Træbeton

Træbetonplader fra Troldtekt, FIbrotech og Fibrolith i ultrafin, fin og rov struktur samt i farverne lys, hvid og grå. De hvide plader findes i to forskellige udgaver. En grå grundplade som er hvidmalet og en lys grundplade som er hvidmalet. Den grå grundplade giver det færdige produkt en lidt anden nuance. Træbeton er fremstillet af naturmaterialerne træ og cement, og har særdeles gode akustiske og brandmæssige egenskaber. Træbeton er fremstillet af organiske materialer og skal derfor akklimatiseres inden montering

Træbeton pladerne føres med to forskellige kanttyper K11 og K5.

  • K11: 11 mm fas på alle 4 kanter
  • K5: 5 mm fas på alle 4 kanter 

Husk også skruer i samme farve så de passer til pladerne.

Læs mere

Bedre indeklima med træbeton plader fra Troldtekt, Fibrotech og Fibrolith

Hos BygMax har vi et stort udvalg af træbeton plader fra Troldtekt, Fibrotech og Fibrolith til lave priser. Pladerne fås både i lys træfarve, i hvid eller grå samt både med grov, fin eller ekstrem fin overfladestruktur, og er velegnede til montering på lofter og vægge.

Troldtekt (ikke Troltex, som nogle skriver eller udtaler det) er en dansk virksomhed, som siden 1935 har udviklet og produceret akustikplader i træ og cement, også kaldet træbeton. Troldtekts mest kendte produkt er pladerne, som de fleste bare kender som ”Troldtekt” eller ”Troltex”, og som findes i et utal af huse, garager, værksteder, sportshaller og skoler i Danmark og resten af verden. Siden er flere andre leverandører som eksempelvis Fibrotech og Fibrolith kommet til, og de tilbyder et produkt som ligner det den klassiske danske Troldtekt, men til en lavere pris.

Træbeton plader har særdeles gode egenskaber med hensyn til brand, lyd og styrke. Derfor er det populært i eksempelvis garager, hvor larm fra el-værktøj og lignende minimeres ved, at lyden absorberes i pladernes overflade, frem for at blive kastet tilbage. Netop de akustiske kvaliteter ved produktet har også ført til at flere og flere monterer pladerne i køkkener og stuer. Vores moderne og minimalistiske indretning med store rum med mange glatte overflader kombineret med en simpel indretningsstil giver nemlig ofte et dårligt lydmæssigt indeklima. Overfladerne kaster lyden rundt i de store rum, og her kan træbeton pladernes overflade være med til at dæmpe lyden.

Træbetonplader monteres direkte på forskalling eller i nedhængte skinner, hvis loftet skal sænkes for at skjule installationer og lignende. Den bedste lydabsorption opnås ved, at pladerne er monteret med bagvedliggende mineraluld bag skinner eller forskalling. Pladerne kan skæres til med en almindelig fuksvans og monteres på forskalling med skruer, som skrues direkte i både plader og forskalling. Skruerne monteres 25 mm fra kanterne og med 60 cm afstand. Vær forsigtig med ikke at skrue skruerne for langt ned, da der derved vil opstå et hul i pladens overflade. Sammenholdt med pladernes lette vægt, giver det en nem og hurtig montering. 

 

Her får du 5 gode grunde til at vælge træbetonplader fra Troldtekt, Fibrotech eller Fibrolith

God akustik

De fleste kender til at sidde til et middagsselskab og knap kunne høre hvad personen overfor siger, fordi der er dårlig akustik i lokalet. Akustik handler om efterklang - altså hvor længe en lyd er om at dø ud i lokalet. Efterklangstiden kommer meget an på overfladestrukturen på gulv- væg- og loftmaterialerne i et lokale. Hårde og glatte overflader som gips og beton giver en lang efterklangstid. Materialer med en åben overfladestruktur som træbeton giver en kort efterklangstid og dermed en rigtig god akustik, fordi den åbne struktur absorberer lyden frem for at kaste den tilbage. Det betyder, at støjgener minimeres, så det bliver nemmere at høre, hvad der bliver sagt.

Sundt indeklima og bedre akustik

Mange danskere bruger næsten al deres tid indendørs - i hjemmet eller på arbejde. Indeklimaet er derfor ekstremt vigtigt for vores trivsel, arbejdsevne og helbred. En bedre akustik er med til at sikre et rart arbejdsmiljø, men det er træbetonmaterialet i sig selv også. Troldtekt træbeton er nemlig Dansk Indeklima Mærket i bedste kategori, hvor produktet er blevet testet for afgasning og afgivelse af fibre og partikler. Troldtekt har desuden opnået M1 klassificering af Finnish Indoor Air Association og Building Information Foundation RTS og Allergy Friendly Product Award af den britiske organisation Allergy UK samt en række andre indeklima certifikater.

Effektiv brandsikring

Træbeton består af træ og cement. Træ er i sig selv et organisk og brandbart materiale, men hver eneste træfiber i pladerne er omsluttet med og beskyttet af ikke-brandbar cement. Det gør træbeton til et svagt antændeligt materiale, der i tilfælde af brand kun afgiver svag varme og næsten ikke udvikler røg. Troldtekt er CE-mærket i henhold til europæisk standard for både træbeton og nedhængte lofter. Troldtekt er desuden brandtestet og klassificeret efter en række udenlandske standarder, herunder norske Nemko, svenske Sitac, britiske Warringtonfire og hollandske KOMO.

Naturlig styrke

Træbetonplader er et robust og holdbart materiale. Det er hærdnings- og afbindingsprocessen, der gør cementen i pladerne til beton, og som giver materialet styrke. Træets naturlige egenskaber gør materialet åndbart og diffusionsåbent. Troldtekt er skruefast, men samtidig nemt at bearbejde og save i. Troldtekt akustikplader kan optage og afgive fugt og er derfor meget velegnet som akustikloft og som vægbeklædning i vådrum. Et  akustikloft fra Troldtekt, Fibrotech eller Fibrolith kan også anvendes udendørs, eksempelvis under overdækkede udhæng. Materialet kan ikke rådne og giver ikke grobund for svamp eller andre mikroorganismer.

Fleksible designløsninger

Træbetonplader fås i flere farver og strukturer, så der altid er en løsning, der passer til det udtryk, som du gerne vil give lokalet, uanset om det er i stuen, køkkenet, garagen eller værkstedet. Køb også de særlige skruer som er udviklet til montering af Troldtekt, Fibrotech eller Fibrolith pladerne. Skruerne har ekstra brede hoveder for optimal styrke, og er farvede og, så de falder i et med pladerne fra de forskellige producenter. 

Billige Troldtekt plader på BygMax.dk

Bestil dine træbetonplader fra Troldtekt, Fibrotech eller Fibrolith til lave priser på BygMax i dag og få pladerne leveret i løbet af få dage, så du kan komme i gang med at montere dem og få bedre indeklima og brandsikkerhed. Har du spørgsmål til træbeton eller andre typer træbeton på vores side, så kontakt os via kontaktformularen eller på tlf. 74 55 10 20.

Prøv også Troldtekts egen produktgenerator, der giver dig et godt overblik over de mange mulige monteringsmuligheder, der findes med Troldtekt pladerne. Her kan du også vælge mellem privat og erhverv, og dermed få vist de monteringsmuligheder som Troldtekt, på baggrund af mange års erfaring, har fundet ud af egner sig til montering i enten private hjem eller erhvervsbygninger og institutioner.