Facadeisolering

Facadeisolering er et isolerende underlag til pudsede facader og puds til efterbehandling
Læs mere

Facadeisolering – Ny facade og lavere varmeregning på én gang

Facadeisolering er en af mange typer isolering af boligen, som kan være med til at spare dig for mange kroner på varmeregningen hvert år.

Mange ældre huse er opført i en tid, hvor der ikke var samme fokus op energieffektivitet og isolering, som der er i dag. Og selv om efterisolering af lofter og hulmure kan sænke energiforbruget en del, så er hulrummene mellem for- og bagmuren i ældre huse sjældent bred nok til, at der kan komme ret meget isolering ind her. Her er en mulighed at isolere huset ydervægge udvendigt, og det kan der være store fordele ved. Udvendig isolering, hvor husets vægge beklædes med facadeisolering og puds, kan både spare dig for mange penge på varmeregningen og samtidig giver overfladebehandlingen med puds på isolering dit hus et helt friskt udseende. Med facadeisolering slår du altså 2 fluer med ét smæk.

Facadeisolering med puds egner sig særdeles godt til huse fra 1960’erne og 1970’erne. Huset fra den tid har enkle facader uden gesimser eller andre små detaljer, som er lette at beklæde med isoleringspladerne, og man ændrer ikke grundlæggende ved husets oprindelige stil. Huse fra denne tid er også udført før 1970’ernes oliekriser, hvor fokus på energiforbruget for alvor tog fart, og derfor er det også disse huse, hvor der er mange penge at spare på varmeregningen ved at isolere facaden udvendigt.

Facadeisolering med puds opbygges af flere lag. Materialerne kan variere alt efter hvilket system du bruger. Den grundlæggende opbygning og fremgangsmåde er dog den samme. Først opsættes enten hårde mineraluldsplader eller polystyrenplader (flamingoplader) fra eksempelvis Sundolitt eller Jackon på muren med særlige dybler, som sikrer at isoleringen sidder godt fast. Herefter udføres puds på isoleringen ad flere omgange. I pudslaget, typisk enten oven på mineralulden eller i grundpudsen, lægges et armeringsnet. Armeringsnettet bruges både ved netpuds uden isolering og ved puds på isolering, til at forhindre at revnedannelse og give facadebehandlingen en større styrke. Afslutningsvist pudses der med en tyndpuds, der typisk fås i mange farver eller kan males efterfølgende, så dit hus får lige den farve, du drømmer om. Der er derfor gode muligheder for at give dit hus et unikt præg samtidig med, at du sænker energiforbruget og sparer på varmeregningen.

Der findes flere systemer til udførelse af facadeisolering med puds. Det ene er Alfix Durapuds systemet, hvor Alfix puds og armeringsnet anvendes på isolering i form af stenuld fra Rockwool eller polystyrenplader fra Sundolitt eller Jackon. Alfix Durapuds fås også som komplet Duratherm system, hvor du kan bestille både isolering og puds til præcis det antal m2 facade, som du skal isolere.

Et andet system er Skalflex, som er et meget velanset og anvendt system til netpuds og facadeisolering med puds. Skalflex producerer både isolering, net, tilbehør og ikke mindst deres fine pudsmørtler, som har en utrolig god hæfteevne og er nemme at arbejde med.

Sammen med eksempelvis nye tagrender og nyt tag, kan facadeisolering give dig et hus, som ser helt nyt ud. Uanset hvor omfattende du vil gå til værks, så har BygMax alt hvad du skal bruge til lave priser.