Beton og tørbeton

I denne kategori finder du beton og tørbeton fra anerkendte mærker i byggeverdenen, såsom Skalflex, Weber og Scan. Der findes mange forskellige typer beton, hvoraf tørbeton blot er betegnelsen for en betonblanding hvor der kun skal tilsættes vand. Formålet med en bestemt type beton kommer ofte til udtryk ved navnet, f.eks. hobby beton eller reparationsbeton. Dog skal støbebeton forstås som en universalbeton, som kan bruges til alverdens formål såsom pudsning af fundamenter, reparationsarbejde og faststøbning, og ikke kun til støbning.

Nederst finder du også brugbare additiver fra Skalflex, nemlig curingsmiddelaccelerator, fibre, superplast, vinter additiv og vandtætning. Læs mere om disse fordelagtige additiver og hvad de hver især tilføjer til betonen. Kig evt. også i kategorien Tør- og vådmørtler og find også her relevante produkter fra Skalflex, bl.a. ekspanderende betonflydebeton og højstyrkebeton.

Læs mere
pr. side

18 Varer

Faldende orden
 1. CMM tørbeton/støbebeton 20 kg (kun Sjælland)CMM tørbeton/støbebeton 20 kg (kun Sjælland)
  CMM tørbeton/støbebeton 20 kg (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 54,95 DKK
 2. CMM stolpebeton 20 kg (kun Sjælland)CMM stolpebeton 20 kg (kun Sjælland)
  CMM stolpebeton 20 kg (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 49,95 DKK
 3. Støbebeton 0-4 25 kg 48 stk/palStøbebeton 0-4 25 kg 48 stk/pal
  Støbebeton 0-4 25 kg 48 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 2.669,00 DKK
  Fra kun
  52,56 kr/stk
  Køb 3 for 2.523,00 DKK/pal
 4. Støbebeton 0-8 25 kg 48 stk/palStøbebeton 0-8 25 kg 48 stk/pal
  Støbebeton 0-8 25 kg 48 stk/pal
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/pal 2.667,00 DKK
  Fra kun
  52,56 kr/stk
  Køb 3 for 2.523,00 DKK/pal
 5. Skalflex lynbeton 5 kgSkalflex lynbeton 5 kg
  Skalflex lynbeton 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 115,00 DKK
  Køb 10 for 103,00 DKK/stk
 6. Skalflex reparationsbeton 5 kgSkalflex reparationsbeton 5 kg
  Skalflex reparationsbeton 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 133,00 DKK
  Køb 10 for 113,00 DKK/stk
 7. Skalflex reparationsbeton vandtæt 5 kgSkalflex reparationsbeton vandtæt 5 kg
  Skalflex reparationsbeton vandtæt 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 159,00 DKK
  Køb 10 for 135,00 DKK/stk
 8. Skalflex hobby-betonSkalflex hobby-beton
  Skalflex hobby-beton
  Lev. omk. tillægges
  Vælg farve og størrelse
  157,00 DKK
  Køb 10 for 319,00 DKK/stk
 9. Skalflex curingsmiddel 5 kgSkalflex curingsmiddel 5 kg
  Skalflex curingsmiddel 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 549,00 DKK
  Køb 6 for 489,00 DKK/stk
 10. Skalflex curingsmiddel 10 kgSkalflex curingsmiddel 10 kg
  Skalflex curingsmiddel 10 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 757,00 DKK
  Køb 5 for 713,00 DKK/stk
 11. Skalflex accelerator 1 kgSkalflex accelerator 1 kg
  Skalflex accelerator 1 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 209,00 DKK
  Køb 10 for 187,00 DKK/stk
 12. Skalflex accelerator 5 kgSkalflex accelerator 5 kg
  Skalflex accelerator 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 699,00 DKK
  Køb 5 for 653,00 DKK/stk
 13. Skalflex superplast 10 kgSkalflex superplast 10 kg
  Skalflex superplast 10 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 545,00 DKK
  Køb 5 for 499,00 DKK/stk
 14. Skalflex vinter additiv 1 kgSkalflex vinter additiv 1 kg
  Skalflex vinter additiv 1 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 163,00 DKK
  Køb 10 for 149,00 DKK/stk
 15. Skalflex vinter additiv 5 kgSkalflex vinter additiv 5 kg
  Skalflex vinter additiv 5 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 467,00 DKK
  Køb 5 for 419,00 DKK/stk
 16. Skalflex støberørSkalflex støberør
  Skalflex støberør
  Lev. omk. tillægges
  Vælg størrelse
  115,00 DKK
  Køb 50 for 69,00 DKK/stk
 17. Tørmørtel 50/50/700, 1000 kgTørmørtel 50/50/700, 1000 kg
  Tørmørtel 50/50/700, 1000 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 2.579,00 DKK
 18. Tørbeton 1:4, 0-6 mm, 1000 kg Tørbeton 1:4, 0-6 mm, 1000 kg
  Tørbeton 1:4, 0-6 mm, 1000 kg
  Lev. omk. tillægges
  Din pris/stk 2.579,00 DKK
pr. side

