Kloakrør og fittings

Kloakrør bruges til udledning af spildevand fra huset til kloakken/brønde eller til regnvand fra taget. Til de fleste opgaver bruger
man 110 mm kloakrør, men man bør kontakte en autoriseret kloakmester, for at være sikker på at bestille det korrekte til din opgave.

Kloakrør PVC, PP, letvægt kloakrør og kloakrør tryk PE.
Du finder kloakrør og fittings i 110 mm, 160 mm, 200 mm, 250 mm samt 315 og 400 mm tykkelse.

Læs mere

Kloakrør til dit byggeprojekt

Kloakrør er en ting, som du sjældent ser efter du er færdig med dit byggeprojekt, men som du næppe ville undvære. Kloakrør bruges både til bortledning af spildevand fra toiletter og vaske i huset, men også til bortledning af regnvand, enten til en separat regnvandskloak eller til en nedgravet regnvandsfaskine i haven.

Kloakrør var tidligere fremstillet af beton, men i dag fremstilles kloakrør i plast, der har en meget højere fleksibilitet end kloakrør i beton og er væsentlig lettere at arbejde med. Kloakrør i plast har en muffe med en olieresistent tætningsring i den ene end, og rørene samles let ved at enden uden muffe på et rør presses ind i muffen på det næste. Samlingen smøres inden med et egnet glidemiddel som eksempelvis en silikonespray. Skal kloakrørene skæres til i længdes, gøres det nemt med en almindelig håndsav, som nemt kan skære i plast rørene. Efter kloakrøret er skåret over, ”rejfes” den skårede ende, hvilket betyder, at den flossede kant skæres ren for grater, så rørene har en skarp og slebet afslutning.

 

PVC rør eller PP kloakrør?

PP kloakrør og PVC rør er de mest udbredte former for kloakrør, som anvendes i dag. Forskellen på de to slags rør ligger i typen af plast, som de er fremstillet i.

PVC kloakrør har været anvendt i mange år, og PVC rørene har gode egenskaber med hensyn til holdbarhed og trykfasthed. Kloakrør i PVC egner sig fortrinligt til genanvendelse. Forsøg har vist at PVC rør kan genanvendes flere gange uden at miste sine tekniske egenskaber. I Danmark sker indsamling og genanvendelse af PVC-byggeprodukter gennem den såkaldte WUPPI-ordning, der er startet af en række af de største plast producenter i Danmark. 

I de senere år er der dog sket en stigning i salget af PP kloakrør, der er både mere fleksible, kan tåle højere temperaturer og er mere miljøvenlige, da de i endnu højere grad end PVC kan genanvendes, og ved forbrænding udleder de minimale mængder giftstoffer.

PP kloakrør har dog en begrænset holdbarhed over for olie og benzin, så i lighed med andre materialer bør man checke fabrikantens vejledning omkring de enkelte materialers resistens ved industrispildevand.

Udover dimension og materiale, så bør du også være opmærksom på rørenes stivhed. Betegnelserne SN4 og SN8 er betegnelser for kloakrørenes stivhed, og derfor hvilken belastning de kan klare uden at flække og på anden måde blive beskadiget. SN4 er den mest almindeligt anvendte type og egner sig til langt de fleste kloakopgaver i eller omkring boliger. Skal kloakrørene gå under veje eller steder, hvor der forekommer stor trafikbelastning, eksempelvis fra lastbiltrafik eller anden tung trafik, så bør SN8 rør i stedet bruges.

 

Billige kloakrør på BygMax.dk

Her på BygMax.dk finder du et stort udvalg af billige kloakrør. Vi har kloakrør 110 mm, der er den mest almindelige type kloakrør, som anvendes til kloak og dræn ved parcelhuse, sommerhuse og lignende. Du finder også 160 mm kloakrør og kloakrør 300 mm og endda endnu større, hvis du skal lave kloak med særlige behov for at kunne bortlede store mængde spilde- eller regnvand.