Rockfon lofter

Med Rockfon lofter er mørke fugtige kontorlokaler med tung luft og ekko heldigvis noget som kun hører fortiden til. Rockfon lofterne er et resultat af mange års udvikling og erfaring indenfor akustik, brandsikring og lysrefleksion. Lofter med helt- eller delvist synligt skinnesystem giver et flot struktureret udtryk. Det enkelte udtryk er med til at understrege rummets form. Montagemetoden med løstliggende loftpaneler i et skinnesystem, gør det let senere at tilgå skjulte installationer hvis dette skulle blive nødvendigt.

Læs mere
pr. side

8 Varer

Faldende orden
  • Gratis fragt
  Rockfon akustikloft Tropic 600x600x15 mmRockfon akustikloft Tropic 600x600x15 mm
  Køb 20 for 1.299,00 DKK/pk
  • Gratis fragt
  Rockfon akustikloft Tropic 1200x600x15 mmRockfon akustikloft Tropic 1200x600x15 mm
  Køb 20 for 1.299,00 DKK/pk
 1. Rockfon bæreprofil T24 3600 C/H38 hvid (kun Sjælland)Rockfon bæreprofil T24 3600 C/H38 hvid (kun Sjælland)
  Rockfon bæreprofil T24 3600 C/H38 hvid (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 89,00 DKK
  Køb 45 for 79,00 DKK/stk
 2. Rockfon Tværprofil T24 C38 hvid 600 mm (kun Sjælland)Rockfon Tværprofil T24 C38 hvid 600 mm (kun Sjælland)
  Rockfon Tværprofil T24 C38 hvid 600 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 19,00 DKK
  Køb 45 for 15,00 DKK/stk
 3. Rockfon tværprofil T24 1200 mm C38 hvid (kun Sjælland)Rockfon tværprofil T24 1200 mm C38 hvid (kun Sjælland)
  Rockfon tværprofil T24 1200 mm C38 hvid (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 29,00 DKK
  Køb 45 for 25,00 DKK/stk
 4. Rockfon justerbar strop 215-380 mm (kun Sjælland)Rockfon justerbar strop 215-380 mm (kun Sjælland)
  Rockfon justerbar strop 215-380 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 19,00 DKK
  Køb 100 for 19,00 DKK/stk
 5. Rockfon justerbar strop 315-580 mm (kun Sjælland)Rockfon justerbar strop 315-580 mm (kun Sjælland)
  Rockfon justerbar strop 315-580 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 25,00 DKK
  Køb 100 for 19,00 DKK/stk
 6. Rockfon justerbar strop 515-980 mm (kun Sjælland)Rockfon justerbar strop 515-980 mm (kun Sjælland)
  Rockfon justerbar strop 515-980 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/ks 1.559,00 DKK
  Fra kun
  14,29 kr/stk
  Køb 5 for 1.429,00 DKK/ks
pr. side

8 Varer

Faldende orden

Rockfon lofter – god akustik på kontoret, i skolen og i hjemmet

De fleste danskere bruger en stor del af deres tid indendørs. Hvis ikke i børnehaven, skolen, på uddannelsesinstitutionerne eller jobbet, så i hjemmet efter fyraften. Netop de store mængder tid, som vi bruger indendørs betyder, at det er særligt vigtigt, at miljøet inden døre er behageligt og rart at være i. Det er dog langt fra altid tilfældet, og en af de mest almindelige årsager til et dårligt miljø indendørs er dårlig akustik. Faktisk er kun 30% af alle tilfredse med støjniveauet på deres arbejdsplads. Samtidig er støjniveauet i skoler og institutioner ofte blevet kritiseret både af lærere, pædagoger og i medierne.

Dårlig akustik kommer ofte af, at byggematerialerneloft og vægge er hårde og med glatte overflader. Sammen med en enkel og minimalistisk indretningsstil medfører det, at lyden kastes rundt i lokalet, hvilket de fleste kender som at det ”runger”. Rent teknisk kaldes det efterklangstid og er den tid, som det tager lyden at falde med 60 dB efter at den oprindelige lyd er stoppet. Det kan hurtigt blive teknisk og der er typisk tale om efterklangstider på under 1 sekund. I klasseværelser må efterklangstiden maksimalt være 0,6 sekund, mens den i daginstitutioner eller SFO’er maksimalt må være 0,4 sekund. I større lokaler kan efterklangstiden være længere, uden at det er problematisk. Selv om det ikke handler om mange sekunder, så har det alligevel en enorm betydning for, hvordan et rum opleves og hvorvidt vi trives i det. Her kan et loft med Rockfon plader bidrage til en lavere efterklangstid og dermed bedre akustik.

 

God akustik og brandsikkerhed med Rockfon loftplader

Akustik er blot én af de mange positive egenskaber ved Rockfon lofter, som er plader til nedhængte lofter. Hver dag er vi sammen med andre mennesker i store lokaler. Det starter allerede i børnehaven og fortsætter i skolen og på uddannelsesinstitutionerne og senere i åbne kontorlandskaber for mange af os. Alle disse steder er støjniveauet et særdeles vigtigt parameter for vores trivsel. Et højt støjniveau kan føre til stress, koncentrationsbesvær og sygefravær. Omvendt kan god akustik derfor være med til at højne produktiviteten og mindske stress og sygefravær. En investering i loftplader fra Rockfon kan derfor være en god investering i både mennesker og forretning. Samtidig er Rockfon plader i højeste brandklasse, hvilket i tilfælde af brand kan betyde at branden spreder sig langsomt og kan være med til både at redde bygning og måske menneskeliv.

De gode egenskaber, som kendetegner Rockfon loftplader kommer af opbygningen af pladerne. Rockfon plader er konstrueret af en plade af stenuld. Stenuld kendes nok mest fra Rockwools isoleringsprodukter, men anvendes også i mange andre produkter. Rockfon produceres da også af Rockwool, og det er derfor den omfattende ekspertise i stenuldsprodukter fra Rockwool, som ligger bag udviklingen af Rockfon loftplader. Stenuld er produceret af smeltet sten tilsat basalt og koks, der spindes til tynde fibre, som stenulden dannes af. Sten kan ikke brænde, og det kræver utrolig høje temperaturer at smelte råmaterialet, som anvendes til stenuld. Samtidig er dette også årsagen til stenulds høje brandklassificering, da det ikke kan brænde, og stadig kræver enorme mængder varme at smelte det efter det er blevet presset til loftplader eller isoleringsmateriale. Stenulden danner desuden heller ikke grobund for mikroorganismer, og derfor egner Rockfon loftpladerne sig også godt på toiletter, i køkkener eller sundhedsklinikker og hospitaler.

Kernen i Rockfon loftpladerne sammen med overfladen er også det, som giver pladerne deres gode akustiske egenskaber. Den relativt bløde plade absorberer lyden, frem for at kaste den tilbage, som hårdere materialer ville gøre. Overfladen på pladerne er beklædt med hvidmalet fleece med mikrostruktur. Overfladen på denne fleece giver både Rockfon loftplader deres udseende, men medvirker også til en bedre akustik ved at mikrostrukturen bryder lydene og dermed absorberer dem frem for at kaste dem tilbage.  

Ud over de gode egenskaber inden for akustik og brandsikkerhed, bidrager Rockfon loftplader også til lyse og dejlige rum. På trods af pladernes lydabsorberende stofoverflade, så reflekterer de hele 86% lys. Lofterne giver dermed skønnere rum at opholde sig i på flere områder.

 

Anvendelsesområder og montering af Rockfon plader

Rockfon loftpladerne anvendes typisk i skoler og andre institutioner, i kontorer, sportshaller og forsamlingssale, i butikker samt mange andre steder, hvor de gode akustiske egenskaber bidrager til behagelige rum. Lofterne kan også monteres i private hjem, men er mest udbredte de andre steder, da det smarte monteringssystem med nedhængte skinner gør det muligt at få adgang til installationer over loftet.

