Isover

Glasuld isolering fra Isover.
Vælg mellem Isover flex, formstykker, ruller, murfilt og skillevægsfilt. Lambdaværdi er angivet ud for hver produktgruppe.
Lambdaværdi er et udtryk for varmeledningsevne. Jo lavere lambdaværdi, des dårligere er isoleringen til at lede varmen. Dvs isoleringsevnen er bedst des lavere lambdaværdi.
Under øvrige produkter fra Isover finder du tætningsmateriale, klimamembran, klæbebånd og tape.  

Læs mere

Isover glasuld med gode isoleringsegenskaber

Isover er glasuld af højeste kvalitet. Isover blev grundlagt som Dansk Glasuldfabrik i Kastrup i 1935, og har dermed over 80 års erfaring med at producere isolering af glasuld. Du får Isover isolering i glasuld til en god pris og med hurtig levering hos BygMax.

Fremstillingsmetoden til produktion af isolering i glasuld kaldes candyfloss-metoden eller Hager-metoden, og blev udviklet i 1929 og var et tidligt eksempel på genbrug i produktionen af byggematerialer. Metoden anvender genbrugsglas, som smeltes og spindes til fibre, der efterfølgende presses sammen til isolering. Metoden hvor glasset smeltes og spindes til tynde tråde minder om candyflossmaskinerne i tivoli og cirkus, og har derfor fået det tilnavn.

Da man startede produktionen af glasuld var det med en beskeden mængde dagligt, for man havde ingen idé om hvor vigtig en del af ethvert byggeri, isolering ville blive. Allerede i 1950’erne var produktionen oversteget den forventede efterspørgsel og gennem flere omgange blev den udbygget, inden man i slutningen af 1970’erne gradvist flyttede produktionen til en ny fabrik i Vamdrup. I 1988 blev Isover solgt til verdens største fremstiller af mineraluld, franske Saint-Gobain, hvilket var en naturlig udvikling, da Isover glasuld blev fremstillet med TEL-metoden, som var patenteret af netop Saint-Gobain.

 

Isovers isoleringsegenskaber

Glasuld har gode isoleringsegenskaber og fås med en lambdaværdi fra den normale 37 helt ned til kun 30. Udover et isoleringsmateriale der er brandklasse 1 og produceret uden tilsætning af sundhedsskadelige stoffer, så får du altså et særdeles velisolerende materiale med glasuld fra Isover.

Der er flere fordele ved at vælge glasuld isolering fra Isover:

- Glasulden har en meget lav vægt og derfor nemt at arbejde med.

- Ulden kan komprimeres op til 80%, og fylder derfor mindre ved transport.

- Ulden støver ikke og er blødt at arbejde med, men samtidig formstabil og robust.

- Produkterne er alle CE-mærket og overholder derved alle europæiske regler for produkttypen.

 

Isover ruller eller formstykker?

Vil du spare penge på at efterisolere dit loft, så er Isover Formstykker et godt valg, og vil være en udbygning af den glasuld, som i forvejen ligger på mange lofter i huse fra 1960’erne og 1970’erne. På lofter uden mange rørgennemføringer og spær, kan både være let og give en mere tæt og sammengængende isolering, at anvende Isover ruller, der er lange 1 meter brede ruller, som gør arbejde med at isolere store, ubrudte flader nemt og hurtigt.

Skal du bygge nyt enten et helt hus eller bare en tilbygning, så er Isover Murfilt et godt og billigere alternativ til Rockwools murbatts, og fås i flere tykkelser og med lambda værdi på 30, 32 eller 34.

Isovers smarte Climpipe rørskåle gør arbejdet med at isolere dine varmerør let og efterlader et flot og skinnende resultat med den armerede alu-folie, som både er med til at holde på varmen og på glasulden.

 

Udstyr til isolering med Isover glasuld

Husk også udstyr til udførelse af arbejdet med isolering af glasuld. Glasulden kan nemlig give kløe og gener i mund, næse og hals, der opstår under kontakt med de fine glasfibre i ulden. Husk derfor heldragt, handsker og maske. En isoleringskniv er også et uundværligt redskab, når du skal skære isoleringen til.

Hos BygMax får du de laveste priser på isolering fra Isover. Vi har et stort udvalg og hurtig levering til din adresse. Så køb glasuld til isolering af loftrum, hulmur, varmerør og vinduer her og spar penge på varmeregningen.