Bakkemørtel

Bakkemørtel 6,6%, 7,7% eller 9%. Ligeledes 6,6% bakkemørtel med sprit/frostsikring
Vælg mellem bakkemørtel i enten 15 liters poser, bigbags eller løst aflæsset.

Læs mere
pr. side

1 Varer

Faldende orden
  1. Bakkemørtel 6,6% i big bags à 500 ltr, 0-4 mm (kun Sjælland)Bakkemørtel 6,6% i big bags à 500 ltr, 0-4 mm (kun Sjælland)
    Bakkemørtel 6,6% i big bags à 500 ltr, 0-4 mm (kun Sjælland)
    Lev. omk. tillægges
    Din pris/stk 879,00 DKK
pr. side

1 Varer

Faldende orden

Bakkemørtel i pose og sæk

På BygMax.dk kan du købe Weber bakkemørtel 6,6% i poser og bakkemørtel i Bigbag til fast lav pris.

Bakkemørtel er en mørtel bestående af vasket bakkesand med et kalkindhold på 6,6%. Bakkesandet har en brunlig farve, og er mere grovkornet end strandmørtel, som også har en lysere grålig farve. Bakkemørtel anvendes til opmuring, fugning og pudsning af vægge. Den grove og varierede kornstørrelse i bakkemørtel giver en cremet opmurings- og pudsemørtel, når den tilsættes cement og vand. Bakkemørtel er med et kalkindhold på 6,6% en mere mager mørtel end strandmørtel, og derfor vil der ikke være et særligt stort svind under tørring, hvilket kan give små revner i pudslag eller fuger. Om du skal bruge bakkemørtel eller strandmørtel afhænger af typen af arbejde og især af lagtykkelsen. Bakkemørtel egner sig bedst til opmuring og tykkere lag puds, mens strandmørtel egner sig bedre til filtsning eller vandskuring eller reparation af indvendige pudsede vægge.

Til mindre opgaver fås Weber bakkemørtel i poser a 15 liter. De små poser er nemme at flytte og de uåbnede poser bakkemørtel bevarer fugtindholdet, så mørtlen ikke udtørrer.

Til større mureropgaver er det dog både billigst og ofte lettest at købe bakkemørtel i bigbags, der indeholder 500 liter. De store sække placeres der, hvor du vil blande mørtlen, enten med en blandemaskine eller et piskeris/røreværk.

Bakkemørtel 6,6% blandes med cement efter forskrifterne for såkaldte KC-mørtler (Kalk-Cement mørtler). En almindelig opmurings- og pudsemørtel er KC 50/50/700, der består er 50 dele kalk, 50 dele cement og 700 dele sand. Det bliver hurtigt meget teknisk med det helt korrekte blandingsforhold, når der skal tages hensyn til vandindhold og hvorvidt det er opmålt i rumfang eller vægt. I praksis blandes en almindelig opmuringsmørtel dog ud fra rumfang i forholdet 1 del cement til mellem 12 og 14 dele bakkemørtel 6,6%.

Bakkemørtel må ikke udsættes for frost, da frost ødelægger kalkens evne til at binde mørtlen sammen, hvilket giver en mørtel, som smuldrer og har en markant nedsat styrke. Derfor skal mørtel altid opbevares frostfrit. En metode til at sikre bakkemørtel mod frost er ved at pakke mørtlen ind i vintermåtter. Det er dog en metode, som har sine begrænsninger og vil ikke kunne beskytte mørtlen mod hård frost i længere tid.

Bakkemørtel er på grund af kalkindholdet en stærkt basisk blanding. Basiske blandinger kan ætse på samme måde som syreholdige blandinger, og derfor bør du tage dine forholdsregler, når du arbejder med mørtel. Brug briller under blanding og ved arbejder med risiko for sprøjt, da mørtel kan give øjenskader. Skulle uheldet være ude og du får mørtel i øjet, så er det vigtigt at skylle grundigt med vand eller en øjenskyller i flere minutter. Brug også handsker får at undgå indtørring af hænder under arbejdet.

Køb bakkemørtel i både pose og sæk hos BygMax. Se også vores store udvalg af andre typer mørtel og forskelligt murerværktøj. Vi leverer kvalitetsmørtel alt inden for byggematerialer og værktøj til din adresse på få dage.