Rockwool rørskåle / rørisolering

Rockwool rørskåle, også kaldet Rockwool Universal Rørskål, anvendes typisk til isolering af rør til varmeanlæg, varmt og koldt brugsvand og komfort køl. Rockwool Universal Rørskåle består af isolerende, vandafvisende og ubrændtbar stenuld, som er beklædt af diffusionstæt og PE-forstærket aluminiumsfolie. Stenuldens unikke struktur gør det muligt, at klemme rørskålen sammen og dermed skabe bøjninger i formen. 

Læs mere

Vi sælger i øjeblikket ikke Rockwool isolering, men vi har et stort udvalg af andre isoleringsmærker som vi kan tilbyde på shoppen eller give et godt tilbud på.

Rockwool rørskåle - fleksibel rørisolering

Rockwool rørskåle anvendes typisk til isolering af varmt- og koldtvandsrør, men kan også anvendes til andet, såsom dampledninger og procesrør. Disse rørskåle består af isolerende, vandafvisende og ubrændbart stenuld, som er udvundet af vulkansk sten og er samme produkt som anvendes til Rockwools andre isoleringsprodukter. Læs mere om Rockwool stenuld her. Stenulden er beklædt af en diffusionstæt og PE-forstærket aluminiumsfolie, som giver en robust og rengøringsvenlig overflade. Særlig relevant for de rør som er synlige, så giver foliet et flot og afsluttende finish. De Rockwool rørskåle som er at finde i denne kategori, også kaldet Rockwool Universal Rørskål, er en formfast rørskål, som nemt kan bøjes og tilpasses bøjninger, vinkler og afgreninger. Det eneste man skal gøre er, at tage røreskålen og gribe og trykke sammen med begge hænder for at blødgøre fibrene i stenulden. Rockwool Universal Rørskål har en tapesamling, som gør det muligt at klemme rørskålene helt tæt til rørene.

Selvom mange ofte fejlagtigt tror at rørisolering kan virke ligegyldigt, så er der faktisk mange gode grunde til at investere i denne type isolering. Først og fremmest, kan isolering være med til at opretholde temperaturen i det vand som løber igennem rørene. Hvis man har isoleret sine vandrør korrekt vil det resultere i, at det kolde vand bliver koldere og det varme vand bliver varmere. Ved mangelfuld isolering af vandrør mister rørene med varmt vand noget af varmen på sin vej til vandhanen eller radiatoren. Samtidig holder det kolde vand heller ikke den lave temperatur, fordi det varmes op af rumtemperaturen, som ofte er højere end det kolde vand i rørene. Det forstærkes yderligere af, at vandrørene med varmt og koldt vand ofte er placeret tæt på hinanden, og er de ikke ordentligt isoleret, så er det ikke bare spild af varme, men gør også at det varme vand bliver koldere og det kolde vand bliver varmere.

En anden god grund til at isolere sine rør er for, at undgå kondensvand på sine rør. Dette kan medføre korrosion, hvilket er en utilsigtet nedbrydning af rørets materiale. Hvis dette sker, kan det betyde at rørene bliver utætte og dermed skal udskiftes. 

 

 

 

Andre fordele ved Rockwool rørskåle:

  • Brandsikkerhed

  • Fugtafvisning

  • Lyd- og støjreduktion

  • Komfort og miljø

  • Genanvendelig

  • Bidrager til lavere energiforbrug

  • Fleksibel montering

 

 

 

Montering af Rockwool rørskåle

Monteringen af Rockwool rørskåle, altså Rockwool Universal Rørskål, kræver ikke en lang række af værktøj. Det er også en montering, som de fleste uerfarne kan begive sig ud i. Det anbefales at have en isoleringskniv i nærheden, når rørskålene skal skæres til i længden og hvis nogle af rørskålene skal skæres til for eventuelle afgreninger. Derudover kan det være en god ide, at have handsker på under hele monteringen, da stenuld kan have en kløende effekt. Så selvom rørskålene er omgivet af aluminiumsfolie, kan man komme i direkte kontakt med stenulden under. Se udvalget af isoleringsknive og handsker her, samt andet isoleringstilbehør. Når alle rørskåle er påsat på rørene, skal alle samlinger lukkes sammen med alutape. For at afslutte isoleringesarbejdet, skal man spiralvikle hele isoleringsarbejdet med vindseltråd. 

 

Se hvordan du isolerer varme- og vandrør med bøjninger og afgreninger med Rockwool Universal Rørskål i videoen herunder:

  

Køb altid billig rørisolering fra Rockwool hos BygMax!

Hos BygMax tilbyder vi et bredt udvalg af Rockwool rørskåle i alle størrelser og til lave priser, samt alt tilbehør til monteringen af dette! Udover Rockwool rørskåle, finder du også rørskåle fra Isover af to typer: Isover Climpipe rørskål og Isover Climpipe Boaflex rørskål. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her - så er du altid opdateret på aktuelle tilbud på Rockwool rørskåle og rørisolering! BygMax - alt til dit byggeri!