Parketgulv

Parketgulve fra kendte producenter i forskellige træsorter, mønstre, dimensioner og overfladebehandlinger. Parketgulvene kommer overordnet i tre udgaver: 1-, 2- og 3-stavs parketgulve, dog kan du også finde parketgulve fra Boen med multiple stave, som kaldes Finelines.  Massive og lamelopbyggede parketgulve med eller uden kliksystem.  Et lamelopbygget parketgulv består typisk af 3 lag med et underlag af spånplade eller krydsfinerplade nederst, et mellemlag af gran eller fyr samt et øvre slidlag. 

Læs mere
pr. side

4 Varer

Faldende orden
 1. Lamelparket Eg, 3-stav klikgulv 14x207x1380 mm 3,18 m2/pk (kun Sjælland)Lamelparket Eg, 3-stav klikgulv 14x207x1380 mm 3,18 m2/pk (kun Sjælland)
  Lamelparket Eg, 3-stav klikgulv 14x207x1380 mm 3,18 m2/pk (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 635,84 DKK
  Pris kun
  199,95 kr/m2
 2. Parketgulv Eg hvidolie, Solidfloor Plank Alaska 1-stav, not/fer 15x190x1900 mm 2,17 m2/pkParketgulv Eg hvidolie, Solidfloor Plank Alaska 1-stav, not/fer 15x190x1900 mm 2,17 m2/pk
  Parketgulv Eg hvidolie, Solidfloor Plank Alaska 1-stav, not/fer 15x190x1900 mm 2,17 m2/pk
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pk 1.375,00 DKK
  Fra kun
  595,85 kr/m2
  Køb 15 for 1.293,00 DKK/pk
 3. Parketgulv, Boen 3 stav klikgulvParketgulv, Boen 3 stav klikgulv
  Parketgulv, Boen 3 stav klikgulv
  Lev. omk. tillægges
  Vælg træsort, model, størrelse og overflade 
  1.155,00 DKK
 4. Plankegulv Solidfloor Plank 1-stav m. not/fer Plankegulv Solidfloor Plank 1-stav m. not/fer
  Plankegulv Solidfloor Plank 1-stav m. not/fer
  Lev. omk. tillægges
  Vælg træ, model, størrelse og overflade
  1.329,00 DKK
pr. side

4 Varer

Faldende orden

Parketgulv - indret hjemmet med et slidstærkt gulv

Et parketgulve er både et smukt, praktisk og rengøringsvenligt gulv, hvilket gør et parketgulv til en meget populær gulvløsning i mange danske hjem. Med et parketgulv inviterer du naturen med ind i hjemmet og får en helt unik gulvbelægning, da hver planke har sit eget mønster og farvenuance. Derudover får du en gulvløsning, som giver et hyggeligt, varmt og personligt udtryk i dit hjem, som aldrig går af mode.  


Hos BygMax finder du et bredt udvalg af parketgulve fra kendte producenter såsom Wiking Gulve, Junckers, Tarkett, Timberman og Everfloor. Hvad end du foretrækker et roligt, elegant gulv eller en mere levende gulvbelægning med tydelige åretegninger og naturlige forekomst af knaster, har vi plankegulvet til dig. Du behøver derfor hverken at gå på kompromis med funktion, stil eller komfort. 

Værd at vide om parketgulve

Et parketgulv kommer i tre udgaver: 1-, 2- eller 3-stavs parketgulv. Forskellen på de tre udgaver er blot antallet af sammensatte stave i plankens bredde. Et 1-stavs parketgulv består kun af en stav og kan derfor også kaldes et plankegulv, hvorimod 2- eller 3-stavsparket har henholdsvis 2 eller 3 stave i bredden. Et plankegulv med 2 eller 3 stave kan derfor virke mere levende sammenlignet med et 1-stavs parketgulv, da træets forskellige nuancer og naturlige spil træder mere frem. Et 2- og 3-stavs parketgulv er dermed mere velegnet til mindre rum, hvorimod 1-stavs parket er egnet til større rum.

Et parketgulv fås både som lamelopbyggede eller massive parketgulve med eller uden kliksystem. Et lamelopbygget parketgulv består af 3 lag med et underlag af spånplade eller krydsfinerplade nederst, et mellemlag af gran eller fyr samt et øvre slidlag. Fordelen ved lamelopbyggede plankegulve sammenlignet med massive er, at denne opbygning gør, at træets naturlige bevægelser er låst og giver et mere formstabilt gulv. Dette gør denne type parketgulve velegnet til gulvvarme, da 3-lagskonstruktionen giver mindre risiko for sprækkedannelse, og høj varmeledningsevne. Dog er lamelopbygget parketgulve ekstra følsomme over for fugtpåvirkning, giver en dårligere akustik grundet de sammensatte materialer og slibe parketgulv kan gøres færre gange end et massivt planke- og parketgulv grundet den begrænsede tykkelse på det slidlaget og risiko for delaminering. Det betyder, jo tykkere slidlag, desto flere gange kan man slibe parketgulv. 

For mere information læs vores blogindlæg om slibe parketgulv her.

Læs vores blogindlæg om parketgulve, hvor vi også gennemgår alt, hvad der er værd at vide om parketgulve og de forskellige typer. 

Obs: Parketgulve i træsorter som bøg er mere udsatte for sprækkedannelse sammenlignet med parketgulv eg

lamelopbugget

Flotte parketgulve i eg og ask

Et parketgulv kommer i mange forskellige træsorter, mønstre, dimensioner og overfladebehandlinger. Uanset hvilken træsort eller overfladebehandling du vælger, er du sikret et plankegulv i høj kvalitet og holdbarhed. Hvilket udseende et parketgulv har, afhænger af træsort, sortering og overfladebehandling. Når du skal vælge et parketgulv, bør du derfor overveje disse tre faktorer, så det passer bedst ind i dit hjem.

 

Hos BygMax finder du parketgulve i de traditionelle og populære træsorter som ask, eg, bøg og fyr, som alle fås i forskellige overfladebehandlinger. Uanset om du foretrækker et lyst trægulv eller de mere rå, mørke trægulve, er det muligt at finde et parketgulv, som passer ind i din bolig. Find et lyst parketgulv i bøg eller et hvidolieret ask gulv, som giver et mere lyst, nordisk udtryk, eller find et parketgulv eg farvet med en gråtonet mat olie, som giver et mere gråt trægulv. De mørke trægulve er særligt velegnet til de større rum, hvor man kan skabe kontraster, hvorimod et lyst trægulv også passer til de mindre rum. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer af træsorter, som vi tilbyder: 

 • Parketgulv bøg er en lys træsort, som er karakteristisk ved dens varme, rødlige farve. Parketgulv bøg er et robust, slidstærkt trægulv, som har et klassisk udtryk.   
 • Parketgulv eg er et slidstærkt trægulv, som gør parketgulv eg til en evig klassiker. Parketgulv eg har en gylden, varm glød, som over tid får et autentisk udtryk, der passer til alle boliger. 
 • Parketgulv ask er slidstærk gulvløsning, som er kendetegnende ved sit helt lyse udseende med karakteristiske mørke åretegninger. Parketgulv ask er en populær gulvløsning, som over tid får et varmt, gyldent udtryk. 
 • Parketgulv fyr er en af de mest anvendte gulvbelægninger i de danske hjem og er et  oplagt valg, hvis du ønsker et lyst gulv med mørke knaster.

Hver planke er unik, og plankens egentlige farve er svær at gengive online. Farven kan derfor godt variere fra den farve, du ser på skærmen, og vi  anbefaler derfor altid vores kunder at bestille en træprøve hjem før den endelige bestilling. Dette kan gøres via prisforespørgsel.

Mørke trægulve er blevet populært

Mørke trægulve er blevet populære gennem de seneste år - særligt et gråt trægulv. Farven grå er en neutral farve, som kan kombineres med stort set alle farver. Alene af den grund er grå altid en sikkert valg. Et gråt trægulv kan fås i både kolde og varme nuancer og kan bidrage til at skabe et roligt, tidløst udtryk. Vælg mellem et gråt trægulv i en mørkere farve for at skabe kontraster og tilføre varme til et rum eller vælg et gråt trægulv i en lysere farve for et mere diskret udtryk og skabe en større rumfølelse. 

BygMax har et bredt udvalg af mørke trægulve, som spænder fra et gråt trægulv i de helt lysegrå farver til de helt mørke trægulve, som næsten ser helt sorte ud

Køb billig parketgulv online på BygMax.dk

Hos BygMax har vi et bredt udvalg af gulve, herunder parketgulve fra blandt andre Everfloor, Junckers, Tarkett og Wiking Gulve. Find parketgulv eg, ask, bøg eller fyr med forskellige overfladebehandlinger. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller hold øje under ‘Ugens Hammerslag’ for gode tilbud. BygMax - alt til dit byggeri.

Typisk stillede spørgsmål til parketgulv

Hvad er 1-, 2- og 3 stavs parketgulv?

Parketgulv og gulvvarme

Kan man slibe parketgulv?

Hvordan lægger man et parketgulv?

Hvad koster et parketgulv?