Limtræ

Limtræsbjælker og kvadratiske og runde søjler i gran i forskellige dimensioner. Leveres i præcis den længde, du har brug for.
GLS limtræ industrikvalitet leveres ligeledes i præcis den ønskede længde, du har brug for.
I-bjælker og LVL-bjælker i faste mål, se hele sortimentet.

For beregning af bjælkers størrelser og bæreevne, skal der kontaktes en ingeniør eller bygningskonstruktør

Leveringsstedet der skal være plant og bærende, er så nær brugsstedet på byggepladsen, som en fuldtlastet sættevogn med indtil 10 tons akseltryk og op til 25 meter i længden kan køre til og fra uhindret.

Læs mere

Limtræsbjælker, limtræssøjler og limtræsspær til stærke priser

Limtræ er et særligt produkt i træ, som udnytter og forstærker den naturlige styrke, som træ allerede har. Limtræ opbygges af mange lag lameller, lidt ligesom krydsfiner, blot uden at lagene samles så træfibrene krydser hinanden, da al træets styrke skal ligge i limtræsbjælkens eller limtræssøjlens lange led.

Limtræ anvendes i alt fra privat parcelhusbyggeri til store byggeprojekter som f.eks. skoler, svømme- og sportshaller, butikscentre og meget mere. Her er limtræsbjælker, limtræsspær og limtræssøjler med til at skabe store og åbne rum.

Limtræsprodukterne er fremstillet i Danmark af gran fra det nordlige Sverige. Det kølige klima i Nordsverige giver en langsom vækst, og den langsomme vækst giver de bedste vækstbetingelser for træ, som er utrolig stærkt og vejrbestandigt.

Limtræ kombinerer stor styrke med træets smukke, naturlige udseende og spil, og er derfor et smukt og organisk alternativ til bjælker og søjler i stål eller beton. Mens andre bjælker skal skjules, så vil man ofte vælge at vise en limtræsbjælke eller limtræssøjle som en del af bygningen arkitektur.

Hos BygMax finder du et stort udvalg af limtræsbjælker, som du nemt kan bestille i lige den længde du skal bruge dem i. Udover bjælker og søjler i limtræ, finder du også I-bjælker, som kombinerer stærkt Kerto LVL (Laminated Veneer Lumber eller lamineret finer tømmer) træ med en vejrbestandig træfiberplade.

Den stærke LVL-opbygning med helt tynde lag finer fås også som limtræsspær, der egner sig særdeles godt til tagkonstruktioner, etageadskillelser og gulvbjælker i boliger. Husk bjælkesko og beslag, som du også finder et stort udvalg af her på siden.

 

Beskyttelse af limtræ

Limtræsbjælker og andet limtræ leveres ubehandlet, og det hårde gran, som træet er opbygget af, egner sig ikke til trykimprægnering. Skal limtræet bruges et sted, hvor det udsættes for fugt, kan du vælge selv at efterbehandle træet, som man ville gøre med almindeligt træ. Du kan både give limtræet maling, olie eller andre former for træbeskyttelse. Vælg altid en maling eller træbeskyttelse, som egner sig til ude/inde og følg forskrifterne for behandling fra producenten.

Hvis en limtræsbjælke skal monteres på steder, hvor det bliver direkte udsat for nedbør, så kan du øge holdbarheden ved at dække bjælken af med limtræsprofiler, der fås både i blank og sort aluminium. Aluprofiler forhindrer vand i sive ned i limtrælsbjælken ovenfra, og beskytter den mod den værste slagregn.

 

Limtræskvaliteter GL og GLS

Som projekterende skal du være opmærksom på, at styrkeklasserne for standardbjælker er ændret i handlen på det nordiske marked. Standard styrkeklasserne hedder nu GL28cs og GL30c.

GL er en forkortelse for “glued laminated timber” altså limet og lamineret træ. Tallet 30 betegner styrkeklassen i megapascal. For udregning af limtræsbjælker, limtræssøjler og limtræsspærs dimensioner skal du kontakte en rådgivende ingeniør eller bygningskonstruktør, som har den fornødne ekspertise i at udregne hvilken størrelse, som er nødvendig i den pågældende konstruktion. Herefter kan du så finde limtræet til faste lave priser her på BygMax.dk

I nedenstående tabel kan du se de forskellige kvalitetsklasser af limtræsbjælker, hvilke mål de fås i og hvilke der typisk er lagervare og derfor kan leveres hurtigst.

Limtræ dimensionstyrke