Knauf Isolering

Isolering af glasuld fra Knauf Insulation, der er en del af Knauf koncernen, som producerer byggematerialer til næsten alle dele af et hvert byggeri. Glasuld er stadig en populær isoleringstype, for den er både brandsikker, miljøvenlig og let at transportere og arbejde med.

Læs mere

Knauf isolering i høj kvalitet

Hos BygMax får du den bedste pris på Knauf isolering i tykkelser fra 45 mm og helt op til 245 mm og som løs granulat til indblæsning med maskine.

Knauf Isolering er en global producent af isolering med mere end 5000 medarbejdere i 35 lande. Knauf blev grundlagt som Knauf Fiber Glass i Shelbyville, Indiana i USA i 1978. Siden har virksomheden udvidet med flere fabrikker, og fremstiller i dag et stort udvalg af forskellige byggematerialer, herunder isolering.

Knauf isolering er isolering af glasuld, som har mange gode egenskaber. Glasuld produceres efter candyflossmetoden, hvor glasset smeltes og spindes til tynde tråde, hvilket minder om metoden, som man bruger til fremstilling af candyfloss. Herefter presses de tynde tråde med en lim til enten batts eller ruller.

  • Glasuld har en utrolig god isoleringsevne, har en lav vægt, er nemt at forarbejde og kan komprimeres, så den er nem at transportere.
  • Glasuld er i højeste brandklasse og lever derfor op til alle krav til brandsikkerhed, når det kommer til isoleringsmateriale.
  • Glasulden i Knauf isolering er i øvrigt fremstillet af genbrugsglas og ikke tilsat formaldehyd under presningen til batts og ruller, og derfor er det også et sundt valg – både for det udendørs og indendørs klima.

De mange fordele ved isolering i glasuld har gjort, at selv om isolering af glasuld har været brugt i byggeriet i mange årtier, så er det stadig en utrolig populær type isolering.

 

Knauf Ecobatts, Ecoblanket og granulat

Knauf EcoBatts og EcoBlanket er en isolering af glasuld, i henholdsvis firkantede formstykker (batts) eller som et sammenhængende tæppe, som kan rulles ud.

EcoBatts er et meget alsidigt isoleringsprodukt, som kan anvendes i mange typer konstruktioner. Et formstykke der er beregnet til generel termisk-, brand- og lydisolering, og kan nemt skæres til med en isoleringskniv. Knauf isoleringsbatts fås også i dobbelt bredde, som er specielt velegnede til isolering af hulmure. Ecoblanket ruller er særligt praktiske ved isolering af store vandrette flader. Her er det nemt blot at åbne pakken med Knauf Ecoblanket og herefter rulle isolering ud. Rullerne kan, lige som batts, nemt skæres til med en isoleringskniv. Husk dog at bruge sikkerhedsudstyr i form af en tynd heldragt, handsker og maske, når du arbejder med mineraluld, da de tynde fibre kan give kløe og udgør en sundhedsrisiko, hvis de indåndes.

Knauf Ecobatts og Ecoblanket fås med forskellige isoleringsværdier, som kaldes lambda-værdier. Lambdaværdien betegner varmeledningsevne, det vil sige materialets evne til et lede varme. Det er godt med en høj varmeledningsevne, hvis det handler om en stegepande, men handler det om isolering, så skal varmeledningsevnen gerne være så lav som muligt. Den almindelige lambda-værdi for mineraluld er typisk på 37, men Knauf tilbyder isolering med en lavere lambdaværdi, hvilket betyder at isoleringsevnen er højere. Isolering med en lambda-værdi på 34 har 8% bedre isoleringsevne end isolering med en lambda-værdi på 37. Lambda 32 har således 6% bedre isoleringsevne end lambda 34 og hele 14% bedre end lambda 37. Du får dermed mere isoleringsværdi på samme plads med isolering med en lavere lambda-værdi.

Knauf Supafill Frame granulat er beregnet til indblæsning med maskine, og giver en hurtig og effektiv isolering af vægge og lofter. Skal du efterisolere lofter eller hulmure ved hjælp af indblæsning, så skal du vælge Knauf granulat. Knauf Supafil 40 hulmursisolering er ligeledes en løs, ikke-brændbar glasuldsisolering, som anvendes til mekanisk indblæsning i hulmurskonstruktioner. Isoleringsværdien af Knauf granulat afhænger af den kompakthed, som opnås ved indblæsningen, og kan være helt ned til 0,033 W/mK svarende til en lambdaværdi på 33.

 

Sådan isolerer du en gipsvæg: