Skalflex isolering

Diverse produkter til facadeisolering fra Skalflex. Isoleringen monteres direkte på facaden og påføres armeringsnet inden det til sidst behandles med Skalflex's indfarvede vandskuringsmørtler, der fås i mange farver. Skalflex facadeisolering og vandskuringsmørtel er en praktisk løsning, der både kan give store besparelser på varmeregningen og et friskt look til huset.
Læs mere

Skalflex facadeisolering

Skalflex er et kendt navn blandt murere, og har et særdeles godt ry som producent af specialmørtler til pudsning og vandskuring af facader. Skalflex producerer også komplette løsninger til udvendig efterisolering, der kan opsættes i forbindelse med facaderenovering og vandskuring eller pudsning af facaden,

Med Skalflex facadeisolering er du sikret en meget stærk løsning til udvendig efterisolering, der både får dit hus til at se nyt ud, og kan give en god besparelse på varmeregningen.

 

Sådan giver du dit hus nyt liv med Skalflex facadeisolering

Skalflex facadeisolering kan opsættes i forbindelse med nybyggeri, men er især også velegnet til renovering af facader på ældre huse. Frem for at udføre netpuds eller vandskuring direkte på den gamle facade, kan man med fordel montere isolering og på den måde sænke sit energiforbrug og dermed sin varmeregning.

Skalflex facadeisolering skjuler samtidig gamle reparationer og dækker hele facaden med isoleringsplader, så kuldebroer ved etageadskillelser, skillevægge og vinduesfalser dækkes. Med løsningen mister du ikke indvendige kvadratmeter, som du ville gøre med andre løsninger til efterisolering.

Nogle huse egner sig bedre til udvendig efterisolering end andre. Især typehuse fra 1960’erne og 1970’erne er velegnede til efterisolering med Skalflex facadeisolering, da disse huse ofte har enkle facader uden murede detaljer som stik eller gesimser. Samtidig er de bygget inden der for alvor kom fokus på energieffektivitet og isolering i byggeriet, og derfor er der ofte penge at spare ved den ekstra isolering af facaden.

Ældre huse har ofte mange murede detaljer og det vil både være besværligt at montere facadeisoleringen på denne type huse, og samtidig også ødelægge husets arkitektur. Ældre huse børe derfor i stedet isoleres indvendigt med varmvægsplader eller kalciumsilikat plader fra Kalsitherm eller Skamol.

 

Sådan udfører du efterisolering af facade med Skalflex isolering

Skalflex facadeisolering er et samlet system, som består af en pudsbærende mineraluldsisolering, der skrues fast uden på den gamle facade. med særlige dybler. Systemet kan bruges på alle mineralske underlag som mursten, beton, porebeton/gasbeton og lignende materialer, så længe de er stabile og egnede til at fastgøre isoleringen i.

På vægge af mursten og andre hårde facader bores der for med et 8 millimeter bor til beton/sten, mens isoleringen kan skrues fast direkte på træfacader uden at der bores for. Facaden skal dog være stabil og skruefast, for at være egnet til montering af isoleringen.

Efter montering af isoleringen, opsættes tynde armeringsnet og hjørneprofiler i et lag Skalflex Skaltherm grundpuds. Armeringsnet og hjørneprofiler skal fastgøres så det ligger i den yderste tredjedel af pudslaget, men skal være helt dækket af grundpudsen. Samlingerne mellem forskellige stykker armeringsnet og hjørneprofiler skal overlappe med mindst 5 centimeter.

Efter at grundpudsen har tørret i omkring 2 dage afhængig af temperaturer og luftfugtighed, pudses facaden til sidst med Skalcem S2000/CF2000 eller Skalcem 3000, der trækkes på med en spartel og trækkes sammen med en svamp. Resultatet vil dermed ligne en pudset facade, men du kan også vælge at give facaden et mere særpræget udseende ved at afslutte med en strukturpuds eller lave et murstensmønster som den afsluttende lag. Murstensmønsteret laves ved at påføre 1-2 mm grundpuds, og bruge det specielle værktøj fra Skalflex til at udskære et murstensmønster i pudslaget. Efter murstensmønsteret har tørret 1-2 dage, vandskures det med Skalcem S2000/CF2000.

Facaden kan efterfølgende males med en cementbaseret murmaling, som eksempelvis Skalflex Skalcem 100 eller lignende.

 

Spar penge på varmeregningen med Skalflex facadeisolering

Udover at Skalflex facadeisolering får din facade til at se ny ud, så kan systemet samtidig medvirke til en pæn besparelse din varmeregning hvert år. Hvor stor besparelsen på varmeregningen bliver afhænger af blandt andet tykkelsen på isoleringen, og om du anvender Skalflex Paroc Linio isoleringen af mineraluld eller Skalflex Austrotherm isoleringen af hårdt skum. Det afhænger også af hvor stort varmetab der er gennem facaden i forhold til andre steder i din bolig. Kombineres facaderenovering og efterisolering af loft, vil der dog typisk være op til flere tusinde kroner årligt at spare.

Skalflex facadeisolering fås med tykkelser fra kun 30 mm og helt op til en tykkelse på 200 mm. Ved sokkel og andre steder under terræn isoleres der med Skalflex EPS 80 isoleringsplader, der er pudsbærende isoleringsplader i flamingo.

 

Se hvordan Skalflex facadeisolering udføres: