Gasbeton / multiplader og overliggere

Gasbeton / multiplade fremstillet af porebeton.
Gasbetonplader er lette at håndtere, lette at tilpasse og bearbejde.
Pladerne kan anvendes til bærende og ikke-bærende indvendige skillevægge.
Vælg mellem tykkelser på 5 - 7,5 - 10 - 12,5 cm

Gasbeton overligger ikke bærende og bærende. Vælg mellem forskellige længder

Husk tilbehør i form af gasbeton / multipladelim, limske, bølgesøm samt beslag

Læs mere

Gasbeton – Det lette byggemateriale til mange formål

Gasbeton, porebeton eller letbeton – kært barn har mange navne, og gasbeton er et kært barn, både for professionelle håndværkere såvel som gør-det-selv-folk, da det giver en let og hurtig arbejdsgang. Navnene gasbeton eller porebeton kommer af de mange små porer i materialet, som dannes under fremstillingen.

De væsentligste materialer, som anvendes til fremstilling af porebeton, er kalk, sand og vand, der alle er naturligt forekommende råstoffer, der findes i store mængder overalt på jorden. Under støbningen af gasbetonen tilsættes aluminium, der virker som et hævemiddel, ved at hydrogengas danner små jævnt fordelte luftbobler i betonmassen, hvilket giver den karakteristiske porestruktur og et materiale, som er let at bearbejde og håndtere. Under produktionen af porebeton frigives der ingen skadelige stoffer, hverken til luft, vand eller jord. Fremstillingsprocessen er også mere energieffektiv end ved lignende byggematerialer og overskydende vanddamp, varme og materiale fra produktionen genanvendes i den videre produktion. Gasbeton eller porebeton er derfor et effektivt byggemateriale, både energimæssigt og arbejdsmæssigt. Det har gjort gasbeton eller porebeton til et godt alternativ til andre mursten og blokke.

 

Gasbeton - Multiplader og multiblokke

Gasbeton har været anvendt i byggebranchen siden sidst i 1950’erne, hvor man begyndte at få øjnene op for materialets anvendelighed til opbygning af indervægge. Gasbeton giver både en hurtig arbejdsgang, hvilket gør det hurtige at bygge huse, og materialet kan ånde og angribes ikke af råd eller svamp. Indvendigt anvender man typisk de såkaldte multiblokke eller gasbeton multiplader, der er tynde plader, som typisk måler 40x60 centimeter og fås i forskellige tykkelser fra 5 til 10 centimeter. Gasbeton multiplader er populære at anvende til opbygning af reol, vinreol, platform til vaske eller tørretumbler, brusevægge og meget mere. Det kan anvendes overalt inden for i boligen, også i vådrum, men hvis de bruges i vådrum eller vådzone, skal der dog udføres vådrumssikring

Udvendigt til facader anvendes i stedet porebetonblokke eller gasbetonblokke med nogle andre mål og tykkelser fra 10-24 centimeter. Man kan også anvende multiplader udendørs, eksempelvis til opbygning af et udekøkken. Over åbninger til vinduer og døre anvendes særlige gasbeton overligger, som er forstærkede, aflange gasbeton blokke.

Gasbeton kan anvendes til mange byggeprojekter både ude og inde og fremgangsmåden varierer efter hvor og hvordan du anvender dem. Uanset hvor du bruger gasbeton, og uanset om det er multiblokke eller murblokke, så skal de altid opsættes i forbandt, det vil sige med forskudte samlinger. Pladerne er nemme at skære til i hånden, og der anvendes en særlig grovtandet sav til denne del. Indvendigt opmures pladerne med en multipladelim, som giver en tynd og utrolig stærk samling mellem multipladerne. Limen trækkes på blokkene med en særlig limske, der er udviklet specielt til arbejdet med opmuring af multiplader. Anvendes murblokke i gasbeton eller porebeton til opmuring af ydervægge, opmures de i stedet med en tykkere fuge af mørtel, der giver en mere fleksibel vægflade, der kan arbejde og give sig under skiftende temperaturer.

 

Stort udvalg af porebeton til lav pris 

De to mest kendte mærker inden for gasbeton og porebeton er Ytong og H+H. Her hos BygMax finder du et stort udvalg både multiplader og gasbetonblokke i mange mål fra begge disse producenter samt alt det specielle værktøj, som gør arbejdet med gasbeton nemt og effektivt.

Har du spørgsmål omkring gasbeton eller er der produkter, som du ikke kan finde, så skriv til os via kontaktformularen eller udfyld en prisforespørgsel med de produkter, som du mangler på siden.