Beton og tørbeton

I denne kategori finder du beton og tørbeton fra anerkendte mærker i byggeverdenen, såsom Skalflex, Weber og Scan. Der findes mange forskellige typer beton, hvoraf tørbeton blot er betegnelsen for en betonblanding hvor der kun skal tilsættes vand. Formålet med en bestemt type beton kommer ofte til udtryk ved navnet, f.eks. hobby beton eller reparationsbeton. Dog skal støbebeton forstås som en universalbeton, som kan bruges til alverdens formål såsom pudsning af fundamenter, reparationsarbejde og faststøbning, og ikke kun til skøbning.

Nederst finder du også brugbare additiver fra Skalflex, nemlig curingsmiddelacceleratorfibresuperplastvinter additiv og vandtætning. Læs mere om disse fordelagtige additiver og hvad de hver især tilføjer til betonen. Kig evt. også i kategorien Tør- og vådmørtler og find også her relevante produkter fra Skalflex, bl.a. ekspanderende betonflydebeton og højstyrkebeton.

Side
pr. side

29 Varer

Faldende orden
 1. Tørbeton - stolpebeton 20 kg/ps 0-8 mm
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 49,00 DKK
 2. Skalflex Støbebeton 20 kg 54 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 2.315,00 DKK
  Pris kun 42,87 kr pr ps
 3. Weber tørbeton 25 kg/ps 0-4 mm (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 57,00 DKK
 4. Støbebeton 0-4 25 kg 48 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 2.329,00 DKK
  Fra kun 45,81 kr pr stk
  Køb 3 for 2.199,00 DKK/pal
 5. Støbebeton 0-8 25 kg 48 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 2.329,00 DKK
  Fra kun 45,81 kr pr stk
  Køb 3 for 2.199,00 DKK/pal
 6. Fosroc tørbeton 0-4 mm universalbeton 25 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 57,00 DKK
 7. Fosroc tørbeton 0-8 mm universalbeton 25 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 57,00 DKK
 8. Skalflex lyn-beton, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 87,00 DKK
  Køb 5 for 77,00 DKK/stk
 9. Skalflex reparationsbeton, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 73,00 DKK
  Køb 21 for 59,00 DKK/stk
 10. Skalflex reparationsbeton, vandtæt, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 143,00 DKK
  Køb 5 for 133,00 DKK/stk
 11. Skalflex reparationsbeton, vandtæt, 25 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 233,00 DKK
  Køb 5 for 203,00 DKK/stk
 12. Skalflex hobby-beton, hvid, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 119,00 DKK
  Køb 10 for 109,00 DKK/stk
 13. Skalflex hobby-beton, hvid, 15 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 349,00 DKK
  Køb 10 for 307,00 DKK/stk
 14. Skalflex hobby-beton, grå, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 93,00 DKK
  Køb 10 for 83,00 DKK/stk
 15. Skalflex hobby-beton, grå, 15 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 183,00 DKK
  Køb 5 for 163,00 DKK/stk
 16. Skalflex curingsmiddel, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 459,00 DKK
  Køb 4 for 409,00 DKK/stk
 17. Skalflex curingsmiddel, 10 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 819,00 DKK
  Køb 3 for 749,00 DKK/stk
 18. Skalflex accelerator, 1 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 169,00 DKK
  Køb 6 for 153,00 DKK/stk
 19. Skalflex accelerator, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 717,00 DKK
  Køb 4 for 657,00 DKK/stk
 20. Skalflex fibre 6 mm, 120 gram
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 103,00 DKK
  Køb 5 for 87,00 DKK/stk
 21. Skalflex superplast, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 369,00 DKK
  Køb 10 for 339,00 DKK/stk
 22. Skalflex superplast, 10 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 665,00 DKK
  Køb 10 for 605,00 DKK/stk
 23. Skalflex vinter additiv, 1 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 133,00 DKK
  Køb 6 for 123,00 DKK/stk
 24. Skalflex vinter additiv, 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 369,00 DKK
  Køb 5 for 345,00 DKK/stk
Side
pr. side

29 Varer

Faldende orden

Beton og tørbeton til alle formål 

Der findes utrolig mange forskellige typer for beton og tørbeton, og det kan umiddelbart virke uoverskueligt ved første øjekast. Helt grundlæggende, er beton denne grå masse som er blevet anvendt til alverdens byggeri i flere tusind år verdenen over. Sidenhen er der sket en kæmpe udvikling indenfor beton, og der findes nu mange forskellige varianter til mange forskellige formål. Det drejer sig nu om bl.a. støbebeton, hobby beton, betonmix, færdigbeton, fiberbeton, ekspanderende beton og selvnivellerende beton. Er man på udkig efter selvnivellerende beton, altså beton som udjævner sig selv, kunne det i stedet være en mulighed at gå med selvnivellerende gulvspartelmasse. Det er nemlig ikke ofte, at man kan finde selvnivellerende beton, men selvnivellerende gulvspartelmasse kan anvendes til at udjævne og spartle beton. Ser man bort fra den umiddelbare forvirring af de forskellige typer beton og tørbeton, er beton blot blevet endnu bedre og sikrer det bedst mulige resultat uanset formål. Det er vigtigt, at man er opmærksom på hvilken miljøklasse samt tilhørende eksponeringsklasser den specifikke beton hører inde under. Her veksles der mellem fire forskellige miljøklasser: passiv (P), moderat (M), aggressiv (A) og ekstra aggressiv (E). Weber beton, herunder både Weber tørbeton 0-4 mm og Weber tørbeton 0-8 mm, hører begge under den passive miljøklasse. Dette betyder, at disse typer Weber beton kun kan anvendes i et tørt miljø, som typisk ville være indendørs konstruktioner ved f.eks. en ikke-bærende væg eller jorddækkede fundamenter. Skalflex leverer derimod beton og tørbeton som hører under den moderate, den aggressive og den ekstra aggressive miljøklasse. Eksempelvis Skalflex støbebeton kan benyttes i et aggressivt miljø, hvilket dækker over fugtige miljøer, herunder støttemure, udvendige trapper og bjælker og ydervægge. Skalflex støbebeton er denne universelle tørbeton med stor styrke som anvendes til bl.a alle mindre støbeopgaver, afretninge af betongulve og reparationer både indendørs og udendørs. 

