Sundolitt Gulvisolering

Sundolitt gulvisolering er fremstillet af ekspanderet polystyren (EPS), også kendt som flamingoplader. Flamingoisolering er ideelt til isolering af gulv.

Vælg mellem S60 for bolig og let erhverv, S80 for tungt erhverv og S150, MX250 og XPS300SL for industri.
Sundolitt Climate gulvisolering C60 og C80 nedsætter varmetabet med 20% i forhold til S60/S80.
Gulvisoleringspladerne leveres som skarpkantede og kapillarbrydende. 

Shop også kantisolering i flamingo plader og gulvvarmeplader i EPS og ALU. Sundolitt perler og radonspærre finder du under tilbehør. 

Læs mere

Sundolitt gulvisolering

Virksomheden Sundolitt producerer en række forskellige produkter i polystyren til blandt andet isolering af gulv. Virksomheden bag, som hedder Brødr. Sunde, blev grundlagt i Ålesund i Norge i 1917 og startede med at producere fiskenet inden man begyndte at producere isolering. I Danmark startede man med at producere gulvisolering og andre produkter til isolering af gulv i 1964 i Viborg. Senere er der kommet fabrikker til i både Slangerup, Billund og Brønderslev.

Fælles for Sundolitts produkter er, at de alle er produceret i ekspanderet polystyren, kaldet EPS eller i daglig tale ”flamingo”. Alle er skarpkantet. Alle produkterne er beregnet til isolering af gulve med eller uden gulvvarme. Betongulve kan nemt føles kolde og fungere som kuldebro, hvis ikke de er isoleret korrekt. Så uanset om der er gulvvarme eller ej, så bør isolering af gulv prioriteres højt, når du bygger nyt, til eller om.

 

Sundolitt flamingo isolering, isolering af gulv

For at undgå at kulde fra jorden under huset trækker op gennem gulvet, udføres isolering af gulv med Sundolitt gulvplader, der er hvide flamingoplader. Isolering med flamingoplader udføres ved, at pladerne udlægges i to lag med forskudte samlinger. Da isoleringspladerne er lavet af polystyren / flamingo, vejer de næsten ingenting og er nemme at tilskære, så isoleringen kommer helt ud i hjørner og kroge.

Langs siderne af betondækket udføres isolering af gulv med gulvvarme med kantisolering, som både holder på varmen fra gulvet i gulvet, og tillader pladen at udvide sig og svinde ind under opvarmning og nedkøling af gulvet.

Ved svømmende gulve, hvor du skal udføre isolering af trægulv, opbygges gulvet så gulvbrædderne ligger løst oven på underlaget af beton, spånplader eller strøer, kan man også foretage isolering af gulv med Sundolitt gulvvarmeplader, hvor gulvvarmeslangerne lægges ned i 40 mm tykke polystyrenplader sammen med varmefordelingsplader i aluminium.

 

Sundolitt gulvisolering, hvilket produkt skal jeg vælge?

Sundolitt gulvisoleringsplader anvendes alene i veldrænede konstruktioner dvs uden vandtryk. Kan med sine kapillarbrydende egenskaber indgå sammen med eller helt erstatte andet kapillarbrydende materiale. Kan alle anvendes i varme-/flade tage og her som underlag for tagpapdækning eller tagfoliedækning. 

  • Sundolitt gulvisolering S80 er egnet til anvendelse under beton terrændæk for almindelig boligformål.

  • Sundolitt gulvisolering S80 er egnet til anvendelse under beton terrændæk for almindelig boligformål, garage og lettere industri.

  • Sundolitt gulvisolering S150 er egnet til anvendelse under beton terrændæk for almindelig boligformål og industri. 

  • Sundolitt gulvisolering MX250 er egnet til primær anvendelse under beton terrændæk for industri. 
    Sundolitt gulvisolering S250MX anvendes endvidere som underlag for svømmende trægulve, dvs at trægulvet lægges direkte på gulvisoleringspladerne.

Sundolitt Climate gulvisoleringsplader er tilsat grafit som giver den grå farve og forbedrer isoleringsevnen med 20% i sammenligning med andre kendte isoleringsmaterialer af samme tykkelse. Derved reduceres isoleringstykkelsen med 20%, hvilket kan være ret betydningsfuldt i forbindelse med renovering.

  • Sundolitt Climate gulvisolering C60 er egnet til er egnet til anvendelse under beton terrændæk for almindelig boligformål.

  • Sundolitt Climate gulvisolering C80 er egnet til anvendelse under beton terrændæk for almindelig boligformål, garage og lettere industri.

 

Isolering af kælder og radonsikring med Sundolitt

Sundolitt tilbyder også en løsning til dig, som har en kold og fugtig kælder. Mens der findes en lang række produkter til behandling af indvendige vægge i fugtige kældre, så er der kun én rigtig måde at få et tørt og sundt kælderrum på - dræn og isolering på ydersiden af kældervæggen! Det udføres ved, at der graves ud langs kældervæggen og der nedlægges omfangsdræn og monteres isolerende drænplader og vandnæse, som leder vandet væk fra kældervæggene og ned til drænet. Løsningen er utrolig effektiv, men kræver en del gravearbejde – især fordi det sjældent er en god idé at grave hele siden af huset fri på én gang, og arbejdet skal derfor udføres i mange små etaper.

Når du alligevel er i gang med isolering af gulv, så sørg for at få lagt en radonspærre ned. Radon er en radioaktiv gasart, som frigives fra undergrunden mange steder i Danmark. Den kan trænge op gennem gulve, og ophober den sig i boligen, kan den indebære en sundhedsrisiko for mennesker. Du kan læse mere om radon her.

Hos BygMax får du isolering til gulv til en god pris, og du kan nemt se prisen per kvadratmeter (m2). Hvor meget isolering, der skal lægges under et gulv, afhænger af hvilken type bolig, der er tale om, og kravene til tykkelse sættes typisk op, hver gang der kommer et nyt bygningsreglement. Du kan læse mere isolering med flamingoplader og hvad trykstyrke og u-værdi betyder i dette blogindlæg.