Paroc isolering

Energioptimér dit hjem både inde- og udvendigt med stenuld fra Paroc isolering. Her får du et kvalitetsrigt isoleringsmaterialer, der er genanvendeligt, fugtafvisende og energieffektiv. Isoleringspladerne er nemme at skære i, og så har de endda brænd- og lydsikrende kvaliteter!

Derudover er stenuld fra Paroc fremstillet via elektrisk smeltning fra grøn energi. Paroc optimerer løbende deres processer til at reducere deres CO2-aftryk og forbedre kvaliteterne i deres stenuldsprodukter. 

Læs mere

Paroc isolering – Miljøvenligt stenuld

Med 80 års erfaring har Paroc skabt et kvalitetsisoleringsprodukt af materialer, der anvendes af alt fra arkitekter, bygningskonstruktører og entreprenører.

I dag er Paroc markedsførende i store dele af Skandinavien og de Baltiske lande, og ligger stærkt i andre europæiske lande som Tyskland, Polen og Storbritannien.

Udover at Paroc isolering med fordel kan anvendes til gulve, kældre, etageadskillelser, skillevægge og tage, så har det også brand-, varme- og lydisolerende egenskaber.

Paroc_produkt

Paroc isolering- mange anvendelsesmuligheder

Paroc stenuld kan anvendes til et væld af forskellige isoleringsprojekter, og her på vores webshop finder du dem alle sammen. Her finder du nemlig stenuld med lambdaværdier på 36 eller 34, terrænbatts, granulat og meget, meget mere. Du finder bl.a. løsninger til varme-, brand- og lydisolering af lofter, gulve, ydervægge, kældre, bjælkelag og skillevægge.

  • Sonus: Hvis du fx leder efter en stenuldsisolering, der har mere fokus på lydisolering, så vil vi klart anbefale Paroc Sonus stenuldsisolering. Det er nemlig fra Paroc Sonus’ porøse fiberstruktur og høje densitet, at den får sine fantastiske lydisolerende egenskaber.
  • Brandplade: Til brandsikring af skorstene, døre, stålkonstruktioner, brændeovne og mere, kan vi med fordel henvise til Parocs stenuldsbrandplader. Paroc brandplader er i stand til at modstå høje temperaturer, så først ved 200 C° vil stenuldspladernes bindemiddel begynde at fordampe.
  • Klimaplade zero: Til efterisolering, hvor man har fokus på at reducere energiforbruget, vil Parocs klimaplade Zero være et oplagt valg. Her kan du nemlig optimere boligen tilsvarende Energiklasse A. Paroc Zero gør brug af en selvbærende fastgørelsesmetode til udvendig isolering af ydervægge, der kan bruges til både renovering og nybyggeri.

Paroc isolering

Et af de punkter, Paroc stenuld skiller sig ud fra andre isoleringsløsninger, er uden tvivl ved at fokusere på at være klimavenlig. Især er Paroc stenuld rigtigt stærk på energieffektivitet.

Under selve produktionen energiforbedrer Paroc fremstillingen af stenulden. Her anvender man nemlig elektriske smelteovne, der er 20% mere energieffektive end deres koksfyrede kupolovne, og med grøn energi udleder processen 80% mindre CO2.

Paroc stenuld mindsker bygningens CO2-udledning med 200 tons kuldioxid for hver ton CO2, der anvendes på produktionen af Paroc stenuld. Og med stenuldspladens høje holdbarhed, kan du faktisk bruge den samme stenuldsplade til dit næste byggeprojekt. Paroc-pladens lange livscyklus får den bl.a. fra dens brandsikkerhed, energieffektivitet og fugtbestandighed.

Stenuld dannes naturligt i naturen fra vulkanske stenarter, og det er denne naturlige proces, som Paroc efterligner under produktionen. Ligesom med naturligt stenuld, så er Parocs stenuld også fremstillet af basalt, gabbro, dolomi, anorthosit og en smule bindemiddel, der selvfølgelig alt sammen er naturlige materialer, hvorfra stenulden får sine kvaliteter.

Paroc_milj_

Paroc isolering – Hvorfor vælge stenuld?

Stenuld er det ideelle isoleringsmateriale på grund af syv gode grunde, som vi her vil gennemgå:

  • Holdbarhed: Paroc stenuld er fremstillet af natursten, som er et naturligt holdbart materiale. Natursten er et uudtømmeligt materiale, der altid vil være tilgængelig, og derfor er stenuld et isoleringsmateriale, der næppe vil stoppe sin produktion.
  • Energieffektiv: 40% af menneskeskabt drivhusudledning kommer faktisk fra den energi, vi bruger på at opvarme bygninger. Med stenuld-isolering er du sikret en energieffektiv varmeisolering, så du kan formindske varmetabet, og derved nøjes med at bruge mindre energi til at opvarme dine bygninger.
  • Brandsikker: Materialet, dine bygninger er lavet af, har stor betydning for brandsikkerheden. Stenuld fra Paroc er lavet af ikke-brændbare materialer, som bevarer sine brandbeskyttende kvaliteter ved helt op til 1.000 °C, der kan vinde tid til, at folk kan slippe ud af bygningen, hvis der går ild i den.
  • Fugtafvisende: Paroc stenuld absorberer ikke fugt fra omgivende miljøer. Stenuld absorberer ikke flydende vand og tørrer hurtigt ved stuetemperaturer. Stenuld fra Paroc er nemlig et diffusionsåbent materiale, og derfor tillader det vanddamp at passere gennem stenulden.
  • Genanvendelig: Eftersom Paroc stenuld er både holdbart og genanvendeligt, kan det gamle stenuld faktisk genanvendes, så længe det kan fjernes intakt. Bl.a. anvendes affaldsmateriale fra skæremaskinerne til produktionen af nyt Paroc stenuld.
  • Sikker: Paroc stenuld indeholder sikre fibre, der overholder de europæiske certificeringer for mineraluldsprodukter, og så indeholder de selvfølgelig heller ingen skadelige stoffer. Stenuld er derudover også sikkert at håndtere, men Paroc anbefaler dog alligevel, at man anvender arbejdstøj og handsker.
  • Støjdæmpende: Af de mange kvaliteter og egenskaber, som stenuld er kendt for, så er den mest oversete muligvis dens fantastiske lyddæmpning. Takket være stenuldens høje densitet og fiberstruktur absorberer Paroc stenuld generende lydbølger og hjælper derfor med at skabe et behageligt indeklima.

Køb Paroc stenuld hos BygMax

Hos BygMax forhandler vi et stort udvalg af Parocs kvalitetsisoleringsløsninger, men hvis du alligevel leder efter et produkt fra Paroc, som vi ikke har oprettet her på siden, så skal du altid være velkommen til at sende os en prisforespørgsel. Så vil vores sælgere opsnuse dit ønskede produkt og sende dig et tilbud på det.

Hvis du står og skal isolere med stenuld fra Paroc, kan det være, du mangler andre byggematerialer, som fx forskallingsbrædder, dampspærrer og gipsplader, som du også finder her på shoppen.

BygMax- alt til dit byggeprojekt!