 

Hvad er tørbeton og hvornår bruger man det?

Tørbeton er en betegnelse for en betonblanding hvor der kun skal tilsættes vand, hvilket gør arbejdet med tørbeton ukompliceret og ligetil fra begyndelsen. Tørbeton går typisk også under betegnelserne støbebeton og stolpebeton. Så uanset hvilken af de tre betegnelser du møder når du kigger efter tørbeton, er de i bund og grund det samme i de fleste tilfælde. Tørbeton består typisk af cement, plastificerede additiver og sand. Når man er på udkig efter tørbeton kan man ofte se ‘0-4 mm’ eller ‘0-8 mm’ på emballagen, som skal forstås som størrelsen på sandkornene deri. Tørbeton er helt ideelt at bruge til mindre støbeopgaver, f.eks. støbning i huller eller omkring stolper. Drejer det sig om et større projekt anbefales det, at anvende almindelig beton eller cement, da det ville være en del dyrere at anvende tørbeton. 

 

Hobby beton - til de kreative projekter

Som navnet også indikerer, så bruges hoppy beton til hobbyprojekter, også kaldet kreative formål. Denne type hobby beton er særlig velegnet til støbning i en form eller til modellering i frihånd. Grunden til dette er, at hobby beton har en meget fin struktur, som gør det muligt at få fine detaljer frem i det færdige resultat. Hos BygMax finder du hobby beton i 2 forskellige farver: hvid og grå. Det er også muligt, at tilsætte Skalflex mineralfarve i farven oxydsort, som er en farvepigment i pulverform. Ved at tilsætte mineralfarve i hobby beton, får man endnu en farve til at forme/modellere hobby beton samt giver det muligheden for at afprøve forskellige klassiske maleteknikker (marmorering, krakelering, m.m.). Tilsæt Skalflex Superplast for at øge flydeevnen eller tilsæt Skalflex Accelerator for at nedsætte hærdetiden markant . Begge dele er fordelagtige til både modellering og formstøbning.

 

Hvad er det helt rigtige beton blandingsforhold?

Som hovedregel er det helt rigtige beton blandingsforhold én del cement, to dele sand og tre dele sten. De beton og tørbeton du finder i denne kategori er er færdigbeton, som allerede er blandet færdigt og blot skal tilsættes vand. Færdigbeton er blevet rigtig populært, da det ikke koster alverden og gør arbejdet meget mere overskueligt. Det helt rigtige vand og beton blandingsforhold varierer fra betontype til betontype, og det er altid informeret på emballagen og i tilhørende datablad. I Weber tørbeton med stenstørrelse 0-4 mm skal der tilsættes vand svarende til maks 14 vægt-%, hvilket vil sige 3,5 liter vand pr. 25 kg sæk, hvorimod Weber tørbeton med 0-8 mm stenstørrelse kan tilsættes vand svarende til maks 10,5 vægt-%, altså 2,6 liter til 25 kg sæk. Her kan det ses, at bl.a. størrelsen på stenene har en betydning for hvor meget vand der kan tilføjes til den specifikke beton. Tilfører man for meget vand, kan der opstå en reduktion af vedhæftning og styrke samt det øger risikoen for revnedannelsen. Det er derfor rigtig vigtigt, at man er opmærksomhed på det beton blandingsforhold beton som er aktuelt for lige netop den type tørbeton eller beton som man arbejder med. 

 

Additiver til dit beton og tørbeton - forbedring af dit tørbeton

Det kan være en god idé, at overveje at tilføje additiver i betonen, hvis du ønsker en forbedring på bestemte områder. Curingsmidlet er et højeffektivt additiv, som er med til at minimere risikoen for revnedannelse, hvor acceleratoren fremmer en høj og tidlig styrkeudvikling. Additivet superplast er et superplastificeringsmiddel som reducerer vandmængden samt øger flydeevnen, smidigheden og styrken. Vinter additivet sænker frysepunktet og dermed sikrer det et optimalt hærdningsforløb ned til minus 15 grader. Den sidste additiv er vandtætning er et tørstof som virker kontinuerligt og er med til at forhindre fugt i at trænge ind i betonen. Ved at tilsætte disse 6 mm syntetiske fibre i beton formår man at lave fiberbeton. Fiberbeton er et relativt nyt begreb, men bliver anvendt mere og mere grundet den høje holdbarhed og styrke. Fibrene i fiberbeton kan komme i et utal af forskellige typer, og derfor findes der mange forskellige varianter af fiberbeton. Men ens for alle typer fiberbeton er, at fibrene øger holdbarheden, styrken samt fleksibiliteten af materialet. 

 

Køb beton og tørbeton hos BygMax - altid gode priser

Hos BygMax finder du et stort udvalg af beton, tørbeton, mørtel og cement til altid gode priser. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og hold øje under ‘Ugens hammerslag’ hos BygMax - så er du altid opdateret på aktuelle tilbud på beton og tørbeton fra Skalflex, Weber, Scan og Fosroc! BygMax - alt til dit byggeri!