Murerværktøj

Murerværktøj fra Eskimo, Sprehn og andre kendte mærker. Her finder du alt til dit murerarbejde, herunder tandspartel, fugeskeer, murerskeer, trækbræt, pudsebræt, murerbaljer og -spande samt værktøj til fugearbejde.   

Læs mere

Murerværktøj

Eskimo murerværktøj er kendt blandt alle murere for at være værktøj i høj kvalitet, der er særligt tilpasset murerarbejdet efter danske normer. Der kan være stor forskel på murerværktøj, og værktøj i dårlig kvalitet har både en ringe holdbarhed, men er ofte også mere besværligt at bruge, da værktøjets udformning ikke er lige så godt tilpasset hvordan danske murere arbejder.

Eskimo har produceret murerværktøj til professionelle og private håndværkere siden 1926, og deres værktøj er derfor udviklet sideløbende med selve håndværket. Det blå Eskimo-stempel, som alt Eskimo murerværktøj bærer, er derfor garanti for værktøj, som overholder høje kvalitetskrav og effektiv produktionskontrol.

 

Murerværktøj – hvad er der særligt ved det?

Modsat boremaskiner, skruetrækkere og vaterpas, der anvendes af mange forskellige håndværkere, så er murerværktøj særligt tilpasset forskelligt murerarbejde som opmuring, pudsning, filtsning, vandskuring og flisearbejde. Skal du have succes med selv at udføre murerarbejde, så skal du have det rigtige værktøj.

Inden for murerværktøj findes mange typer af skeer, som er særligt udformet til forskellige opgaver. Skal du mure en væg, så skal du bruge en murerske, der er særligt udformet med lange sider, som gør det nemt at lægge en tilpas mængde mørtel op i en murstens længde.

Den spidse udformning på skeen gør den dog dårlig egnet til at tage mørtel op af en spand med, så derfor har man i stedet såkaldte spandeskeer til det. De har en bredere og afrundet spids, som kan komme helt ud i kanten af spanden og skrabe al mørtlen med op. Spandeskeer anvendes typisk til pudsearbejde.

En skelske er en mindre dråbeformet ske, så egner sig til understrygning af tagsten på ydersiden. Understrygning foretages for at tætne taget eller for at fastgøre de yderste rækker af tagsten, hvilket ses tydeligt på de traditionelle Skagens huse, hvor understrygningen på de yderste tegl er malet hvid. Understrygning kan også foretages indefra, hvis der er adgang til undersiden af taget fra loftet. Her bruges en anden ske, som er specielt designet til dette arbejde.

Der findes også fugeskeer i mange størrelser, der passer til forskellige fugetykkelser. Inden for murerværktøj findes der nok flest skeer til fugearbejdet, for udover de forskellige skeer til at fuge med, findes der fugepressejern til at trykke fugen med, rørfugeskeer til at lave runde fuger med og fugekradsere til at kradse fuger ud med.

Derudover findes der beskærerskeer, fliseskeer og mange andre type skeer til mere specielle mureropgaver.

Der findes også en række forskellige bræt og spartler, som ligesom skeerne og andet murerværktøj er beregnet til forskellige opgaver.

Tandspartlen er, som navnet antyder, et bræt med tænder på to af de fire sider. Tandspartler bruges til vådrumssikring og montering af fliser og klinker. Størrelsen på tænderne er afgørende for lagtykkelsen og de forskellige størrelser er således beregnet til forskellige størrelse fliser.

Stålbræt og glittebræt bruges under pudse og vandskuringsarbejde. Stålbræt bruges til at trække mørtel på med og kaldes derfor ofte også for trækbræt. Glittebræt bruges til efterfølgende at glitte pudslag med for at give det en mere kompakt og glat overflade. Det er noget som især bruges ved støbning af gulve.

Pudsbræt og skumbræt bruges ligeledes til arbejde med pudsning og vandskuring. Pudsbræt er udført i hård, letvægts polyurethan plast, og bruges til pudsning af vægge og gulve. Pudsebræt med skum eller skumbræt bruges derimod kun til finpuds, filtsning eller vandskuring. Skummet er beregnet til at blive vædet med vand, som derefter anvendes til at ”skure” væggen med.

 

Salg af murerværktøj på BygMax

Udover de mange skeer og bræt, findes der meget andet mere eller mindre særligt murerværktøj som murerbaljer, forskallings- og betonskrabere, pigruller, fugesæt til silikonefuger og flisefugesæt.

BygMax har alt inden for murerværktøj, brolæggerværktøj og meget andet værktøj til faste lave priser. Du finder billigt murerværktøj fra Eskimo, Sprehn og mange andre her. Så når du alligevel skal købe billig mørtel, mursten og blokke eller andre murerartikler, så køb al murerværktøjet til arbejdet på samme tid.