Gulvspartelmasse

Her finder du gulvspartelmasse samt tilbehør til at udføre arbejdet med fra LIP, ALFIX og Skalflex

Læs mere

Få et helt plant gulv med selvnivellerende gulvspartelmasse

Medmindre du befinder dig på en båd til havs, så skal gulvet helst ikke gynge under dig. Desværre ender alt for mange projekter med gulve, der ikke er plane, og det er ærgerligt at lægge dyre fliser eller trægulve ud på et underlag, som ikke er 100% i orden. Svaret på problemet er er oprette gulvet med gulvspartel.

Gulvspartelmasse kan bruges på bl.a. beton, pudslag, natursten, keramiske fliser, støbeasfalt, klinker og andre overflader. Se mere i databladene og beskrivelserne under de enkelte gulvspartelmasser om hvilke overflader, som spartlen egner sig til.

Gulvspartel kan nemlig udføres smart på denne måde, og det kræver ikke mange års erfaring med at bruge spartelmasse, for at bruge den selvnivellerende gulvspartel.

Det særlige ved selvnivellerende gulvspartelmasse, er som navnet antyder, at den udjævner sig selv på gulvet. Det gør den nem at arbejde med. Der er dog flere ting, som du skal være opmærksom på, når du bruger gulvspartelmasse. Her får du derfor en kort gennemgang af, hvordan du bruger selvnivellerende gulvspartel.

1: Et godt underlag er vigtigt for et godt resultat – også når du bruger gulvspartel. Sørg for at gulvet er fast og støvsug det for at fjerne støv og småsten. Er der tale om keramiske fliser eller klinker, så sørg for at de er fri for fedt og sæberester ved at rengøre med grundrens.

2: Jo mere plant dit gulv allerede er, jo mindre spartel skal du bruge, så har du nogle enkelte ”toppe” af beton eller sten, så slib dem ned inden du støvsuger – så skal du ikke udlægge et tykkere lag spartel bare for at dække dem.

3: Efter slibning, rengøring og støvsugning, skal gulvet primes eller grundes for at forbedre vedhæftningen af den selvnivellerende gulvspartelmasse. Primeren fortyndes ofte med vand, men det nøjagtige blandingsforhold afhænger af underlaget og står i brugsanvisningen der følger med primeren.

4: Efter primeren er tør, er du klar til at udlægge gulvspartelmassen. Du rører den op i spande eller baljer med et såkaldt piskeris eller røreværk. Kunsten er at ramme den helt rigtige konsistens, så din spartelmasse både flyder let sammen, men samtidig ikke indeholder mere vand end nødvendigt, da vandet jo fordamper under tørringen og efterlader et porøst spartellag, hvis den har været for vandig. Gulvspartel kan både udlægges med en tandspartel, men kan også rulles ud med en pigrulle. Start med at lægge gulvspartel ud der, hvor laget skal være tykkest.

5: Sørg for at beskytte den nyudlagte gulvspartel mod direkte sollys, for høje temperaturer eller frost. Efter spartlen er tør, har du nu et rigtig godt underlag til det videre arbejde med at lægge trægulv, fliser gulvtæppe eller noget helt andet ovenpå.

Hos BygMax kan finder du både Gulvspartelmasse fra LIP, ALFIX og Skalflex til lave priser – Fremgangsmåden for udlægning af gulvspartelmasse er grundlæggende ens, men der kan være variationer inde for hvert varemærke, så læs derfor brugsanvisningen på poser og dunke, inden du gå i gang med at spartle.