Rockfon lofterne er nemme at montere i det nedhængte skinnesystem med metalskinner. Skinnesystemet fås i flere udgaver, hvor skinnerne er enten synlige, delvist synlige eller skjulte. Den grundlæggende måde, som lofterne monteres på, er dog den samme for alle Rockfon lofter. Rockfon vinkelkanter monteres først langs væggene i lokalet ved at bore ud med en slagboremaskine. Metalskinnerne er lette at skære til med en vinkelsliber og monteres i væggen med rawlplugs og skuer. Herefter monteres de justerbare metalstropper i lofter, der hvor de lange bæreprofiler skal hænge ned. Bæreprofilerne hænges herefter op i metalstropperne, og kan ligesom vinkelkanterne nemt skæres til med en vinkelsliber. Bæreprofilerne gøres fast til vinkelkanterne med særlige beslag. Mellem bæreprofilerne monteres tværprofiler, som fås i enten 60 eller 120 cm. De hjælper med til at give en korrekt afstand til pladerne mellem de lange bæreprofiler. Undgå at lægge tværprofiler nærmere end 30 cm fra væggene, da det ikke anbefales at skære plader mindre end 30 cm. Inden pladerne lægges op, skal skinnerne justeres i metalstropperne, så bæreprofilerne både hænger i vater og afstanden mellem alle skinner. Herefter lægges Rockfon pladerne op i skinnesystemet ved at de drejes og føres gennem hullet i skinnerne og derefter lægges på plads i skinnerne. Plader hvor der skal monteres eksempelvis ventilation, opsættes først. Brug et sæt helt rene handsker ved montering af pladerne, da den hvide overflade nemt smudses til af beskidte fingre.

I denne video kan du se hvordan Rockfon lofter monteres (på engelsk)

Rockfon loftplader er nemme at rengøre. Pladerne kan støvsuges med en støvsuger sat til lavt sug, hvis de er monteres i lokaler med meget støv. Det anbefales at støvsuge Rockfon loftplader mindst én gang årligt, uanset hvor de er monteret. Derudover kan de tørres af med en fugtig klud, der er opvredet i en tyndt opblandet opløsning af rengøringsmiddel, som ikke er aggressivt eller klorholdigt.

Skulle en af pladerne blive beskadiget, så er det også nemt at udskifte den med en ny, da pladerne ligger løst i det nedhængte skinnesystem. Derfor kan en enkelt beskadiget plade nemt fjernes og en ny lægges op, uden at der skal bores eller skæres.

 

Billigt Rockfon loft hos BygMax

Hos BygMax finder du et udvalg af smukke loftplader fra Rockfon samt al tilbehøret til montering. Koral og Tropic er to af de klassiske Rockfon loftplader, der har de bedste egenskaber med hensyn til akustik, brand og æstetik. Pladerne fås i en tykkelse på 15 mm til montering med fuldt synlige skinner og i størrelser på enten 60x60 cm eller 60x120 cm. Stilles der ekstra krav til loftets lydabsorption og brandsikkerhed, vil Activity Blanka loftpladerne, der har en tykkelse på hele 40 mm med sikkerhed leve op til kravene. Skal det derimod være mere mørkt og industrielt, så vil de massive 50 mm tykke Rockfon Industrial Black med en mere glat overflade passe perfekt. Uanset hvor høje krav du sætter til dit loft, Så har Rockfon et produkt som passer, og du finder det hos BygMax til en god pris. Vi arbejder hele tiden på at få produkter på siden, og er der et Rockfon produkt, som du mangler, så kontakt os ved at oprette en prisforespørgsel med hvilke varer du skal bruge, så kontakter vi dig med en god pris i løbet af få dage. Følg også med i, hvornår vi har gode tilbud på eksempelvis Rockfon loftplader ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, som udkommer en gang om ugen.