Rockwool Terrænbatts

Rockwool terrænbatts erhverv er en meget stiv og hård plade, der er fremstillet af fugt- og vandafvisende stenuld, som sagtens kan tåle, at man går på den under monteringen. De kvalitetsrige terrænbats er brandsikre, har gode isolerende og akustiske evner, de er holdbare, æstetiske og genbrugelige.  
Rockwool terrænbatts erhverv har en lambdaværdi på 38 og de fås i tykkelser på 50, 100 eller 200 mm.
 

 

Læs mere

Vi sælger i øjeblikket ikke Rockwool isolering, men vi har et stort udvalg af andre isoleringsmærker som vi kan tilbyde på shoppen eller give et godt tilbud på.

Terrænbatts – Trædesikkert varmeisolering

Som verdens førende leverandør af stenuldsbaserede løsninger, er Rockwool nærmest blevet synonymt med stenuldsisolering. Siden 1909 har koncernen eksisteret, og helt tilbage i 1937 har den første Rockwool fabrik eksisteret i Hedehusene, Danmark.

Rockwool terrænbatts er baseret på stenuld, der fremstilles ved at smelte sten om til fibre. Rockwool har opdaget syv vidunderlige egenskaber i stenuld, der alle bidrager til stenuldens kvaliteter. Disse syv egenskaber er: brandsikkerhed, termiske egenskaber, akustiske kapaciteter, holdbarhed, æstetik, vandegenskaber og genbrugelighed.

Hos BygMax sælger vi Rockwool terrænbatts med tykkelser imellem 50 og 200 mm. Mest solgt i vores sortiment er dog Rockwool terrænbatts 100mm og Rockwool terrænbatts 50mm. Køb dine terrænbatts erhverv her hos BygMax.

 

Terrænbatts anvendelse

Terrænbatts fra Rockwool kan fungere både som gulv- og murisolering, men det kan også anvendes som det kapillarbrydende lag under gulvet. Til alt imellem boliger og industrilokaler kan Rockwool terrænbatts lægges direkte på jorden som varmeisolering i terrændækket, og fordi terrænbatts har Eurocode 1, giver den den en nyttelast på 7,0 kN/m2.

Rockwool terrænbatts er stivere på den ene side for at give produktet maksimal trædefasthed og er derfor markeret med en blå streg, som er den flade, der skal vende opad under monteringen.

Den gode trædefasthed på Rockwool terrænbatts gør det muligt at gå direkte på pladerne under monteringen, uden at de tager skade af det. Derudover sikrer den hårde overflade, at eventuelle armeringstårne ikke synker ned i pladen.

Vær opmærksom på at Rockwool terrænbatts skal kombineres med drænende tilflydning på ydersiden. Denne dræning er nødvendig, så nedsivende overfladevand ikke fører til vandtryk på kældervæggene. I toppen skal der monteres en afsluttende profil, så overfladevand ikke løber om bag Rockwool terrænbats.

 

Kvalitetssikring af Rockwool terrænbatts

Rockwool A/S er medlem af Dansk forening af fabrikanter af varmeisoleringsmaterialer og udnytter sit eget kvalitetsstyringssystem, der er godkendt efter DS/EN ISO 9001. Alle Rockwools produkter er CE-mærket, hvilket betyder, de møder industriens standarder inden for helbred, sikkerhed og miljøbeskyttelse. Eftersom Rockwools produkter løbende udvikles for at optimere deres kvaliteter, er de tekniske specifikationer altid med forbehold for ændringer. Terrænbatts fra Rockwool er også registreret i databasen for byggeprodukter, der kan indgå i Svanemærket byggeri.

 

Terrænbatts bearbejdelighed

Rockwool terrænbatts er energibesparende og trædefast isolering. Eftersom stenuld ikke er et organisk materiale, bliver det ikke angrebet af mikroorganismer, der ellers kan gå ind og nedbryde det organiske materiale. Ved monteringen er det vigtigt, at isoleringspladerne bliver lagt forbandt for at opnå det bedste resultat. Terrænbatts er nemme at skære i, så du selv kan bearbejde dem rundt om rørføringer og andre installationer. Hvis du skærer dit hul i terrænbattet for skævt, kan du eventuelt bruge Rockwool granulat til at udfylde det igen. Rockwool terrænbatts har en hård, trædesikker overflade, så du kan gå på dem under monteringen, uden du behøver at være nervøs for, at de knækker.

 

Terrænbatts – køb dem hos BygMax!

Hos BygMax sælger vi de kvalitetsrige terrænbatts fra Rockwool. Køb blandt andet terrænbatts 50mm eller terrænbatts 100mm. Terrænbatts kan anvendes som både det kapillarbrydende lag og som varmeisolering. Terrænbatts beskytter armeringstårnene, og du kan støbe beton direkte på pladerne.

BygMax – altid til dit byggeri!