Carlsberg bjælker

Carlsberg bjælker er en præfabrikeret teglbjælke med selvstændig bæreevne. Dermed kan bjælken optræde som selvstændig konstruktion, eventuelt belastet, eller med overliggende murværk.

Overliggende murværk indgår ikke i den samlede styrke for den præfabrikeret teglbjælke, da denne er en selvstændig konstruktion.

Carlsberg overliggerne har en op til 80% tegl, dermed formindskes brug af stålkerner og beton. Dermed arbejder bjælken godt sammen med resten af teglkonstruktionen uden risiko for revnedannelse eller afskalning

Bjælkerne er ikke standardvarer da de produceres efter mål, så send os din plantegning, snittegning samt facadetegninger og ønske om hvilken mursten du ønsker.

CARLSBERG BJÆLKER

Hos BygMax forhandler vi Carlsberg Bjælker. Carlsberg Bjælker er en selvstændig enhed i Randers Tegl-Gruppen - Skandinaviens største leverandør af tegl. Carlsberg Bjælker har mere end 20 års erfaring med produktion af præfabrikerede teglelementer.

Få et tilbud på Carlsberg bjælker

Det er ikke uden grund, at Carlsberg Bjælker efterhånden er synonymt med præfabrikerede teglbjælker. Deres særlige forspændingsteknik er i dag blevet standarden inden for præfabrikerede bjælker, fordi konstruktionen er teknisk overlegen i forhold til slaptarmerede konstruktioner. Carlsberg Bjælkers kernekompetence er at arbejde løsningsorienteret og kompromisløst med alle former for teglkonstruktioner. Tryk på knappen herunder og få et godt tilbud på Carlsberg Bjælker!

carlsberg2_2
carlsberg5_1

Fordele ved præfabrikerede tagelementer fra Carlsberg Bjælker:

  • Enestående høj volumen af tegl
  • Mindst 80% af murstenens volumen bevaret
  • Brugen af beton og stålkerner bliver undgået
  • Ingen risiko for revnedannelse eller afskalning
  • Elegante løsninger med større arkitektonisk frihed
  • Færre dilationsfuger

KOMPROMISLØS GRUNDIGHED

Alle elementer fra Carlsberg Bjælker beregnes og konstrueres på deres specialværk. Her går praktik og teori op i en højere enhed, når ingeniørernes beregninger og tegninger bliver realiseret. Hvert eneste projekt er baseret på detaljerede beregninger, og alle konstruktioner leveres med den foreskrevne dokumentation.

Carlsberg_bj_lker

TEGLOVERLIGGER

En forspændt tegloverligger - i 1, 2 eller 3 skifts - er en præfabrikeret overligger, der udover at bære egenvægt, indgår i det overliggende murværk som en del af en komposit teglbjælke.

Carlsbergillu1

KOMPOSIT TEGLBJÆLKE

En komposit teglbjælke består af en tegloverligger og skifter opmuret på byggepladsen.  Bæreevnen afhænger af antallet af sammenhængende skifter uden gennembrydning af f.eks. murpap. Bemærk at under opmuringen skal tegloverliggeren understøttes i henhold til montageanvisninger.

Carlsbergillu2

PRÆFABRIKERET MURVÆRKSBJÆLKE

En præfabrikeret teglbjælke med selvstændig bæreevne, kan optræde som selvstændig konstruktion, eventuelt belastet, eller med overliggende murværk. Da den præfabrikeret teglbjælke er en selvstændig konstruktion indgår det overliggende murværk ikke i den samlede styrke og har derfor ingen betydning for bæreevnen.

Carlsbergillu3_1

3-skifts bjælker

Produceret i maskinsten eller blødstrøgne facadesten. Fremstilles som standard i op til 27 stens længde - til hulmål på max 6240 mm - eller efter ønske. Anvendes i facade og bagmur hvor en komposit tegloverligger ikke vil opnå tilstrækkelig styrke. Bjælkerne beregnes til at optage den aktuelle last, og kan udføres med forskydningsarmering.

4-skifts bjælker

Produceret i bagmursten eller facadesten. Længden af teglbjælken defineres i forhold til belastning og design. Det korteste vederlag i teglbjælken i begge ender skal være 3/4 sten for første skifte, og 1/2 sten for de efterfølgende skifte.

Anvendes typisk som præfabrikeret murværksbjælke i facade eller bagmur, hvor en komposit tegloverligger ikke kan opnå tilstrækkelig styrke. Bjælken udføres altid med forskydningsarmering.

5-skifts bjælker

Længden af teglbjælken defineres i forhold til belastning og design. Det korteste vederlag i teglbjælken i begge ender skal være 3/4 sten for første skifte, og 1/2 sten for de efterfølgende skifte.

Forspændte 5-skifts bjælker udføres i længder og forbandter efter ønske. Forspændte 5-skifts bjælker anvendes til store laster. Udføres med forskydningsarmering. Produceret i bagmursten eller facadesten.

6-skifts bjælker

Produceret i bagmursten eller facadesten. Forspændte 6-skifts teglbjælker udføres i længder og forbandter efter ønske.  Forspændte 6-skifts teglbjælker anvendes til store spænd og laster. Udføres med forskydningsarmering.

Få et tilbud på Carlsberg Bjælker fra BygMax

Carlsberg Bjælker er Skandinaviens største leverandør af tegl. Hos Carlsberg Bjælker har de mere end 20 års erfaring med produktion af præfabrikerede teglelementer. Opret en prisforespørgsel og få et godt tilbud på Carlsberg Bjælker. 

OBS! Vi kan desværre ikke give tilbud på under 100m2

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.