Loft- og vægbeklædning

Her finder du loft- og vægbeklædning, både loftbrædder, træbeton, gipsplader til lofter og flere andre typer beklædning fra Huntonit, Fibo, Wallmann og Forestia til lofter og vægge.

Læs mere

Loft- og vægbeklædning til dit hjem

Loftbeklædning og vægbeklædning er nogle af de byggematerialer som er altafgørende for, hvordan dit hus opleves indvendigt og danner rammen om dine møbler og indretning. Loft- og vægbeklædning i træ eller gips kan både være med til at give husets rum et særligt præg, men og også have helt særlige egenskaber med hensyn til eksempelvis akustik og brandklasse. Hos BygMax finder du mange forskellige typer vægbeklædning og loftbeklædning og alt du skal bruge i værktøj til at montere dem med.

I mange huse fra 1960’erne og frem er der brugt træ som loftbeklædning. Profilerede brædder er den mest almindelige type loftbeklædning i træ, og består af smalle brædder i træ, som er samlet med fer og not. Det er en loftbeklædning, som er nemt at vedligeholde og som holder særdeles godt uden risiko for revnedannelse, da samlingerne mellem brædderne giver loftet en stor fleksibilitet. Norrland profilbrædder er klassiske loftbrædder, som samles med fer og not. Profilbrædderne fås i malet med en flot hvid mat overflade eller som hvid laseret, der minder om ludbehandling, uden at træet har samme tendens til at gulne.

Lofter med gode akustiske egenskaber

Træbeton er navnet på de plader, som mange kender som Troldtekt plader, og selv om Troldtekt i mange år har domineret markedet, så findes der flere andre producenter af træbeton, som du finder her hos BygMax. Træbeton er produceret af tynde strimler af træ, der er støbt sammen med beton, hvilket også er grundlaget for navnet. Træbeton egner sig særdeles godt som loftbeklædning i rum, hvor der forekommer meget larm. Frem for at kaste lyden tilbage, som lofter af gips gør, så absorberes lyden i stedet i overfladestrukturen på pladerne. De gode akustiske egenskaber har gjort træbeton utrolig populært, som loftbeklædning i private boliger, forhaller, garager, sportshaller, kantiner og mange andre steder. 

De fleste har nok prøvet at være til et middagsselskab i et hus med dårlig akustik, og når det kniber med at høre hvad sidemanden siger, så bliver man ør i hovedet og kan føle sig helt udmattet efterfølgende. Her kan Fibrotechs akustikpaneler være løsningen. Panelerne består af flotte stave monteret på en tyk akustikdug i filt, og kan monteres både på lofter og vægge. Den akustiske dug og mellemrummene mellem stavene absorberer lydene i stedet for at kaste dem tilbage, og det giver bedre ørenlyd, når man snakker sammen. Samtidig giver de flotte paneler dine lofter eller vægge et stilmæssigt løft og et udtryk, som man ikke finder i mange huse. Du kan få stavene 6 forskellige varianter, så der er helt sikkert en type som passer til dit hus.

loft-vaeg
penselmalet_2497_kopier

Spændene loft og vægpaneler i mange varianter

Udover de klassiske lofter i profilbrædder eller gipsplader og de særlige akustiklofter, så har vi også nogle mere dekorativt produkter til beklædning af loft- og væg.

Huntonit væg og loftbeklædning er et moderne produkt fremstillet i komprimeret træfiber, der kombinerer en flot og rengøringsvenlig finish med et godt indeklima. Væg- og loftbeklædningen er indeklima mærket af Dansk Teknologisk institut samt anbefalet af Norges astma- og allergiforbund. Vi har Huntonit plader til loft og væg i mange udgaver, så vælger du at prioritere finish, godt indeklima og rengøringsvenlighed, så er skal du vælge Huntonit.

Fibo Trespo er paneler med flisedekoration, som er beregnet til montering i vådrum eller over køkkenborde, hvor man ellers ville have sat fliser. Trespo panelerne gør arbejdet nemmere og fås i mange forskellige udgaver, som giver dig mulighed for at ramme lige netop det udtryk, som du ønsker. Trespo panelerne monteres med særlige lister og fuges med Fibo seal fugemasse. Er du i tvivl om hvilken type vådrumspanel du skal købe, kan du bestille vareprøver og se de forskellige typer under de rigtige lysforhold, hvor de skal monteres.

Uanset om du er til en glat og enkelt finish eller en mere naturlig træstruktur, så finder du væg- og loftbeklædning her på BygMax, som falder i din smag. Og hvad enten du prioriterer rengøringsvenlighed eller akustiske egenskaber, så har vi et produkt, som netop passer til de krav du stiller. Vi har de bedste priser og leverer varerne på få dage.

Skab ro og elegance med Knauf akustikloft

Forbedr lydmiljøet i dine indendørs rum med Knauf Akustikloft, som er skabt til at reducere støj og optimere akustikken i kontorer, klasseværelser og kommercielle områder. Knauf Akustikloft er kendt for sin enkle installation, alsidighed og effektive lydabsorption.

Akustikloftet fra Knauf er designet med fokus på funktionalitet og æstetik, og tilbyder en praktisk løsning, der passer til dine specifikke behov. Med lette og stilfulde akustiske plader og paneler skaber Knauf’s loftsystemer et behageligt og roligt miljø.

Knauf Akustikloft er ikke kun en praktisk løsning, men også en æstetisk tiltalende. Med fokus på både funktionalitet og design skabes den ønskede lydoplevelse i ethvert rum.

knauf-designpanel-akustikloft_kopier
gipsloft

Enkelt og stilrent

Vil du have et mere rent og enkelt look, så er gipsplader til loft en løsning, som bliver mere og mere populær. Gipslofterne passer især godt i klassiske boliger, hvor de glatte gipslofter ligner gamle pudsede lofter. Gipslofter monteres på forskallingsbrædder og samlingerne spartles, inden loftet eventuelt påføres filt og til sidst males med loftmaling.

Ulempen ved gipslofter er, at den glatte loftflade reflekterer lyden og kan være med til at give dårlig akustik, hvis rummet samtidig er sparsomt indrettet. Derfor findes der flere typer beklædning til væg og loft, som har særlige akustiske egenskaber.