvejledning her. 

 

Overfladebehandlinger til plankegulve

Et trægulv i massivt træ kan tilpasses med en overfladebehandling, sådan det passer ind i netop dit hjem. Der findes forskellige slags overfladebehandlinger, men de mest populære overfladebehandlinger er: ludbehandling, sæbebehandling, oliebehandling og lakering.

Ludbehandling foretages for at forhindre gulning af træet over tid, men behandlingen har også den effekt, at det gør træet lysere. Dog er en ludbehandling ikke en selvstændig overfladebehandling, så det skal derfor kombineres med andre overfladebehandlinger med sæbe, olie eller lak. 

Sæbebehandling er en afsluttende behandling af gulvet og kan udføres enten med hvidsæbe eller natursæbe, der henholdsvis vil gøre plankegulvet mere hvidt eller bevare den naturlige farve fra træet.

Oliebehandling kan ligeledes udføres med både en hvid eller naturfarvet olie. Oliebehandling er mere smudsafvisende end en sæbebehandling, men den er dog lidt sværere at udføre, da gulvet skal slibes inden påføring af olien. Olien påføres ad flere omgange, indtil træet er mættet. Derefter tørres overskydende olie af, og gulvet skal tørre.

Lakbehandling giver den meste slidstærke og smudsafvisende overflade og kan ligesom sæbe- og oliebehandlingerne udføres med enten en klar eller hvid lak. Typisk udføres lakering med en mat lak, da et massivt trægulv fra naturens side er mat i udseende, og man derved bevarer det naturlige udtryk.

 

Plankegulv til billige priser 

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af kvalitetsgulve, herunder plankegulve fra PA Savværk i forskellige træsorter, sorteringer og overfladebehandlinger. Plankegulve på tilbud kan du holde øje med ved at tilmelde dig vores nyhedsbrevet, som kommer cirka en gang i ugen, eller under kategorien ’Ugens hammerslag’