18 Varer

Faldende orden

Beton og tørbeton til alle formål 

Der findes utrolig mange forskellige typer for beton og tørbeton, og det kan umiddelbart virke uoverskueligt ved første øjekast. Helt grundlæggende, er beton denne grå masse som er blevet anvendt til alverdens byggeri i flere tusind år verdenen over. Sidenhen er der sket en kæmpe udvikling indenfor beton, og der findes nu mange forskellige varianter til mange forskellige formål. Det drejer sig nu om bl.a. støbebeton, hobby beton, betonmix, færdigbeton, fiberbeton, ekspanderende beton og selvnivellerende beton. Er man på udkig efter selvnivellerende beton, altså beton som udjævner sig selv, kunne det i stedet være en mulighed at gå med selvnivellerende gulvspartelmasse. Det er nemlig ikke ofte, at man kan finde selvnivellerende beton, men selvnivellerende gulvspartelmasse kan anvendes til at udjævne og spartle beton. Ser man bort fra den umiddelbare forvirring af de forskellige typer beton og tørbeton, er beton blot blevet endnu bedre og sikrer det bedst mulige resultat uanset formål. Det er vigtigt, at man er opmærksom på hvilken miljøklasse samt tilhørende eksponeringsklasser den specifikke beton hører inde under. Her veksles der mellem fire forskellige miljøklasser: passiv (P), moderat (M), aggressiv (A) og ekstra aggressiv (E). Weber beton, herunder både Weber tørbeton 0-4 mm og Weber tørbeton 0-8 mm, hører begge under den passive miljøklasse. Dette betyder, at disse typer Weber beton kun kan anvendes i et tørt miljø, som typisk ville være indendørs konstruktioner ved f.eks. en ikke-bærende væg eller jorddækkede fundamenter. Skalflex leverer derimod beton og tørbeton som hører under den moderate, den aggressive og den ekstra aggressive miljøklasse. Eksempelvis Skalflex støbebeton kan benyttes i et aggressivt miljø, hvilket dækker over fugtige miljøer, herunder støttemure, udvendige trapper og bjælker og ydervægge. Skalflex støbebeton er denne universelle tørbeton med stor styrke som anvendes til bl.a alle mindre støbeopgaver, afretning af betongulve og reparationer både indendørs og udendørs. 

 

Hvad er tørbeton og hvornår bruger man det?

Tørbeton er en betegnelse for en betonblanding hvor der kun skal tilsættes vand, hvilket gør arbejdet med tørbeton ukompliceret og ligetil fra begyndelsen. Tørbeton går typisk også under betegnelserne støbebeton og stolpebeton. Så uanset hvilken af de tre betegnelser du møder når du kigger efter tørbeton, er de i bund og grund det samme i de fleste tilfælde. Tørbeton består typisk af cement, plastificerede additiver og sand. Når man er på udkig efter tørbeton kan man ofte se ‘0-4 mm’ eller ‘0-8 mm’ på emballagen, som skal forstås som størrelsen på sandkornene deri. Tørbeton er helt ideelt at bruge til mindre støbeopgaver, f.eks. støbning i huller eller omkring stolper. Drejer det sig om et større projekt anbefales det, at anvende almindelig beton eller cement, da det ville være en del dyrere at anvende tørbeton. 

 

Hobby beton - til de kreative projekter

Som navnet også indikerer, så bruges hoppy beton til hobbyprojekter, også kaldet kreative formål. Denne type hobby beton er særlig velegnet til støbning i en form eller til modellering i frihånd. Grunden til dette er, at hobby beton har en meget fin struktur, som gør det muligt at få fine detaljer frem i det færdige resultat. Hos BygMax finder du hobby beton i 2 forskellige farver: hvid og grå. Det er også muligt, at tilsætte Skalflex mineralfarve i farven oxydsort, som er en farvepigment i pulverform. Ved at tilsætte mineralfarve i hobby beton, får man endnu en farve til at forme/modellere hobby beton samt giver det muligheden for at afprøve forskellige klassiske maleteknikker (marmorering, krakelering, m.m.). Tilsæt Skalflex Superplast for at øge flydeevnen eller tilsæt Skalflex Accelerator for at nedsætte hærdetiden markant . Begge dele er fordelagtige til både modellering og formstøbning.

 

Hvad er det helt rigtige beton blandingsforhold?

Som hovedregel er det helt rigtige beton blandingsforhold én del cement, to dele sand og tre dele sten. De beton og tørbeton du finder i denne kategori er er færdigbeton, som allerede er blandet færdigt og blot skal tilsættes vand. Færdigbeton er blevet rigtig populært, da det ikke koster alverden og gør arbejdet meget mere overskueligt. Det helt rigtige vand og beton blandingsforhold varierer fra betontype til betontype, og det er altid informeret på emballagen og i tilhørende datablad. I Weber tørbeton med stenstørrelse 0-4 mm skal der tilsættes vand svarende til maks 14 vægt-%, hvilket vil sige 3,5 liter vand pr. 25 kg sæk, hvorimod Weber tørbeton med 0-8 mm stenstørrelse kan tilsættes vand svarende til maks 10,5 vægt-%, altså 2,6 liter til 25 kg sæk. Her kan det ses, at bl.a. størrelsen på stenene har en betydning for hvor meget vand der kan tilføjes til den specifikke beton. Tilfører man for meget vand, kan der opstå en reduktion af vedhæftning og styrke samt det øger risikoen for revnedannelsen. Det er derfor rigtig vigtigt, at man er opmærksomhed på det beton blandingsforhold beton som er aktuelt for lige netop den type tørbeton eller beton som man arbejder med. 

 

Additiver til dit beton og tørbeton - forbedring af dit tørbeton

Det kan være en god idé, at overveje at tilføje additiver i betonen, hvis du ønsker en forbedring på bestemte områder. Curingsmidlet er et højeffektivt additiv, som er med til at minimere risikoen for revnedannelse, hvor acceleratoren fremmer en høj og tidlig styrkeudvikling. Additivet superplast er et superplastificeringsmiddel som reducerer vandmængden samt øger flydeevnen, smidigheden og styrken. Vinter additivet sænker frysepunktet og dermed sikrer det et optimalt hærdningsforløb ned til minus 15 grader. Den sidste additiv er vandtætning er et tørstof som virker kontinuerligt og er med til at forhindre fugt i at trænge ind i betonen. Ved at tilsætte disse 6 mm syntetiske fibre i beton formår man at lave fiberbeton. Fiberbeton er et relativt nyt begreb, men bliver anvendt mere og mere grundet den høje holdbarhed og styrke. Fibrene i fiberbeton kan komme i et utal af forskellige typer, og derfor findes der mange forskellige varianter af fiberbeton. Men ens for alle typer fiberbeton er, at fibrene øger holdbarheden, styrken samt fleksibiliteten af materialet. 

 

Køb beton og tørbeton hos BygMax - altid gode priser

Hos BygMax finder du et stort udvalg af beton, tørbeton, mørtel og cement til altid gode priser.