Rockwool

Vi sælger i øjeblikket ikke Rockwool isolering, men vi har et stort udvalg af andre isoleringsmærker som vi kan tilbyde på shoppen eller give et godt tilbud på.

Rockwool – danskproduceret isolering af stenuld

Rockwool isolering er svær at komme udenom, når man taler om energi og energioptimering i både hjem og industri. Rockwool er en af verdens ledende producenter af isoleringsmateriale baseret på materialet stenuld, og derfor er stenuld ofte synonym med Rockwool for mange mennesker. Isolering af stenuld er lavet af vulkansk sten, der er forarbejdet til lange, tynde fibre, som herefter er samlet og presset med en vandafvisende olie. Det giver et helt særligt naturprodukt med helt fantastiske egenskaber.

Rockwool International A/S er en af de store danske virksomheder, og blev grundlagt helt tilbage i 1909 som Korsør Stenforretning af H.J. Henriksen og V. Kähler. Gennem firmaets mere end et hundrede års historie har det gennemgået flere forandringer, hvor den mest betydningsfulde var produktionen af stenuld, som startede i 1937. Gennem det meste af virksomhedens levetid var den familieejet, inden Rockwool A/S i 1996 blev børsnoteret. I dag leverer Rockwool stadig stenuldsbaserede isolering og driver 28 fabrikker over hele verden.

 

Rockwool - isolering med mange gode egenskaber

Stenuld har flere meget nyttige egenskaber, når det anvendes til isolering. Rockwool isolering har både en god isoleringsevne, høj brandmodstand, og så er det et naturmateriale, som kan genanvendes. Modsat isolering, som er fremstillet af papir, træfibre eller lignende brandbare materialer, så kan stenuld ikke brænde, men kan derimod modstå temperaturer på over 1000 grader celsius. Derfor er Rockwool isolering brandklasse A, som er den højeste klasse af brandmodstand. Så skulle uheldet være ude, så kan det være med til at bremse brandens fremmarch, og samtidig være med til at minimere skaderne på konstruktionen, hvis der er isoleret med Rockwool i ydervægge, skillevægge og lofter. 

Isolering fra kælder til kvist med Rockwool

Rockwools produkter kan bruges mange steder og Rockwool er den mest anvendte isolering til hulmursisolering. Rockwool A-batts kan anvendes som isolering i hulmure, skillevægge af gips eller på lofter, og har en høj isoleringsevne og brandmodstand. Det er også en mulighed at anvende Flexibatts, som med deres fleksible kant er nemmere at tilpasse hulrum og lofter. Derudover producerer Rockwool også rørskåle, lamelmåtter, terrænbatts til udvendig isolering af eksempelvis kældervægge samt stenuldsgranulat til indblæsning med maskine på loft eller i hulmure, som skal efterisoleres. Rockwool producerer altså isoleringsløsninger og produkter til alle flader og hulrum i huset, og giver dig dermed masser af muligheder for at isolere og spare mange penge på varmeregningen.

Udover produktionen af isolering udgiver Rockwool også bogen Den lille lune, som er en guide til både håndværkere og gør-det-selv-folk, der fokuserer på korrekt isolering i overensstemmelse med gældende krav. Den lille lune er blevet udgivet gennem 42 år og bliver løbende opdateret for at være i overensstemmelse med det nyeste bygningsreglement. Du kan finde nyeste udgave af bogen på Rockwools hjemmeside her. 

 

Køb billig Rockwool isolering hos BygMax

BygMax forhandler et stort sortiment af produkter fra Rockwool til gode priser, men skulle der være produkter, som vi ikke har på shoppen endnu, så opret en prisforespørgsel gennem linket nederst på siden, hvor du beskriver hvilke produkter du mangler. Vi har ofte også gode tilbud på Rockwool produkter, som du kan være sikker på ikke at gå glip af ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

 

Sådan isolerer du dit loft med Rockwool isolering: