Leca

Lecanødder, også kaldet lecakugler og leca letklinker, er fremstillet af ler fra den danske undergrund. Leren bliver brændt, hvilket resulterer i disse lecakugler som har en hård skal udvendigt og disse luftige celler indeni. Dette er også grunden til, at disse lecanødder/lecakugler/leca letklinker har en god isoleringsevne, både værende varmeisolerende og lydisolerende.

I denne kategori finder du Leca letklinker fra den danske producent Leca, som i dag produceres på licens af Weber Saint-Gobain, samt fra den danske leverandør af byggematerialer, BMC. Se evt. også vores lecablokke her.

pr. side

5 Varer

Faldende orden
 1. Leca nødder 10-20 mm coated 50 ltr
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 85,00 DKK
  Fra kun 79,00 kr pr ps
  Køb 42 for 79,00 DKK/ps
 2. Weber leca 4-10 mm 50 ltr (kun Sjælland)
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 115,00 DKK
  Køb 42 for 107,00 DKK/ps
 3. BMC letklinker ikke coated 10-20 mm 36 ps á 50 ltr/palle
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 2.333,00 DKK
  Fra kun 58,86 kr pr ps
  Køb 3 for 2.119,00 DKK/pal
 4. BMC letklinker ikke coated 10-20 mm bigbag, 2 m3
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 1.975,00 DKK
  Fra kun 1.875,00 kr pr stk
  Køb 3 for 1.875,00 DKK/stk
 5. BMC letklinker ikke coated 4-10 mm 36 ps á 50 ltr/palle
  Lev. omk. tillægges
  Din pris 2.225,00 DKK
  Fra kun 58,86 kr pr ps
  Køb 3 for 2.119,00 DKK/pal
pr. side

5 Varer

Faldende orden

Lecanødder isolering - lecakugler og leca letklinker

Lecanødder, som også kendes under navnene lecakugler eller leca letklinker, er fremstillet af plastisk ler fra den danske undergrund. Efter opgravningen bliver leren brændt i en roterovn ved 1200 grader og efterfølgende tørret. Dette resulterer i leren ekspanderer til små korn med en hård skal udvendigt og med luftige celler indeni. Denne luftige kerne gør, at disse lecanødder / letklinker har en rigtig godt isoleringsevne. Dette gælder både varmeisolerende og lydisoleringen. Derudover gør det også, at disse letklinker er lette i vægt, men har en stærk styrke. Dette resulterer i en lang levetid, da lecanødder er robuste og kan holde i mange år. Lecanødder, som helt oprindeligt hed leca letklinker, er et oplagt isoleringsmateriale og er blevet brugt til dette i mange år. At bruge denne form for lecakugler isolering ses typisk i terrændæk, altså den del af husets gulvkonstruktion som ligger direkte på jordoverfladen. 

 

Leca letklinker - utallige anvendelsesmuligheder 

Er der tale om Leca coated betyder det, at disse lecanødder blevet overfladebehandlet, hvilket gør at de ikke suger fugt. Dette betyder også, at disse leca coated er særlig egnet som isoleringsmateriale. Lecanødder som ikke er coated kan dog stadigvæk have samme egenskab, hvis de har en særlig fast struktur. Hos BygMax finder du Leca letklinker fra den danske producent Leca, som i dag produceres på licens af Weber Saint-Gobain, samt fra den danske leverandør af byggematerialer, BMC. Leca letklinker fra producenten Leca har eksisteret siden 1938 og er siden blevet udviklet yderligere, men er grundlæggende det samme produkt som dengang. Leca letklinker kan bruges til mange forskellige opgaver, herunder isolering, på grund af dets mange og unikke egenskaber. Derudover finder du også lecakugler fra Holmebo, som er særlig egnet som fyld til krukker og potter for at give jorden mere struktur og ilt, iblandt jord og som dræn ved planternes rødder. Her kan du enten vælge 42 poser á 40 liter eller 119 poser á 10 liter.

 

Nogle af de mange og unikke egenskaber:

 • Lang levetid
 • Uorganisk
 • Genanvendelig
 • Ubrændbar
 • Robust
 • Miljøvenlig
 • Drænende
 • Kemisk bestandig

 

Køb altid billige lecanødder på BygMax.dk!

Hos BygMax finder du altid lecanødder til gode priser fra Leca, Weber Saint-Gobain, BMC og Holmebo. Se evt. vores lecablokke, som findes i forskellige mål med forskellige egenskaber. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som udkommer cirka en gang i ugen, eller hold øje under ‘Ugens hammerslag’ for billige lecanødder/leccakugler eller leca letklinker, og aktuelle tilbud på leca. BygMax - alt til dit byggeri.