Kloak og dræn

Her finder du alt til kloak arbejde, lige fra kloakrør, afløbsrør og brønde til vandstop, rottespærre og dykpumper. Skal du lave kloak i badeværelset, køkkenet, kælderen eller bryggerset, eller etablere dræn i haven eller indkørslen, så finder du alt du skal bruge til arbejdet her.

Læs mere

Stort udvalg af kloak og dræn

Hos BygMax finder du alt til dit byggeri – både over og under jorden. Her finder du alt inden for kloakering og dræn, som skal sikre ordentlig bortledning af vand fra huset og taget.

Skal du lave nyt badeværelse eller bryggers, så har du sikkert brug for at lave om på kloakken, så den passer til det nye rum. Her finder du alt i kloakrør og afløb til at komme helt i mål med kloak arbejdet, når du laver nyt bad eller bryggers. Du finder de kendte orange PVC kloakrør til faste lave priser her på BygMax.

Skal du lave kloak udvendigt finder du også alt fra kloakrør og brønde til dræn og regnvandsfaskiner. Skal du etablere separat kloakseparering, så regnvand og spildevand ledes bort i to forskellige kloakker, eller skal du etablere omfangsdrøn omkring dit hus, så finder du alt til udførelse af kloak arbejdet her på BygMax.dk.

kloakr_r
rotte

Hold rotterne ude

Skal du inspicere din kloak, kan du enten ringe til en kloakmester – eller selv kigge ned i kloakken med et af de smarte inspektionskameraer. Kameraerne har et lille kamerahoved for enden af en fleksibel slange og en farveskærm til at se, hvad der foregår nede i kloakken.

Du finder også rottespærre, der kan sikre dig mod ubudne gæster, som typisk kommer ind i huset gennem kloakrørene, som de lever nede i. Rottespærre er en effektiv måde at stoppe rotter fra at kunne bevæge sig rundt nede i kloakken.

En vellykket rottespærre skal være robust, let at vedligeholde og skabe en effektiv barriere mod rotter. Forebyggelse og tidlig opdagelse af rotteproblemer er afgørende for at beskytte sundhed og ejendom, og rottespærre spiller en væsentlig rolle i denne indsats.

Vand i kælderen?

Vi har også forskellige vandstop, der er løsninger til sikring mod oversvømmelse af kældre. Under skybrud bliver kloakkerne ofte overbelastede og lavtliggende huse risikerer, at kloakkerne ikke kan lede de store vandmængder væk, så vand i stedet presses op gennem afløb i kældre. Vandstop forhindrer vandet i at løbe tilbage gennem kloakken, og på den måde kan en oversvømmelse af kælderen måske undgås.

Et andet middel i kampen mod vandmasserne er dykpumper, der kan bruges i flere sammenhænge. Dykpumpen sættes ned i vandet og pumper derefter vandet omkring væk. Den kan bruges under oversvømmelser til at dræne vand fra kælderen, og man kan vælge at lave en fordybning i kældergulvet, som vandet vil løbe ned i og fylde først, og så have pumpen stående heri. Dykpumper kan også anvendes til at dræne joller eller have bassiner for vand.

vandikaelderen2

Det er ikke alt du må gøre selv

Du skal dog være opmærksom på, at der er flere ting ved kloakering, som du ikke må udføre selv. Da kloak og dræn har en væsentlig funktion i huset, og forkert montering kan have store konsekvenser, må noget arbejde kun udføres af en autoriseret kloakmester.

Du må eksempelvis ikke selv etablere nye kloakker og afløb under husets gulv eller udvendigt på det offentlige kloaknet. Du dog gerne selv montere tagrender, nedløbsrør, nogle typer dræn og faskiner omkring huset og i haven.

Du skal altid orientere kommunen, når der påbegyndes en eller anden form for kloak arbejde på din grund. Derefter er det kommunens pligt at oplyse dig om, hvorvidt kloak arbejdet kræver autorisation og efterfølgende sikre sig, at det også blev udført af en autoriseret kloakmester.