Vindpap

Vindpap fastgøres direkte til vægskelettet og fastgøres med lægter til karme og stolper, så du får en tæt og sikker konstruktion. Vindpap anvendes som vindspærre på den kolde side af isoleringen i ydervægge, tag og gulv

Læs mere
pr. side

2 Varer

Faldende orden
 1. Isola vindpap 1x20 mtr 600 g/m2 diffusionsåbenIsola vindpap 1x20 mtr 600 g/m2 diffusionsåben
  Isola vindpap 1x20 mtr 600 g/m2 diffusionsåben
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 197,00 DKK
 2. Icopal gulvspærre 1,1x25 mtrIcopal gulvspærre 1,1x25 mtr
  Icopal gulvspærre 1,1x25 mtr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 899,00 DKK
  Køb 20 for 799,00 DKK/rl
pr. side

2 Varer

Faldende orden

Vindpap til fast lav pris på BygMax

En vindspærre i vindpap bruges i både boliger, skure, legehuse og andre store og små bygninger. Den bruges i lette vægkonstruktioner af træ, men kan også anvendes i eksempelvis gulv- og tagkonstruktioner.

Vindspærrens funktion er at give et vandtæt lag, der minimerer vindens eller luftens gennemstrømning, så kold luft ikke trækker ind og varm luft ikke trækker ud.

En af de mest almindeligt anvendte typer af vindspærre er vindpap, som er en af de billigere typer af vindspærre, der er nemme og hurtige at montere. Typisk er vindpap fremstillet af bitumenimprægneret pap, som kan bruges i mange forskellige typer af konstruktioner.

Grundlæggende skal en vindspærre altid være diffusionsåben, hvilket vil sige, at eventuel fugt inde fra konstruktionen skal kunne sive ud– diffundere – gennem vindpap og facade, så der ikke opstår råd og lignende fugtskader i konstruktionen. Især i forbindelse med en boligs lette ydervægskonstruktioner af fx. træbeklædning, er den ekstra beskyttelse vigtig.

Hvis konstruktionen er opbygget med isolering af mineraluld eller lignende, så medvirker vindspærren til at isoleringsevnen ikke nedsættes på grund af den kolde luft, som vil trænge ind i ulden. Vindpap forbedrer dermed isoleringens effekt og kan øge isoleringsevnen med op til 10%.

Derfor er det værd at investere i montering af en god vindspærre, når man bygger lette konstruktioner, uanset om du skal bygge til huset eller opføre et skur i haven eller indkørslen.

De fleste lette ydervægge laves med en såkaldt 2-trins tætning. Denne konstruktion består af en ydre facadebeklædning, eksempelvis brædder, som beskytter mod regn og anden nedbør, efterfulgt af et hulrum og en vindspærre, der standser vinden. Bag konstruktionen kommer så isoleringen og indervæggen.

I de fleste konstruktioner monteres vindspærren uden på isoleringen. En afstandsliste mellem vindspærre og facadebeklædning sikrer, at der skabes et hulrum, som laver en trykforskel, der afhænger af det vindtryk, der er mod facaden.

På den måde bliver regnvand ikke i samme grad presset igennem facadebeklædningen og isoleringen bagved forbliver tør. Montering af vindpap og andre typer vindspærrer kan dog variere meget, alt efter producent og om der er tale om vindpap som banevarer eller i plader. Derfor skal du altid følge producentens anvisninger, når du monterer vindpap.

Vindpap kan også anvendes under isolerede gulve over krybekældre. Her lægges vindpappet under det nederste lag isolering. Det er ofte kun muligt at montere vindpap (og isolering) under gulve, når hele trægulvet skal skiftes. Det er dog altid en god idé at montere vindpap på isoleringen under gulve, hvor der er en krybekælder under, da det vil øge isoleringsevnen og give et varmere gulv.

Vindpap kan også bruges til at øge isoleringsevnen i tagkonstruktioner. Ved tagkonstruktioner, hvor isoleringen sidder lige under husets tag kan vindpappet monteres lige under husets tag med ventilationsspalte på omkring 5 centimeter. Ved andre tagkonstruktioner, hvor isoleringen ligger oven på loftet eller op ad væggene til skunk, monteres vindpap direkte oven på isoleringen.

Få vindpap til en fast lav pris på BygMax. Her finder du alt i byggematerialer til din nye tilbygning, nye skur eller legehus.