Alfix Durapuds facadepuds

Alfix DuraPuds er en serie bestående af facadepuds til bl.a. vandskuring, facadepuds, tyndpudsning og filtsning af inden- og udendørs vægge. Derudover kan nogle af produkterne fra Alfix DuraPuds serien anvendes i forbindelse med udvendig isolering af mineraluld eller celleplast EPS/XPS. Find også DuraDec facademaling på basis af silikoneharpiks til facader af beton, af hærdet silikat, pudsede eller tidligere malede facader.

Yderligere er Alfix DuraPuds også en del af et komplet system til facadeisolering med Sundolitt Climate C80F isoleringsplader. Facadeisoleringssystemet bruges ved fritliggende enfamiliehuse og helt eller delvist sammenbyggede enfamiliehuse i max to etager.

Læs mere

Facadepuds og maling med Alfix Durapuds og DuraDec 

Alfix er en dansk familieejet virksomhed, som siden 1963 har leveret stærke, højkvalitets produkter. Alfixs sortiment består af et bredt udvalg af produkter, herunder facadepuds og maling til facader. Alfix tilbyder med Alfix DuraPuds serien stærke og holdbare løsninger til vandskuring, filtsning og tyndpudsning af facader, sokler og indvendige vægge, som holder længe. Fordelen ved netop DuraPuds serien er, at Alfix facadepuds har en stærk vedhæftningsevne til underlaget, hvilket er altafgørende, når det kommer til pæne, holdbare resultater.

Udover produkter til facadepuds er Alfix også leverandør af et komplet facadesystem, der er udviklet som en hjælp gennem alle faser ved en renovering og isolering med puds direkte på udvendig facader primært af teglsten eller beton. I Alfix DuraTherm er der både inkluderet isolering, facadeklæber, grundpuds, slutpuds samt alt tilbehør.   

 

 

Hvilke underlag kan Alfix DuraPuds anvendes på? 

Hvis man ønsker at lave en ny facade på huset med facadepuds, er der flere ting, som man skal være opmærksom på. Hvis du vil anvende Alfix DuraPuds, er underlaget vigtigt i forhold til hvilket produkt, der giver den bedste løsning, samt hvordan puds bør påføres. Valg af puds og påføringsmetode afhænger bl.a. af husets underlag og det ønskede slutresultat. Derfor tilbyder Alfix forskellige pudsløsninger, hvor nogle Durapuds produkter er mere velegnet end andre til bestemte typer af underlag samt måder at påføre facadepuds på. 

Uanset hvilken facadepuds du vil bruge, så er det vigtigt at underlaget er rent og bærende. Hvis underlaget er kalket eller malet, skal kalk eller malingen fjernes fra underlaget. Afhængig af underlagets stand, kan det være nødvendigt at fjerne det med f.eks. højtryksrensning eller sandblæsning. Er det en porøs, revnet eller gammel mur, bør man vælge en løsning, hvor man eksempelvis monterer et armeringsnet med Alfix DuraPuds 710,  inden man påføre slutpuds. Slutpuds kan påføres på facader, vægge og sokler på forskellige måder, hvor de mest brugte er vandskuring, filtsning eller tyndpudsning. De minder meget om hinanden, der er dog små individuelle forskelle.     

Obs: Hvis man skal arbejde med facadepuds, bør det foregå i tørvejr, uden direkte sol og med en passende temperatur mellem +5℃ og +25℃. Det anbefales derfor, at man udføre arbejde i sommerhalvåret. 

 

Stærke og holdbare facader med Alfix DuraPuds og DuraDec

Pudsede facader skal modstå vind og vejr, hvilket sætter store krav til facadeprodukter og deres holdbarhed. Alfix tilbyder facadepuds og maling til inden- og udendørs vægge, facader og sokler, som skal anvendes til forskellige typer af arbejdsopgaver. Hos BygMax tilbyder vi nedenstående facadeprodukter fra Alfix:

Facadepuds på faste underlag - Alfix DuraPuds 700 serien

 • DuraPuds 703 er puds til vandskuring/filtsepuds. Alfix DuraPuds 703 anvendes på faste, mineralske underlag både inden- og udendørs, hvor den skal bruges som slutpuds. Derudover er DuraPuds 703 vandafvisende, diffusionsåben og vejrbestandig.
  Facadepuds DuraPuds 703 fås i flere farver. 
 • DuraPuds 710 er en hæfte- og tyndpuds. Alfix DuraPuds 710 bruges både som underlag for slutpuds eller som slutpuds. Denne type puds bruges til faste underlag såsom beton, mursten og sokler, og den kan anvendes både inden- og udendørs.
  Facadepuds DuraPuds 710 fås i flere farver. 

 

Facadepuds på isolering - Alfix DuraPuds 800 serien

 • DuraPuds 800 SR er en silikoneharpikspuds. DuraPuds 800 SR bruges som slutpuds på isoleringssystemer, pladeunderlag, beton og puds. Denne type puds kan anvendes både inden- og udendørs, og den er vandafvisende, vejrbestandig og diffusionsåben.
  Facadepuds DuraPuds 800 SR fås i flere farver. 
 • DuraPuds 804 er en struktur- og filtsepuds. DuraPuds 804 bruges som slutpuds på isolering, pladeunderlag og porebeton. DuraPuds 804 kan anvendes både inden- og udendørs, og den er vandafvisende, diffusionsåben og vejrbestandig. 
 • DuraPuds 810 er en fiberpuds. DuraPuds 810 bruges til grundpudsning af kritiske underlag og som grundpuds på facadeisolering, men den kræver dog efterfølgende slutpuds. Denne type puds kan anvendes både inden- og udendørs, og den er vandafvisende og diffusionsåben.
 • DuraPuds 830 er facadeklæb til opklæbning af facadeisolering såsom mineraluld og celleplast af EPS/XPS og lagtykkelser op til 30 mm. DuraPuds 830 er let og smidig facadeklæb, og den kan bruges både til inden- og udendørs.

Obs: Facadepuds DuraPuds 800 og DuraPuds 830 er i kombination med DuraPuds 810 godkendt til udvendig isolering med EPS 80F. 

 

Puds på sokler - Alfix DuraPuds 600 serien

 • DuraPuds 615 er puds til sokler. DuraPuds 615 bruges som grundpuds til beton, leca, mursten og celleplast af EPS/XPS. Da denne type puds er beregnet til sokler, kan den derfor anvendes under terrænhøjde. Derudover er DuraPuds 615 vandafvisende, diffusionsåben og modvirker opstigende fugt fra terræn.
  DuraPuds 615 kan stå alene eller males. 

Maling - Alfix DuraDec serien

 • DuraDec 800 SR er en silikoneharpiksmaling til primært facader af beton, afhærdet silikat, pudsede facadekonstruktioner og tidligere malede facader, men den kan også anvendes indenfor. Denne facademaling er diffusionsåben og giver en stærk facade, som kan modstå snavs og alger. DuraDec bruges efter Alfix DuraPuds produkterne og skal derfor ses som det sidste step.
  DuraDec 800 SR facademaling fås i flere farver. 

 

Køb puds til dine vægge og facader fra Alfix 

Hos BygMax kan du købe facadepuds fra Alfix, herunder Alfix DuraPuds og DuraDec serierne. Find forskellige typer af facadepuds i høj kvalitet til netop din arbejdsopgave til lave priser. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller hold øje under ‘Ugens Hammerslag’ for gode tilbud og priser på Alfix facadepuds. BygMax - alt til dit byggeri.